به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین «سعید روحانی» در نشست خبری ۱۸ اسفند سالروز تاسیس ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور که امروز (دوشنبه 13 اسفندماه) در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: هم اکنون 408 کانون رسمی در قم وجود دارد و تعدادی از مساجد هنوز در پورتال مساجد ثبت نشده اند و آمار غیررسمی از وجود بالای 600 کانون مسجد خبر می دهد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به اینکه قم اولین استان در ثبت کانون ها در پورتال به شمار می آید، افزود: تقریبا 200 کانون به صورت غیر رسمی متعلق به بانوان است که تاکنون 26 کانون به ثبت رسیده است. کانون های روستایی مساجد نیز 80 مورد ثبت رسیده دارد.
وی همچنین اظهار داشت: 187 کتابخانه مخزن دار و 106 کتابخانه قفسه باز در مساجد استان وجود دارد که حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مساله پررنگ است.
روحانی به تشریح فعالیت های یک ساله معاونت آموزش کانون های مساجد پرداخت و تصریح کرد: اعزام روحانیان در مناسبت های ملی و مذهبی به کانون های مساجد، اعزام کارشناسان و اساتید خبره جهت برگزاری جلسات آموزش والدین و فرزند پروری و مقابله با آسیب های اجتماعی و ...، مشارکت طرح قرآنی بشارت 1452 در 40 مسجد، جلسات منطقه ای رابطین و مسئولین کانون های خواهران استان به تعداد 20 جلسه، دوره آموزشی تربیت مربی مهد کودک برای خانه های نور و توزیع 700 جلد قرآن کریم در مساجد استان از این فعالیت ها به شمار می آید.
وی همچنین از اهدای کتاب تفسیر همراه به 100 امام جماعت، کارگاه های آموزشی سواد رسانه در مساجد استان قم، دوره آموزشی حامیان کوثر النبی(ص) با حضور 150 خواهر از استان های قم، قزوین، مرکزی، سمنان، تهران و البرز، کارگاه یکروزه آسیب های اجتماعی در معاونت پیشگیری از جرم دادگستری، دوره آموزشی ارتقای مربیان خانه های نور سراسر کشور و کلاس درسنامه فهم زبان قرآن در خانه های نور سراسر کشور به عنوان دیگر برنامه های برگزار شده یاد کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد در بخش دیگر سخنان خود آماری از برنامه های اجرایی تفاهم نامه ارائه کرد و گفت: فعالیت های آموزش و پژوهش در قالب برگزاری کلاس و دوره های قرآنی، حلقه قرآنی، کلاس و حلقه معرفت، کلاس های فنی و مهارتی و هنری و همچنین پشتیبانی علمی و درسی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در ماموریت های محتوایی و فرهنگ ساز نیز برنامه هایی نظیر برگزاری جلسات ترویجی سبک زندگی ایرانی اسلامی، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، اصلاح الگوی مصرف، تولید و اشتغال، ترویج سیاست های افزایش جمعیت، آموزش والدین و خانه های بهشتی، فعالیت های آموزشی و تبلیغی در خصوص تشکیل و تحکیم و تداوم خانواده، بصیرت افزایی فرهنگی و سیاسی و اجتماعی و همچنین فعالیت های آموزشی مقابله با آسیب های اجتماعی برگزار شده است.
روحانی از گروه سرود و تئاتر و تواشیح، ایثار و شهادت، هیئت هفتگی نوجوانان، تفریحات، ورزش، اردوی برون شهری و اردوی درون شهری به عنوان فعالیت های فرهنگی، هنری و تفریحی یاد کرد.
وی در بخش دیگری از این آمار به بحث نمازیاوران پرداخت و خاطرنشان ساخت: در این برنامه نیز تجلیل از نمازگزاران ومکبرین کودک و نوجوان، آموزش صحیح خوانی نماز و احکام و اقدامات جهت جذب حداکثری به نماز جماعت داشتیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد، فعالیت های سایبری کانون، ارسال منظم اخبار فعالیت های شاخص کانون جهت انعکاس در خبرگزاری شبستان، فعال سازی تابلو اعلانات کافی، برپایی نمایشگاه جهت معرفی فعالیت ها، معرفی خبرنگار افتخاری مسجد و همکاری با دبیرخانه و مراسم های دهه مهدویت، دهه ولایت، دهه کرامت، دهه مبارک فجر و دهه بصیرت و میثاق امت با ولایت به عنوان برنامه های روابط عمومی یاد کرد.
وی همچنین از بیمه 395 مسجد خبر داد و گفت: برگزاری المپیاد ورزشی، مسابقات سرود، مسابقات تئاتر، برپایی 25 ایستگاه فرهنگی کشوری در اربعین حسینی، شورای مشورتی حل اختلاف در مساجد، طرح شنبه های کتاب، هفته کتاب، اسکان بیش از 10 هزار نفر در مشهد مقدس، برگزاری دوره سواد رسانه ای، جشنواره تجسمی روستا و عشایر کشور، مسابقه قرآنی مدهامتان، مسابقه کتابخوانی، امکانات و مسابقات ورزشی، توزیع 20 هزار کارت نماز، برگزاری اردوی زیارت حرم مطهر و توزیع کتاب از کتابخانه های مساجد از دیگر فعالیت های صورت گرفته توسط ستاد کانون های مساجد قم به شمار می آید.
نظر شما