از فیلم اولی ها تا پیشکسوتان در انتظار اکران نوروزی

فهرست نامزدهای اکران نوروز ۹۸ سینماها، فیلم های متنوعی در ژانرهای مختلف و طیف قابل توجهی از کارگردانان را به نمایش می گذارد.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، محمد پورعلم : در پایان هرسال وقتی به سال جدید نزدیک می شویم، برنامه اکران نوروزی سینماها مشخص می شود که حاشیه های خاص خود را دارد.

 

امسال نیز شورای عالی اکران با برگزاری چند جلسه تعداد سرگروه ها و نامزدهای اکران نوروزی را اعلام کرده است. در نوشتار پیش رو به معرفی فیلم هایی احتمالی اکران نوروز ۹۸ می پردازیم:

 

تگزاس ۲/  مسعود عطیابی

فیلم سینمایی «تگزاس2» دنباله اثر پیشین «مسعود اطیابی» است. اطیابی که «تگزاس» را در برزیل ساخت حالا بخش بخش دوم آن را در ایران فیلمبرداری کرده است.

 

این کارگردان در «تگزاس» از حضور زوج سام درخشانی و پژمان جمشیدی به همراه حمید فرخ نژاد بهره برد اما با توجه به عدم حضور فرخ نژاد در بخش دوم، بازیگرانی چون مهدی هاشمی، ژاله صامتی و نادر سلیمانی به تیم بازیگران فیلم افزوده شده اند.

 

 

اطیابی درباره «تگزاس2» گفته که جنس کمدی آن با سری اول متفاوت است به طوری که در کنار ویژگی های طنز اثر، وجه خانوادگی آن پررنگ تر شده است.

 

هزینه تولید «تگزاس2» موضوع دیگری است که با توجه به سخنان کارگردان فیلم، نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته به طوری که قرارداد بازیگران فیلم به گونه ای نوشته شده که حقوق آن ها از فروش فیلم تامین شود.

 

زیرنظر/ مجید صالحی

اولین تجربه کارگردانی «مجید صالحی» با عنوان «زیر نظر» را رامبد جوان و محمد شایسته تهیه کرده اند. «زیرنظر» گزینه هدایت فیلم برای اکران نوروزی است.

 

فیلمبرداری این فیلم اواسط مرداد امیال آغاز شد و تا اوایل مهرماه به پایان رسید. رضا عطاران و امیرجعفری در کنار مهران احمدی و سروش جمشیدی بازیگران اصلی فیلم هستند.

 

 

علی استادی، امیر نوری، سیاوش مفیدی، علی صالحی، سامیه لک، مصطفی راد، عباس جمشیدی و آزاده صمدی از دیگر بازیگران «زیر نظر» صالحی هستند.

 

از نکات جالب توجه «زیر نظر» حضور رضا عطاران به عنوان مشاور کارگردان در کنار بازی در فیلم است.

 

مجید صالحی پیش از ساخت نخستین فیلم خود گفته بود پیشنهادات زیادی از سوی سینمایی ها برای کارگردانی دارد اما به دنبال فیلمنامه خوب می گردد.

 

شبی که ماه کامل شد / نرگس آبیار

«نرگس آبیار» که با ساخت «شبی که ماه کامل شد» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به موفقیت چشمگیری دست یافت و سیمرغ بهترین کارگردانی را ازآن خود کرد حالا فیلمش را در آستانه اکران عمومی در نوروز می بیند.  

«شبی که ماه کامل شد» داستان جسورانه ای دارد. فیلم به حوادث تروریستی جنوب شرق ایران از خلال رابطه ای عاشقانه می پردازد.

 

بازیگران فیلم آبیار چنان در نقش خود درخشیدند که «الناز شاکردوست» توانست بهترین بازیگر زن جشنواره شود. «هوتن شکیبا» نیز در نقش ریگی سیمرغ بهترین بازیگر مرد را برد. و «فرشته صدرعرفایی» بار دیگر خوش درخشید تا سیمرغ نقش مکمل را نصیب خود کند.

 

 

نکته جالب توجه درباره فیلم آبیار موفقیت او در ساخت فیلمی نسبتا کامل و کم نقش است به طوری که هم سکانس های عاشقانه و هم صحنه های اکشن از کیفیت قابل قبولی برخوردارند.

 

ایکس لارج / محسن توکلی

«محسن توکلی» بیشتر به عنوان تدوین گر در سینمای ایران شناخته می شود و «ایکس لارج» تازه ترین فیلم او در مقام کارگردان به حساب می آید.

 

 «محمدحسین فرحبخش» تهیه کننده باسابقه سینما، تولید تازه ترین ساخته توکلی را بر عهده دارد و از شنیده ها چنین برمی آید که «ایکس لارج» طنزی اجتماعی است که در بستر شهری تهران روایت می شود.

 

دیدن این فیلم جرم است / رضا زهتاب‌چیان

«دیدن این فیلم جرم است» از آن دست فیلم هایی است که محمل برداشت های مختلفی از گروه های فکری و سیاسی جامعه می شود و ممکن است تا سال ها این برداشت ها ادامه یابد.

 

سال ها پیش از این «آژانس شیشه ای» کشمکش گروه های مختلف فکری مختلف -از گروه های قدرت تا مردم-  را به نمایش می گذاشت و حالا «دیدن این فیلم جرم است» به نوعی فضایی مشابه با آن دارد.

 

 

فیلم داستان روی دادن اتفاقاتی در یک پایگاه بسیج است که منجر به اختلاف نظر چند نهاد امنیتی در برخورد با آن می شود.

 

تولید نخستین ساخته بلند سینمایی «رضا زهتاب‌چیان» را سازمان سینمایی حوزه هنری برعهده داشته و فیلم به خاطر حساسیت های موجود در سکوت خبری ساخته شد.  «دیدن این فیلم جرم است» در بخش نگاه نو سی و هفتمین جشنوارهخ فیلم فجر به نمایش درآمد و واکنش های مختلفی برانگیخت.

 

به نمایش این فیلم در نوروز  می تواند از نکات قابل توجه اکران نوروزی 98 باشد.

 

زندانی‌ها / مسعود ده‌نمکی

شاید «مسعود ده نمکی» پس از «اخراجی ها1» نتوانست موفقیتش را تکرار کند. «اخراجی ها2» پروداکشن بزرگ تری داشت اما حس و حال بخش اول فیلم را نداشت. «اخراجی ها3» هم که بیش از هرچیز متاثر از فضای سیاسی جامعه بود و به شدت شکلی نمادگرا به خود گرفت.

 

 

آثار سینمایی بعدی ده نمکی هم با آن که معمولا در گیشه موفق بودند چندان نتوانستند از حضور پررنگ او و نگاهش در سینمای ایران سخن بگویند.

 

ده نمکی که روزی مجله چاپ می کرد و منتقد فرهنگی بود، روزی دوربین به دست گرفت و مستندهای اجتماعی ساخت. بعد از آن هم با همکاری محمدرضا شریفی نیا پا به عرصه فیلمسازی سینمایی نهاد و کمدی پربازیگر  «اخراجی ها1» را ساخت.

 

حالا ده نمکی با «زندانی‌ها» بازگشته تا این بار به حال و هوای زندانی ها بپردازد.

 

تیغ و ترمه / کیومرث پوراحمد

سخن گفتن درباره آخرین ساخته های کارگردان های پیشکسوت و صاحب سبکی چون «کیومرث پوراحمد» دشوار است. مخاطب سینمای ایران که خاطرات بسیار شیرینی از فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی سینماگری چون پوراحمد در ذهن دارد در مواجهه با اثری چون «تیغ و ترمه» دچار دوگانگی می شود، چراکه «تیغ و ترمه» در داستان پردازی و کارگردانی نشان پررنگی از کیومرث پوراحمد ندارد.

 

 

به هرروی تازه ترین ساخته کیومرث پوراحمد با داستانی اجتماعی در لیست احتمالی اکران نوروزی قرار گرفته است و باید نسل جدید مخاطبان سینمای ایران چه واکنشی به اثر کارگردان پیشکسوت نشان خواهند داد؟

 

پیشونی سفید ۳ / سیدجواد هاشمی

ساخت فیلم کودک آن هم «پیشونی سفید» از «سیدجواد هاشمی» یکی از جالب ترین اتفاقات درباره حضور او در سینماست. برای تماشاگرانی که هاشمی را سال ها در فیلم ها و سریال های جنگی دیده اند باور فیلمسازی فانتزی برای کودکان دشوار بود اما این سینماگر نه تنها «پیشونی سفید1» را ساخت بلکه دنباله آن را گرفت و «پیشونی سفید2» را نیز ساخت و اکران کرد.

 

 

حالا دیگر نوبت به «پیشونی سفید3» رسیده و احتمال اکران آن در نوروز 98 وجود دارد.

 

هاشمی پیش از این درباره دشواری و هزینه بالای فیلمسازی فانتزی برای کودکان گفته بود و این که علاقه مخاطبان کودک و خانواده هایشان موجبات ساخت قسمت های دوم و سوم «پیشونی سفید» را فراهم کرده است.

 

کد خبر 770660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha