حضور پرشور مردم در گرانی بازار شب عید

به دلیل گرانی بازار و شرایط بد اقتصادی که همه خانواده ها را درگیر کرده است، شاهد گلایه مردم از گرانی و کسادی بازار از فروشندگان هستیم.

خبرگزاری شبستان_ اهواز: همه ساله با نزدیک شدن به پایان سال، مردم ایران خود را برای فرا رسیدن عید نوروز و سال نو آماده می کنند. خانه تکانی و نظافت منزل، تهیه سبزه عید، خرید لباس نو و تهیه وسایل سفره هفت سین و ... از جمله آداب و رسومی است که همه ایرانی ها به آن پایبند هستند و همه جا رنگ و بو و شور و حال خاصی دارد.

 

اما طی چند سال اخیر به ویژه امسال علیرغم اینکه چند روز بیشتر به عید نوروز باقی نمانده است، آنچنان شور و شوق عید به چشم نمی خورد. مثل هر سال امسال هم در خیابان ها غرفه های فروش ماهی قرمز و وسایل هفت سین و در مغازه ها انواع و اقسام لباس و لوازم مورد نیاز شب عید وجود دارد اما به دلیل گرانی بازار و شرایط بد اقتصادی که همه خانواده ها را درگیر کرده است، شاهد گلایه مردم از گرانی و کسادی بازار از فروشندگان هستیم.

 

جمعیت زیادی در خیابان ها و بازار وجود دارد ولی مغازه ها خلوت است و مردم با مشاهده قیمت بالای اجناس، آنچنان رغبتی به خرید ندارند.

 

 

خانمی با دو دختر 5 و 8 ساله خود مشغول نگاه کردن به لباس برای دخترانش است، به سراغش می روم و نظر او را در مورد وضعیت بازار می پرسم، می گوید: می خوام برای دخترانم لباس بخرم ولی انقدر همه اجناس گران هستند که هنوز نتوانستم مطابق با بودجه خود لباسی تهیه کنم.

 

وی اضافه می کند: همسر من یک کارمند ساده است و ماهانه کمتر از 2 میلیون تومان حقوق می گیرد با وجود هزینه های بالای خورد و خوراک، مبلغ زیادی برای خرید لباس باقی نمی ماند، ولی دوست ندارم دخترانم بدون لباس نو باشند امیدوارم بتوانم با مبلغی که کنار گذاشته ام، لباس مناسبی پیدا کنم.

 

آقایی با همسر و فرزندان خود در حال خرید لباس است. با ناراحتی می گوید قیمت ها خیلی گران است، به پیراهن پسرانه ای که در دست دارد اشاره می کند و ادامه می دهد: این لباس مدتی پیش بسیار ارزان تر از قیمت کنونی بود ولی الان مجبورم به خاطر عید گران تر بخرم و این انصاف نیست.

 

فروشندگان هم از کسادی بازار ابراز ناراحتی و نگرانی می کنند. یکی از بازاریان می گوید: سال گذشته در مغازه من جایی برای سوزن انداختن نبود اما امسال به شدت خلوت هستیم و اگر هم کسی وارد مغازه می شود با دیدن قیمت ها برای خرید اقدامی نمی کند.

 

 

وی تصریح می کند: ما هم نمی توانیم اجناس را ارزان تر بفروشیم چرا که خودمان هم گران خریدیم. این کسادی بازار تنها برای خرید پوشاک نیست بلکه همه صنف ها با همین مشکل مواجه هستند. قدرت خرید مردم به خصوص اقشار کم درآمد، پایین آمده و ضرر آن برای ماست.

 

وی عنوان می کند: وقتی خریداری نباشد اجناس ما فروش نمی رود و به دنبال آن کرایه مغازه با سختی تامین می شود و علاوه بر آن مالیات هم باید بپردازیم. اگر همین روال ادامه یابد مجبور می شویم کسب و کار خود را تعطیل کنیم چه بسا بسیاری از هم همکاران ما پس از پایان سال یا قرارداد مغازه این کار را خواهند کرد.

 

یک فروشنده لوازم خانگی هم می گوید: با توجه به تورمی که در کشور ایجاد شده قیمت اجناس چه خارجی و چه ایرانی به شدت بالا رفته و مردم قدرت خرید ندارند. بسیاری از کارخانه ها هم حاضر نیستند اجناس خود را به صورت چکی به فروش برسانند و اصرار دارند که حتما نقدی پرداخت شود.

 

وی بیان می کند: وقتی ما نمی توانیم اجناس خود را بفروشیم قطعا نقدینگی پایین می آید و نمی توانیم اجناس جدید خریداری کنیم. من شغل پدر خود را ادامه دادم ولی واقعا به شدت تحت فشار هستم و مجبورم پس از فروش اجناسی که در انبار دارم شغل خود را تغییر دهم.

 

این گرانی ها بر کاهش خرید مواد غذایی همچون گوشت، مرغ و ماهی، خشکبار، میوه، قنادی، برنج و سایر مواد مصرفی خوراکی نیز سایه انداخته و همه ناراضی و گلایه مند هستند.

 

 

همه مردم و ارگان ها باید در تنظیم بازار همکاری کنند

«علی محمد رحمانی زاده»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص وضعیت بازار شب عید، با بیان اینکه 80 اکیپ بازرسی در سطح شهر فعالیت می کند، گفت: برای تنظیم بازار جلساتی را با عمده فروش ها، بنکداران، نمایندگان مجاز خودروها، اتحادیه ها و ... برگزار کردیم و تذکرات لازم داده شد.

 

سرپرست معاونت نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان، با بیان اینکه طرح نظارت بر بازار از (15 بهمن) آغاز شده و تا (15 فروردین) ادامه دارد، افزود: بازرسان ما از صبح تا شب در سطح بازار حضور دارد و در حالت آماده باش هستند.

 

وی تصریح کرد: خوزستان با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب، در ایام نوروز میزبان تعداد زیادی از مسافران نوروزی است از این رو می طلبد نسبت به نظارت بر بازار اقدامات اساسی صورت گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه سعی شده با متخلفان در ارائه گوشت و مرغ، به خصوص اقلام یارانه ای و تنظیم بازار برخورد شود، اضافه کرد: از روز گذشته توزیع مرغ با قیمت 11هزار و 500 تومان در مناطق کم برخوردار آغاز شده و این روند در همه مناطق ادامه می یابد.

 

رحمانی زاده، با بیان اینکه 140 هزار واحد صنفی در سطح استان فعالیت می کند که از این تعداد 40 هزار واحد در اهواز است، عنوان کرد: با این تعداد بازرسی که در اختیار داریم کنترل این واحدها مشکل است.

 

وی ابراز کرد: اگر مردم، ارگان ها و اعضای تنظیم بازار همکاری نکنند قطعا نمی توانیم خروجی لازم را به دست آوریم، اینکه تنها صنعت و معدن در تیررس باشد انصاف نیست و باید همه سازمان ها و نهادهای مربوطه درگیر مایختاج مردم و تنظیم بازار باشند.

 

کد خبر 771329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha