به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله العظمی «عبدالله جوادی آملی» امروز (پنجشنبه 16 اسفند) در آئین افتتاحیه همایش بین المللی «امام علی (ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز» که در سالن همایش های غدیر قم برگزار شد گفت: عدل دارای مفهوم و معانی شیرین و روشنی است اما باید بدانیم که بدون توحید ممکن نخواهد بود.
مرجع تقلید جهان تشیع با بیان اینکه جامعه ای که داعی عدل باشد اما موحد نباشد، جامعه فرعونی به شمار می رود گفت: قطعا عدل بدون توحید محقق نخواهد شد و عدل تنها در بستر توحید ایجاد می شود.
وی با اشاره به نقش حضرت علی(ع) گفت: ایشان موحد ناب بوده و می توانند عادل حقیقی باشند، حضرت علی(ع) قرآن ناطق و سخنگوی قرآن است و عدل را تبیین تحقق می بخشند.
آیت الله جوادی آملی به روایتی از پیامبر(ص) در مورد حضرت علی(ع) اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند که "على مع الحق والحق معه يدور حيث دار" که در اینجا باید بدانیم که دو حق داریم یک حق، حق محض است که مقابل ندارد و در مقام ذات به شمار می رود و یک حق که مقابل آن باطل است و بر اساس این تفسیر به این نتیجه می رسیم که منظور پیامبر(ص) این نبود که علی(ع) همواره با حق بوده و یا حق همواره با ایشان است، بلکه منظور این است که علی(ع) عین حق است.
این مرجع تقلید در ادامه به آثار بی عدالتی اشاره کرد و گفت: این موضوع را هم عقل و هم نقل تایید می کنند که خداوند مهندس است و همه جهان را با نظم ریاضی گونه آفریده و همه عالم از صدر تا ذیل در جای خود قرار دارد.
وی تاکید کرد: این را باید بدانیم که اختلاس و نجومی و تهمت هم اینگونه است، یک روز انسان را رسوا می کند، اگر کسی امروز اختلاس کرد به هر حال رسوا می شود و عالم اینگونه خلق شده است که حداقل نتیجه بی عدالتی، آبروریزی و بی حیثیتی خواهد بود.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به دوران مرگ و بعد از آن گفت: کسی می تواند عادل باشد که بداند مرگ یعنی از پوست در آمدن، نه پوسیدن، و بعد از مرگ انسان در زیر خاک نمی پوسد و تمام نمی شود، بلکه انسان موجودی ابدی است و باید بدانیم که روح نه متزمن است که زمان بردار باشد و نه متمکن است که مکان برداری کند و باید در قیامت جوابگوی اعمال خود باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: در گام دوم وظیفه داریم خطرهایی که متوجه نظام و انقلاب است را بررسی کنیم و در این راستا نقش مهمی خواهیم داشت.
این مرجع تقلید با اشاره به نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر گفت: ایشان در آن نامه بیان کردند که در ریشه یابی، اولین کاری که دشمن کرد این بود که آنها مکتب را عوض کردند، یعنی دین و قرآن را به اسارت گرفتند و آن را به میل خود تفسیر کردند و در مرحله دوم به سراغ مردم رفتند.
وی تاکید کرد: داشتن یک رهبر خود یک طرف موضوع است، رهبر جامعه اسلامی حتی اگر حضرت علی(ع) باشد، مادامی که مردم در صحنه نباشند شکست قطعی است پس باید با همه وجود تلاش کنیم نخست دین به اسارت نرود و دوم اینکه مردم از دین جدا نشوند.
نظر شما