به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلاموالمسلمین «حبیب رضا ارزانی» عصر امروز (پنجشنبه 16 اسفند) در آیین اختتامیه نخستین جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر کشور که در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد، ضمن تبریک آغاز ماه مبارک رجب و شب لیله الرغائب، عنوان کرد: شب لیله الرغائب شبی است که آرزوها و آمال شما به پیشگاه حضرت معبود میرسد و انسان میتواند به خدا نزدیک تر شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: در شب لیله الرغائب، ملائکه الهی هبوط میکنند و صدای شما را به محضر حق تعالی میرسانند و درخواست شما در این شب رحمت خاص ویژه تر شنیده میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی تأکید کرد: زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه علیهاالسلام شب نورانی لیله الرغائب را که احسان ویژه از سوی خداوند متعال است، از دست ندهند.
وی در ادامه ضمن قدردانی از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم در برگزاری و میزبانی نخستین جشنواره روستا و عشایر کشور در حوزه هنرهای تجسمی، گفت: ما با توجه به رویکرد جدید وزارت در تلاش هستیم تا اعتبارات بودجهای محدود وزارت را به سمت شهرستانها و استانها و به صورت خاص به سمت روستاها و عشایر ببریم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: روستاییان و عشایر کشور ما ولینعمتان ما و حامی انقلاب اسلامی، نظام و اسلام هستند که در همه صحنهها پیشگام بودند و باید به طور خاص هم دیده شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی یادآور شد: توجه به روستاییان و عشایر تنها صرف بودجه برای آنان نیست، بلکه خلاقیتهای روستاییان و عشایر باید دیده شود و کارهای ارزشمند خود را عرضه کنند.
وی تصریح کرد: آثار روستاییان و عشایر نه تنها با آثار شهر رقابت میکند، بلکه بسیاری از آنها برتری دارد و خلاقیت در آنجا بیشتر، برتر و فزونتر است.
دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: امروز امکانات زیادی در شهرها وجود دارد و همین امکانات باعث رشد مردم شهر شده است، اگر همین امکانات در اختیار روستاییان و عشایر قرار بگیرد، رشد در آنجا چند برابر شهر خواهد بود، زیرا خلاقیتی که در آنجا وجود دارد ویژه است و رویکرد اصلی وزارت ارشاد در این بخش دیده شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری در مساجد، افزود: مسجد محل تعالی و علو است و متعلق به حضرت معبود است، وقتی کارهای هنری و فرهنگی در داخل مسجد صورت میگیرد، آن هنر و فرهنگ متعالی است.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی ادامه داد: هنر برای هنر نیست، بلکه هنر برای تعالی و برای رسیدن به مقصد است و این هنر وقتی در مسجد انجام میشود، تقدس پیدا میکند و ارزشی و اصیل است.
وی در ادامه تصریح کرد: امسال اولین سال است که شخصی متکفل مسئولیت روستا و عشایر کشور در حوزه فرهنگ و هنر میشود، از سوی دیگر مدیران کل ارشاد با درایت و تیزبینی که دارند با توجه به شبکه گستردهای که در کانونهای فرهنگی هنری مساجد دارد، این جشنواره را به کانونهای فرهنگی هنری واگذار کردند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: برخی فضاهای هنری و فرهنگی در روستاها و عشایر شناخته شده بود، اما برخی نیز ناشناخته و به واسطه برگزاری جشنواره کشف شد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر کشور در سه حوزه نقاشی، خوشنویسی و عکاسی، عنوان کرد: تأثیری که تصویر بر انسان میگذارد چهار برابر گفتار است؛ به عنوان مثال نقاشی عصر عاشورا اثر برجسته فرشچیان نوشته ندارد، اما عصر عاشورا را دقیقا برای ما ترسیم میکند.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی تصریح کرد: گاهی یک عکس از یک صحنه در ذهن منقح میشود و میتوان از این قالب عکس استفاده کرد و مفهوم متعالی را منتقل کرد.
وی تأکید کرد: این سه عرصه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، اما عرصههای دیگری هم هست که میتوان در جشنوارههای بعدی به آنها پرداخت.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه گفت: سال آینده هم صدمین سال تولد استاد مطهری(ره) و هم چهلمین سالگرد شهادت ایشان است که جا دارد هنرمندان، کارهای فاخری ویژه استاد مطهری(ره) برای سال آینده ارائه دهند.
وی افزود: استاد مطهری(ره) اوایل انقلاب میفرمود که اگر قرار باشد فقط به فضای تبلیغاتی که در اختیار ماست بسنده کنیم، این فضا فقط میتواند 10 درصد پاسخ دهد و 90 درصد باید با استفاده از فضاهای دیگر باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی عنوان کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب مدظله العالی، «هنر» پرستش عاشقانه الله است، شما وقتی میخواهید خدا را پرستش کنید، این کار در قالب هنر زیبا است.
وی یادآور شد: در مساجد و امامزادگان از بهترین ابزار هنری و تأثیرگذارترین ابزارهای هنری استفاده میکنند و در این فضا ترکیب رنگ ها، نور و نقشهایی که وجود دارد، تمام اینها مدل معنویت گرا است که همه ذهنها را به این سمت سوق میدهد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: وقتی وارد حرم میشوید، فضای معنوی این مکان ها، شما را میگیرد، گرچه اساس کار روح مطهر و معنویت حضرت معصومه علیها السلام است اما هنرمندان با عشق و تمام وجود در این عرصه کار کردند تا آن فضا را در قالب محسوس و مشهود به نمایش بگذراند و به همین خاطر این حس زیبا به همه شما منتقل میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی در ادامه با اشاره به آثار دریافتی این جشنواره، گفت: تعداد هزار و 744 اثر به نخستین جشنواره هنرهای تجسمی روستا و عشایر کشور رسیده و ارزیابی شده است.
وی عنوان کرد: کار فاخری که صورت گرفت برگزاری کارگاههای آموزشی بود که بسیار ارزشمند است؛ این کارگاهها باعث افزایش توانمندی شرکت کنندگان و ارتباط آنان با اساتید برجسته شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بیان داشت: ما در کشور نیازمند کادرسازی هستیم تا افراد در هر زمینه ای که فعالیت میکنند ارتقا داشته باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین ارزانی در ادامه یادآور شد: ملاصدرای شیرازی هر وقت در مسائل دشوار فلسفی میماند، به حرم مطهر حضرت معصومه علیهاالسلام مشرف میشد و با توسل به این بانوی بزرگوار مشکل دشوار فلسفی ایشان حل میشد.
وی تصریح کرد: حرم مطهر حضرت معصومه سلاماللهعلیها محل خاص و نورانی است که امید است از فیوضات این بانوی گرامی بهره مند شویم.
نظر شما