به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، «حسن رحیمپور ازغدی» امروز (۲۲ اسفند) در نشست راهکارهای تحقق بیاینه گام دوم انقلاب در دانشکده علوم قرآنی مشهد با اشاره به اینکه در خصوص بیانیه مقام معظم رهبری به عنوان گام دوم انقلاب در خصوص بند دوم این بیانیه را که در حوزه معنویت و اخلاق در جامعه است توضیح خواهم داد، گفت:فقر در تحلیل بند دوم بیانیه در باب وضعیت اخلاقی و معنوی جامعه به دلیل خلا اطلاعت و آمار در این زمینه موجب شد تا دشمن در تبلیغات این ذهنیت را ایجاد کند که وضع معنویت و اخلاق در جامعه ما در مرحله بحرانی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دشمنان با سوء استفاده از این تحلیل ها تلاش کردند انقلاب اسلامی را بی دین تر نشان دهند، افزود: در تحلیل این اتهام باید گفت وقتی خود را با آرمان های توحیدی، قران و مقیاس های اهل بیت علیه السلام می سنجیم طبیعی است که از ارزش های اخلاقی و معنوی فاصله داریم اما این قیاس با مردم قبل از انقلاب و با ملت های دیگر کاملا اشتباه است.
وی با اشاره به فساد بالای زمان پهلوی گفت: در زمان پهلوی امکانات فساد کمتر از زمان حال بود ولی فساد و فحشا بیشتر بود در حالی که اکنون که ابزار فساد از جمله فضای مجازی بیشتر شده اما جوانان انقلاب و مذهبی هستند.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: در هیچ کجای جهان نمی توان پیدا کرد که دانشجو ها و اساتید آن برای خدمت به محرومین به روستا می روند و کجای جهان افراد برای شرکت در جنگ پارتی بازی می کنند این نشانه وجود معنویت و اخلاق در انقلاب اسلامی ایران است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه حکومت باید اخلاقی و معنوی به ویژه در عرصه عمومی عمل کند و ابزار گسترش معنویت و اخلاق در جامعه و ارزش های معنوی در جامعه توسط حکومت باید صورت گیرد، ادامه داد: حکومت به زور نمی تواند اخلاق و معنویت را در جامعه ایجاد کند اما حکومت نباید اجازه دهد تا کانون های ضد معنویت مردم را از اخلاق و معنویت دور کنند و زمینه را برای ترویج اخلاق و معنویت در عرصه رسانه، نظام آموزش و حوزهای دیگر فراهم کند و با کانون های ضد معنویت مبارزه کند.
وی عنوان کرد: این که بگویند ملت ایران از ملت های دیگر بی اخلاق تر و بی دین تر هستند کاملا اشتباه و تهمت است و این مقایسه برخی افراد از حجاب افراد باحجاب و مقایسه آن با بی حجاب های کشور ما کاملا اشتباه است بلکه اینمقایسه باید میان افراد باحجاب کشور ما با افراد با حجاب کشورهای دیگر باشد و بالعکس البته این گفته ها، نشان دهنده این که کشور در شرایط ایده ال است، نیست.
رحیم پور ازغدی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی در کنار خدمات علمی و مادی یک نهضت عظیم اخلاقی و معنوی در ایران و جهان ایجاد کرد، گفت:انقلاب اسلامی در شرایطی متولد شد که فساد، بی ناموسی و بی بندو باری به عنوان مدرنیته در جهان مطرح بود.
عضور شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اساسا اخلاق و معنویت در جامعه بدون آگاهی و آزادی ممکن نیست و هر جا آزادی، آگاهی و یا هر دو این ها نباشد، رشد معنوی اتفاق نمی افتد به تعریف معنویت در منطق اسلام و سکولار پرداخت و گفت: آنها می گویند عمل مادی از عمل معنوی جدا است اما اسلام معتقد است همان لحظه که انسان عمل عادی انجام می دهد در همان لحظه عمل معنوی و یا ضد معنوی نیز انجام می دهد، همچنین آنها معتقدند هر چه انسان معنوی تر باشد محدود تر می شود و رشد پیدا نمی کند اما اسلام می گوید معنویت موجب آزادی بیشتر انسان می شود.
وی با اشاره به اینکه 4 قرن طول کشید تا مردم ایران مسلمان شوند عده ای می گویند مردم ایران با زور شمشیر مسلمان شدند در حالی که اگر این گونه بود زمانی که مغول ها به ایران حمله کردند مردم ایران باید بودایی می شدند، ادامه داد: یک بخش از اخلاق، شخصی است که باید در خانواده ها با تعلیم و تربیت، گفتگو و الگو سازی نهادینه شود.
رحیم پور ازعدی با بیان اینکه اما یک بعد دیگر اخلاق اجتماعی است که عدم رعایت آن برای جامعه در برخی موارد تبعات خواهد داشت و آثارش در جامعه خود را نشان می دهد مانند بی حجابی، افزود:اینکه قانون در حوزه اخلاق وارد شود مسئله مهمی است اما در هر صورت معنویت و اخلاق در حوزه فردی، جمعی، حق الله و حق الناس وجود دارد، در واقع به تمام فعالیت های فردی و اجتماعی بسط داده می سود.
عضور شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: هر جا اسلام و به ویژه تشیع در جهان حاکم شده است اخلاق و معنویت به سرعت رشد کرده است لذا دشمن این دو را هدف قرار داده است و می خواهد اخلاق و معنویت را در کشورهای اسلامی تضعیف کند.
نظر شما