کارکرد سیاسی رسانه ها در خلا احزاب/ مطبوعات کشور در کما هستند

ضیایی‌پرورگفت: امروز مطبوعات کشور در کما بوده و با تزریق مسکن‌هایی چون یارانه‌های دولتی سرپا هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «حمید ضیایی‌پرور» امروز (پنج‌شنبه، ۲۳ اسفند) در آئین اختتامیه جشنواره رسانه و مدیریت شهری که در تالار گفتمان شهرداری رشت برگزار شد با بیان اینکه دیده‌بانی قدرت وظیفه اصلی رسانه است گفت: رسانه زبان مردم و منتقل کننده مشکلات به حاکمیت و دولت است.

 

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چهار کارکرد کلاسیک رسانه، اطلاع‌رسانی و آگاهی را نخستین نقش رسانه اعلام و بیان کرد: رسانه باید عملکردی مانند آینه داشته باشد که متاسفانه این کارکرد در ایران به دلایل مختلف مخدوش شده است.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های متعدد رسانه‌ها در حوزه سیاست تصریح کرد: رسانه‌ها جای احزاب را گرفته و رسانه‌نگار به فعال سیاسی تبدیل شده که ناشی از ضعف نهادهای سیاسی است.

 

ضیایی‌پرور آموزش در همه سطوح را کارکرد دوم رسانه دانست و افزود: رسانه آموزش‌دهنده است و می‌تواند رفتار شهروندی را آموزش دهد.

 

وی با اشاره به کارکرد نقد و نظارت رسانه‌ها اظهارداشت: ضعف این کارکرد موجب ضریب نفوذ پائین مطبوعات کشور شده است.

 

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه رسانه سرگرم‌کننده را با تریبون وعظ و خطابه اشتباه گرفتیم تصریح کرد: امروز مطبوعات کشور در کما هستند و با تزریق مسکن‌هایی چون یارانه های دولتی سرپا هستند.

 

وی ادامه داد: در هیچ کشوری تکثر رسانه و مطبوعات به مانند ایران وجود ندارد کل اتحادیه اروپا ۳۰ خبرگزاری رسمی مانند ایران ندارد.

 

ضیایی‌پرور با بیان اینکه حجم زیادی از تیراژ مطبوعات داخلی قابل مقایسه با استانداردهای جهانی نیست تصریح کرد: همین امر موجب شده مرجعیت رسانه‌ایی از داخل کشور به خارج کشور انتقال داده شود.

 

وی با تصریح اینکه قشر جوان مخاطب فصای مجازی هستند، جایگزینی رسانه‌های جعلی با رسانه‌های دارای هویت و شناسنامه‌ را از معضلات امروز دانست.

 

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ازدیاد اخبار جعلی در فضای رسانه‌ایی بدون رعایت اخلاق رسانه‌ایی گفت:  نباید ترویج دهنده اخبار جعلی باشیم بلکه باید علیه این جریان عمل کنیم.

 

وی آموزش رسانه‌ها را از اولویت‌های دفتر مطالعات اعلام و بیان کرد: در سال جاری ۷۰۰ نفر از ۱۷ استان در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت شرکت کردند.

 

ضیایی‌پرور با اشاره به برگزاری جشنواره رسانه و خزر که پنج سال پیاپی در آستاراخان روسیه برگزار می‌شود خواستار تشکیل اتحادیه خزر و رسانه در سه استان شمالی شد و ابراز امیدواری کرد با ارسال آثار به جشنواره بین المللی میزبانی این جشنواره را در سال‌های آینده داشته باشیم.

 

در ادامه این آئین «محمدحسن عاقل منش» گفت : ۲۸۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال که از این تعداد ۱۸۰ اثر مکتوب و ۱۰۰ اثر در قالب عکس ارائه شد.

 

دبیر کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت با اشاره به داوری آثار بیان کرد: آثار بدون هیچ‌گونه غرض‌ورزی و در نهایت صداقت با حضور اساتید برجسته استان مورد داوری قرار گرفت.

 

وی با اشاره به نفرات برتر این جشنواره اظهار کرد: اصول و فنون خبرنویسی ملاک اصلی در انتخاب آثار برگزیده است.

 

عاقل منش خواستار مطالبه‌گری اهالی رسانه در مدیریت شهری شد و گفت: در تعامل سازنده با یکدیگر نقد منصفانه داشته و مسایل شخصی را وارد عرصه رسانه نکنیم.

 

وی انتقادات سازنده را نشان‌دهنده دلسوزی اهالی رسانه برای شهرشان دانست و بیان کرد: با ارتقاء سطح آگاهی و تخصصی باید موجب ایجاد رقابت سازنده در فضای رسانه‌ایی باشیم.

 

در ادامه این جلسه از برگزیدگان این جشنواره با اهدا لوح و جایزه نقدی تقدیر شد.

کد خبر 773454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha