به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سفر سه روزه حسن روحانی به عراق گویی داغ سنگینی بر دل آمریکا گذاشته که مقامات آن همواره در حال اظهار نظر منفی در این خصوص هستند.
در این رابطه، وزیر خارجه ایالات متحده روز سهشنبه ۲۱ اسفند در یک سخنرانی در ایالت تگزاس، مدعی شد: سیاستهای رهبران ایران در استفاده از منابع انرژی کشور در جهت منافع خود و نه مردم ایران است و جمهوری اسلامی از صادرات نفت و گاز برای گسترش نفوذ خود در منطقه استفاده میکند.
براساس خبری که در وبسایت فارسی صدای امریکا منتشر شده، مایک پمپئو در بخشی از سخنان خود در کنفرانس «تغییرشکل انرژی آینده» در هیوستون به ایران اینگونه اتهام وارد کرد که ایران از صادرات انرژی برای گسترش نفوذ خود در سراسر خاورمیانه استفاده میکند، به ویژه در عراق، و این در حالی است که ایالات متحده تلاش میکند یک عراق مستقل و با اقتدار شکل بگیرد.
در پاسخ به این ادعاها و اتهامات وزیر خارجه آمریکا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در اجلاس سالانه انرژی موسوم به «سراویک» در خصوص روابط ایران با عراق و همچنین ادعاهای تکراری و بی ارزش این مقام آمریکایی در دیدار با دبیرکل سازمان ملل گفت: روابط ایران و عراق کاملا با اراده رهبران دو کشور و براساس خواست ملتهای ایران و عراق و بر پایه احترام، اعتماد و منافع متقابل شکل گرفته است و بر خلاف سیاستهای همیشه گی و مداخله جویانه ایالات متحده آمریکا، هیچ یک به دنبال تحمیل کردن اراده و خواستههای خود به طرف مقابل نیستند.
قاسمی افزود: ایران و عراق برای صدها سال همسایه بودهاند و برای صدها سال آینده نیز همسایه خواهند ماند و رهبران دو کشور تصمیم گرفتهاند در شرایط سخت در کنار یکدیگر باشند. اگر چنین تصمیم و انتخابی، مقامات آمریکایی را آزار میدهد، نباید به خاطر این عصبانیت بی معنی و از سر خشم و عادت خودخواهانه، به خود اجازه دهند در خصوص روابط ایران و عراق عبارات و تعابیر غیر دیپلماتیک و دور از نزاکت معمول و مرسوم در مراودات سیاسی بین دو کشور مستقل استفاده کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص ادعاهای تکراری و بی ارزش این مقام آمریکایی در دیدار با دبیرکل سازمان ملل نیز گفت: برخی از مقامات آمریکایی تحت تأثیر لابی صهیونیسم، تمام هم و غم خود را بر ضدیت و فضاسازی علیه ایران گذاشتهاند و به جای تلاش برای توقف جنگ در خاورمیانه، ریشه شکنی تروریسم تکفیری در برخی کشورهای متحد آمریکا و در پیش گرفتن سیاست کمک به صلح و ثبات در غرب آسیا، میکوشند با طرح ادعاها و اتهامات ساختگی و غیرواقعی، شرایط غرب آسیا را به صورت محیطی تنش زا با بحرانهای متعدد و پیچیده و در ظاهر غیر قابل حل، حفظ کنند که در نتیجه آن و به قیمت جان هزاران انسان بیگناه، ویرانی زیرساختهای برخی از کشورهای منطقه و تشدید منازعات و بحرانهای فرساینده و طولانی در بین کشورهای این منطقه، صادرات تسلیحاتی خود و درآمدهای ناشی از آن را افزایش دهند.
یادآور می شود، پیش از این نیز برایان هوک در مورد سفر روحانی به عراق مدعی شده بود که جمهوری اسلامی میخواهد عراق را به یکی از استانهای ایران تبدیل کند.
وی که با شبکه عربزبان «الحره» وابسته به دولت آمریکا صحبت میکرد، گفت: «فکر میکنم هدف نهایی ایران این است که عراق را به یک استان ایران تبدیل کند... اگر بحث امنیت، حاکمیت و ثبات عراق مطرح است، ایران پاسخ آن نیست.»/
نظر شما