الزامات پدرانه در تربیت  مهدی یاوران/خواسته مهدوی یک شهید مدافع حرم  از فرزندش

حجت الاسلام عبداللهی با اشاره به ویژگی های پدرانه در خانواده منتظر، گفت: شهید مدافع حرم حمیدرضا اسداللهی در وصیتنامه خود نوشته: «از خدا خواستم فرزندی به من دهد که سرباز امام زمان (عج) بشود... زندگی نکن برای خودت، زندگی کن برای مهدی (عج) ...».

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «ابراهیم عبداللهی» امروز (جمعه، 24 اسفند ماه) در برنامه رادیویی «تا جمعه ظهور» درباره «شاخص های خانواده مهدوی و نقش پدر در این خانواده»، اظهار کرد: اولین شاخصه و نقش پدر در یک خانواده مهدوی، برقراری ارتباط دوستانه و رفاقتی با فرزند است.

 

این کارشناس مهدوی اضافه کرد: زمانی که یک نوجوان نزد پدر خود می آید و اعلام می کند که در فضای مجازی فرضا با یک نامحرم ارتباط برقرار کرده یا پیامی رد و بدل کرده است، عمدتا پدر غیرتی و عصبانی می‌شود و از فرزند فاصله می‌گیرد، در حالی که پدر دوست دار امام زمان (عج) باید بداند، در این زمینه باید با شاخصه دوستی و رفاقت با فرزند برخورد کند که در این صورت فرزند نیز می‌تواند با دوست پدر یعنی حضرت مهدی (عج) ارتباط برقرار کند.

 

عبداللهی گفت: اگر این رابطه در خانه برقرار نشود، فرزند در مدرسه یا در محیط های دیگر نزد یک دوست خواهد رفت و با تعریف این واقعه، این سخن را خواهد شنید که سینه من محرم راز توست و از این به بعد فرزند برای درد و دل هایش سمت آن دوست خواهد رفت بنابراین پدری که دغدغه تربیت فرزند زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) را دارد باید اهل دوستی و رفاقت بیشتر با فرزند باشد.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه رابطه پدر با فرزند نباید شبیه ادبیات معلمان، ناظمان و یا مدیران مدارس که باید نظم را در خیل جمعیت بسیار دانش‌آموزان برقرار کنند، باشد، تصریح کرد: به طور مثال فرض کنید اگر فرزندی نزد پدر و مادر بیاید و از آنها درخواست کند که شب به مسجد و یا هیئت بروند ممکن است، مادر بگوید به دلیل کارهای منزل امکانش را ندارد و یا پدر به دلیل خستگی ممانعت کند اما پدری که علاقه مند به دوستی و انس فرزند ش با امام زمان (عج) است باید بگویند که این ساعت کارهایم را تعطیل می‌کنم و آن را به شما اختصاص می‌دهم.

 

وی با بیان اینکه دومین شاخصه پیرامون نقش فعال و موفق یک پدر در خانواده مهدوی، یاری و همراهی پرنشاط با فرزندان است، گفت: فرزندان از سنی که شروع به حرکت می‌کنند، نیازمند گروه های همسال هستند لذا رویکرد تک فرزندی در خانواده ها مشکلات بسیاری را به وجود می آورد.

 

عبداللهی تاکید کرد: امروز اگر با هر پدر و مادر مسنی صحبت بشود این نکته را خواهد گفت که با ورود هر فرزندی مشکلات مرتفع و درهای خیر و برکت به روی آنها باز شده است لذا یک زن و شوهر موفق باید در همان ابتدای زندگی این تصمیم را بگیرند که بنا دارند چند فرزند داشته باشند و همچنین این نکته را بدانیم که امروزه بیشترین مراجعه خانواده ها به مشاور، ناشی از مشکل تک فرزندی است.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: با وجود تمام این مسائل یک پدر باید نقش گروه همسال را برای فرزند بازی کند به این معنا که توصیه به خواندن دعای ندبه و فرج در تربیت مهدوی فرزند تاثیر سطحی دارد اما اگر پدر مانند یک دوست با فرزند رفتار کند، توصیه‌ها و رفتارهایش راحت تر در ذهن فرزند جای می گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی امروز یک همراه پر خطر برای خانواده ها محسوب می شود، تصریح کرد: پدری که شبها دو ساعت از وقت خود را به این فضا اختصاص می‌دهد، از تقویت باورهای مهدوی و همچنین رسیدگی به فرزند خود باز می ماند، در صورتی که فضای مجازی تنها احساسات لحظاتی به انسان می دهد و در بعد دوم باید دانست که هر کسی تحمل دریافت این انبوه اطلاعات را ندارد.

 

عبداللهی ادامه داد: سومین اشکال فضای مجازی مشغولیت ایجاد کردن آن در زندگی است به طوری که باید بدانیم صهیونیست ها برای دور کردن شیعیان از برنامه های معنوی در این فضا هزینه های بسیاری کردند.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه فضای مجازی می تواند یاری پدر و مادر را از فرزند سلب کند، گفت: به طور مثال گردوفروشی را تصور کنید که فردی از روی فقر به او مراجعه می‌کند و گردو طلب می‌کند و آن فرد به دلیل اینکه تنها یک گردو می خواهد به او می‌دهد اما این فرد ساعتی دیگر مراجعه می‌کنند و گردوی دیگر می‌خواهد به طوری که تا شب این گردو فروش، ده ها گردو به این فرد می دهد، فضای مجازی نیز این گونه است شیطان انسان را ترغیب می‌کند که یک ربع به طور مثال در گروه های خبری بچرخد، سپس ترغیب می‌کند زمان دیگری را به گروه هایی اختصاص دهد که در پایان فرد مشاهده می کند ساعت ها درگیر فضای مجازی است و از تقویت باورهای مهدوی و رسیدگی به فرزندان بازمانده است.

 

وی با اشاره به اینکه پدر خانواده علاوه بر تامین نایزهای مالی و غیرتی بودن در خانواده باید مانند معلمی مهربان در منزل رفتار کند، تصریح کرد: «حمیدرضا اسدالهی»، شهید مدافع حرم در وصیت نامه اش می نویسد: «گرچه برای تربیت شدن و سرباز تو شدن تلاشی نکرده ام، اما به آن امید جان می‌دهم که در آن روز موعود که ندا می‌دهند از قبرهایتان بیرون آیید و به یاری مولایتان بشتابید، من هم به اذن مولایم در حالی که شمشیر به کمر بسته ام، از قبر بیرون آمده و پای رکاب شما سربازی کنم، آرزوی بزرگی است، اما آرزو بر جوانان عیب نیست.»، «محمدجان! عزیزم! من تو را از خدا برای خودم نخواستم. از خدا خواستم فرزندی به من دهد که سرباز امام زمان (عج) بشود... زندگی نکن برای خودت، زندگی کن برای مهدی (عج)؛ درس بخوان برای مهدی (عج)؛ ورزش کن برای مهدی (عج)»

 

عبدالهی افزود: پدر و مادر نزد مشاوره می رود و از کم دقتی فرزند در تحصیل در دوران ابتدایی می گوید و مشاور پاسخ می دهد پدر و مادر روزانه چه میزان از وقت خود را به مطالعه می گذرانند که فرزند ترغیب شود.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به آیه 13 سوره مبارکه لقمان ابراز کرد: «وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ يَعِظُهُ يَا بُنَيَّ لَا تُشْرِكْ بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌ؛ و (یاد کن) وقتی که لقمان در مقام پند و موعظه به فرزندش گفت: ای پسر عزیزم، هرگز شرک به خدا نیاور که شرک بسیار ظلم بزرگی است.» که خداوند در این آیه به رفتار مهربانانه حضرت لقمان به فرزندش در قالب موعظه اشاره کرده است.

 

وی با اشاره به اهمیت سفرهای خانوادگی، بیان کرد: خداوند در آیه 29 سوره مبارکه قصص می فرماید: «فَلَمَّا قَضَىٰ مُوسَى الْأَجَلَ وَسَارَ بِأَهْلِهِ آنَسَ مِنْ جَانِبِ الطُّورِ نَارًا قَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِخَبَرٍ أَوْ جَذْوَةٍ مِنَ النَّارِ لَعَلَّكُمْ تَصْطَلُونَ؛ آن‌گاه که موسی عهد خدمت به پایان رسانیده و با اهل بیت خود (از حضور شعیب) رو به دیار خویش کرد (در راه) آتشی از جانب طور دید، به اهل بیت خود گفت: شما در اینجا مکث کنید که از دور آتشی به نظرم رسید (می‌روم تا) شاید از آن خبری بیاورم یا برای گرم شدن شما شعله‌ای برگیرم.» در این آیه 5 نکته وجود دارد، ابتدا همراهی پدر با خانواده در فضای طبیعی و فارغ از فضای مجازی که اردوهای راهیان نور و جهادی می تواند برنامه زیبایی در این راستا باشد، دوم صحبت کردن با خانواده و سوم توضیح دادن کامل مسائل به آنها، چهارم جمع بودن افعال در این آیه ک نشان می دهد حضرت به فرزندان خود نیز این توضیحات را داده است و در نهایت عدم قول بی جا به خانواده دادن.

 

عبداللهی با اشاره به اینکه سومین شاخصه برخورد مناسب پدر با رفتارهای نامناسب فرزند و همسر است، گفت: پدر می تواند مدیریت خوبی در اتفاقات غیرمنتظره و ناخوشایند خانواده با محوریت امام زمان (عج) داشته باشد.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: فرزندان آیینه تمام نمای رفتار خانواده‌ها هستند زمانی که در فرزند رفتار و عمل بدی دیده می شود باید علت آن را در رفتارهای پدر و مادر دید و برخورد مناسبی برای رفع آن داشت، همچنین باید دانست اگر برخورد بدی در مواجهه با رفتارهای بد فرزند در محیط های مذهبی مانند مساجد، هیئات، کانون های فرهنگی، مدارس و غیره صورت گیرد، موجب دلزدگی فرزند از آن محیط های مذهبی می شود.

 

وی در پایان با اشاره به حقوق فرزند بر پدر و مادر، خاطرنشان کرد: حق فرزند بر پدر و مادر است که اشتباهاتش بخشیده شود، از عادت های بعدش چشم پوشی و با اشتباهاتش مدارا شود و در نهایت برچسب منفی به وی زده نشود که در این صورت پدر رفتاری فداکارانه و خوب خواهد داشت و مشکلات فرزند نیز به مرور مرتفع می شود.

کد خبر 773534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha