به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «علی خدادادی»، عصر امروز (یکشنبه 26 اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر خوزستان همه ساله در قالب طرح هایی که برای ارائه خدمات به مسافران نوروزی و راهیان نور ارئه می کند برنامه هایی را اجرا می کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان، افزود: خوشبختانه با کسب تجربیات سال گذشته و ارائه کیفی خدمات و بهبود و افزایش خدمات شرایط بهینه ای فراهم شده که یکی از بارزترین آنها بهبود وضعیت تجهیزات و ماشین آلات جمعیت است که خوشبختانه علیرغم تنگناهایی که وجود داشت توانستیم در شرایط جدید بهره لازم را ببریم.
وی با تاکید بر آمادگی نیروی انسانی هلال احمر با توجه به شرایط استان، از اجرای طرح های دادرس و خادم توسط نیروهای واکنش سریع اشاره کرد و اذعان داشت: خوزستان با توجه به شرایط ویژه ای که دارد با تهدیدات جدی طبیعی و انسان ساز مواجه است که امیدواریم مسئولان استان با بررسی های لازم بتوانند شرایط کاهش خطرات را برای مردم فراهم کنند.
وی با بیان اینکه یادمان دفاع مقدس و آثار ثبت ملی شده استان باعث شده سالانه تعداد زیادی از هموطنان به خوزستان سفر کنند، ادامه داد: یادمان های دفاع مقدس دانشگاهی برای کسانی است که تجربه جنگ را نداشتند و می توانند با حضور در این مناطق با تاسی از سیره شهدا در آینده با کسب فضیلت های فرهنگی ادامه دهنده راه شهدا در راستای عدالت اجتماعی و ارائه خدمات بشردوستانه و ایثارگرانه به مردم باشند.
خدادادی، با اشاره به اینکه هیچ کجای کشور به اندازه خوزستان آثار ثبت شده ندارد که همین امر باعث می شود، تردد و حضور مسافران در استان دو چندان شود، تصریح کرد: پیش بینی می شود در سال جاری بیش از هفت میلیون مسافر نوروزی و راهیان نور به خوزستان سفر کنند از این رو لازم است آمادگی لازم را جهت پذیرایی و ارائه خدمات امداد و نجات به مسافران داشته باشیم.
وی عنوان کرد: خوزستان در کنار زیبایی ها، مناطق پرخطری هم در رودخانه ها، جاده ها، سدها و کوهستان ها دارد که می تواند زمینه ساز آسیب های طبیعی شود و عدم اطلاع و آگاهی لازم از شرایط منطقه می تواند مخاطراتی را فراهم کند و باعث افزایش تلفات خواهیم بود.
وی با بیان اینکه رویکرد هلال احمر در حوزه های تسکین آلام بشری و بشردوستانه با نگاهی داوطلب محور و جوان محور است، ابراز کرد: امسال در استان 44 پایگاه امداد و نجات طرح نوروزی فراهم شده که شامل 24 پست موقت امداد و نجات و 20 پست ثابت است و از مبادی ورودی استان شروع می شوند و در طول مسیر جاده ها و به فواصل مختلف به ارائه خدمات می پردازند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان، با بیان اینکه بیش از 670 نفر از نیروهای امدادگر ما به کلیه تجهیزات اقدام به خدمات رسانی به مسافران می کنند، یاد آور شد: هر کجا شرایط ویژه بود و پایگاه ثابتی نداشتیم اقدام به برپایی پایگاه موقت امداد و نجات کردیم، همچنین سه پایگاه ساحلی در شوشتر، دزفول و خرمشهر فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه در کنار این پایگاه ها استراحتگاه و امدادسراهایی ایجاد شده که اگر کسانی دچار مشکل شدند و به هر دلیل همچون نقص فنی وسیله نقلیه، ادامه مسیر برای آنها فراهم نبود می توانند در این پایگاه ها اسکان داشته باشند، گفت: در کنار این پایگاه ها دو درمانگاه در دهلاویه و فکه جهت ارائه خدمات درمانی به راهیان نور فراهم شده و سه پست امدادی درمانی در نهر خین، معراج شهدای اهواز و گمبوعه داریم.
وی جوانان را سرمایه های اصلی کشور دانست و با بر فراهم کردن حضور آنها در مجامع مختلف تاکید کرد و اظهار داشت: در این راستا در جمعیت هلال احمر شرایطی فراهم شده که جوانان بتوانند در پایگاه های امداد و نجات در پست های ایمنی و سلامت مسافران نوروزی مستقر شوند که در این راستا 37 پست در مبادی ورودی شهرهای و مسیرها در کنار تیم های سیار طرح خیام به گشت زنی با دوچرخه می پردازند و اگر مشکلی وجود داشته باشد به یاری هموطنان می شتابند.
خدادادی، با بیان اینکه سال گذشته بیش از 100 هزار نفر از مسافران نوروزی و زائران از خدمات هلال احمر استان بهره مند شدند، افزود: از دیگر برنامه های جمعیت هلال احمر، اجرای طرح فرشتگان رحمت شامل توزیع سید غذایی میان نیازمندان و سرکشی به سالمندان در قالب طرح نیابت است که توسط داوطلبان و خیرین انجام می شود.
«علی پهلوان»، نیز به اقدامات انجام شده حوزه جوانان هلال احمر خوزستان اشاره کرد و اذعان داشت: به همت کانون های جوانان و شعب ما در دانشگاه ها، روستاها، عشایر و طلاب طرح های مختلفی در سطح استان برگزار شده که می توان به طرح دادرس، طرح پیمان، فعالیت در مهدهای کودک و پیش دبستانی و ... اشاره کرد.
معاون جوانان هلال احمر خوزستان، اضافه کرد: یکی از این طرح ها، طرح دادرس است که با همکاری آموزش و پرورش در 401 کانون دانش آموزی در 32 منطقه آموزش و پرورش توسط 110 مربی توانمند برگزار و 12 هزار دانش آموز شامل 6 هزار و 300 دانش آموز دختر و پنج هزار و 700 دانش آموز پسر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی در طرح پیمان نیز، 55 مربی آموزش های لازم را جهت پیشگیری از اعتیاد و کارآفرینی به یک هزار و 650 دانش آموز و 800 دانشجو ارائه دادند، تصریح کرد: دوره بومی نو در زمینه توسعه خلاقیت و کارآفرینی با حضور 72 نفر از خواهران و برادران برگزار شد و پس از اجرای 2 دوره مقدماتی و پیشرفته 34 نفر به عنوان کارآفرین معرفی شدند.
«صادق سلامت»، هم با اشاره به اینکه 20 پایگاه امداد و نجات ثابت در طول سال به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند، اذعان داشت: در ایام نوروز 44 پایگاه ثابت و سیار مستقر شدند که فعالیت آنها از (شنبه 25 اسفند) آغاز شده و به مدت 22 روز ادامه دارد و 670 نفر از داوطلبان در این پایگاه ها جهت امدادرسانی حضور دارند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان، خاطر نشان کرد: در این طرح 44 آمبولانس و 18 خودروی نجات و عملیات حضور دارد همچنین پنج قایق و 6 جت اسکی نیز در سواحل رودخانه ها در پایگاه های ساحلی جمعیت تدارک دیده شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 2 هزار و 584 ارسال آمبولانس داشتیم، عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در خوزستان 403 عملیات امداد و نجات صورت گرفت که بیشترین عملیات جمعیت متعلق به عملیات حوادث جاده ای بوده و نوروز 97، 63 عملیات امداد و نجات در حوزه جاده ای و ترافیکی انجام شده است.
همچنین «بیژن فتاحی راد»، به اجرای طرح فرشتگان با مشارکت خیرین جهت شناسایی نیازمندان و توزیع سبد غذایی میان خانواده های بی بضاعت اشاره کرد و یاد آور شد: طرح نیابت نیز در آستانه سال نو با حضور داوطلبان در خانه های سالمندان صورت می گیرد و امسال هم اجرا می شود.
معاون امور داوطلبان هلال احمر خوزستان، اظهار کرد: امسال 85 کاروان سلامت در مناطق محروم به ارائه خدمات پزشکی و پیراپزشکی پرداختند و علاوه بر آن در حوزه اردوهای جهادی نیز جهادگران هلال احمر فعالیت های عمرانی، بهداشتی و مباحث روحی و روانی را در مناطق محروم انجام دادند.
وی اجرای طرح ارمغان مهر ویژه توزیع نوشت افزار و تهیه و اهدای البسه به دانش آموزان بی بضاعت، توزیع 165 بسته نان غنی شده در مناطق محروم و کم برخوردار، اهدای امانی تجهیزات پزشکی شامل ویلچر، عصا و ... به خانواده های نیازمند و ... را از دیگر طرح های هلال احمر عنوان کرد.
نظر شما