زمینه سازی های راهیان نور برای ظهور/فرهنگ شهادت ما را آماده درک  ولایت عظمی می کند

حجت الاسلام نادم با بیان اینکه سفرهای راهیان نور، لبیک به رهبری و ولایت است، گفت: اگر دنبال ظهور امام زمان(عج) هستیم جز با ترویج فرهنگ جهاد و شهادت اتفاق نمی افتد؛ درک خورشید ولایت عظمی صرفاً با شعار و ندبه خوانی محقق نمی شود.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: یکی از سنت های نوروزی بسیاری از ما ایرانی ها سفر به مناطق جنگی در قالب کاروان های راهیان نور است، سفری کوتاه مدت که به تصریح شرکت کنندگان آن انرژی یک سال را برای زائران تامین می کند، انرژی و آرامشی که بیش از آنکه مرهون مکان باشد، وامدار ساکنان عرشی آن سرزمین ها است.

از این رو و به منظور بررسی تاثیر حضور در کاروان های راهیان نور در ارتباط با امام زمان(عج) و تمرین انتظار واقعی، با حجت الاسلام «محمدباقر نادم»، معاون پژوهش و مطالعات راهبردی موسسه روایت سیره شهدا گفت وگو کرده ایم. وی علاوه بر حضور به عنوان کارشناس معارف انقلاب و دفاع مقدسِ در رادیو معارف، تالیف آثار دفاع مقدس و کارشناس ارشدی ادیان و مذاهب را نیز در پرونده علمی خود دارد.

آنچه در ادامه می آید بخش دوم و پایانی این گفت وگوی خواندنی با راوی سال های نه چندان دور اما تاریخ ساز دفاع مقدس است:

 

راهیان نور در امیدآفرینی و انگیزه بخشی به زائران با مهدویت به عنوان افق روشن تاریخ چه قرابت هایی دارد و آیا اساسا می توان از این منظر آن را زمینه ساز انس با امام عصر(عج) دانست؟

 

راهیان نور تجلی حماسه عاشورایی شهدای هشت سال دفاع مقدس است؛ همه آموزه های مهدوی در جبهه های حق علیه باطل از جمله امید امروز در راهیان نور تجلی می یابد.

وقتی زائر مناطق عملیاتی دوران جنگ در دانشگاه جبهه و در مکتب راهیان نور از شهدا مقوله ای به نام امید را فرا می گیرد و از نزدیک می بیند بیابان هایی که روزی یک موجود زنده توان عبور از آنها را نداشت اما با امید رزمنده ها به نصرت الهی و مدد امام زمان(عج)، و با خون شهدا باز شد، الگویی می شود برای حیات تا زائر پس از بازگشت بداند که امید و جهاد و ایثار چنین نقاط عطفی را رقم زد.

لذا باید در طول سال و در زندگی روزمره هر روز با این بارقه آن مانوس باشیم و بدانیم همانطور که این روحیه و امید در سخت ترین شرایط دفاع مقدس راهگشا بود امروز هم در همه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی هم پیش برنده است.

اساساً عمده مشکلات ما در ابعاد مختلف زندگی از پوچ گرایی ها، ناامیدی ها و به بن بست رسیدن ها ریشه می گیرد، اما با امید به آینده بهتر مشکلات ما را از پا نمی اندازد.

 

 

 

 

مهدویت در دفاع مقدس و آن رشادت ها و ایثارگری های دفاع مقدس چقدر نقش داشته و امروز راهیان نور چقدر می تواند این نگاه و اثر را به جامعه منتقل کند؟

 

مهدویت در طول تاریخ بر حوادث و جریانات مختلف تاثیرگذار بوده است ازجمله دفاع مقدس و انقلاب اسلامی؛ آموزه های مهدوی همچون «امید» امروز هم در پیشبرد نظام و انقلاب و راه شهدا اثر دارد.

پیروی از ولایت همانطور که در ظهور نخستین رکن است، در دوران مقدس هم رکن اصلی در حضور و ایثار رزمندگان بود؛ چراکه طبق روایات باید در عصر غیبت به نایب امام عصر(عج) رجوع کرد و رزمنده ها با این رجوع و تبعیت از امام خمینی(ره)، ثابت کردند پیروان خوبی برای نایب ولی عصر(عج) هستند.

پس از دفاع مقدس هم هر جا مردم با ولایت و درایت ایشان پیش رفته اند از هجمه ها و مشکلات به ویژه معضلات تحمیلی از سوی استکبار، عبور کرده اند و هر جا رکود کرده و عقب ماندگی داشتتند و خواستند با عقل خود پیش بروند نه با عقل ولایت، شکست خورده اند.

 

در این باره مصداقی بیان کنید.

 

مقام معظم رهبری چند سال است که بر مسئله حمایت از تولید ملی، مدیریت سرمایه های ملی، مبارزه با نجومی بگیری و ... تاکید دارند که ما با کاربست همین تاکیدات، تحریم ها را به سمت تولید ملی و تقویت آن سوق داده ایم و لذا هر چه بیشتر در پناه کلام ولایت قرا بگیریم قطعاً بهتر از موانع عبور می کنیم.

 

راهیان نور در تربیت جامعه برای این ولایت پذیری و همراهی با نایب عام حضرت حجت(عج) چه تاثیری دارد؟

 

امروز راهیان نور تجلی ولایت مداری است اینکه مقام معظم رهبری تعبیر «عملیات فرهنگی راهیان نور» را به کار می برند یعنی این سفر همان بستری است که دشمن از آن واهمه دارد، اگر جوانان راهیان نور را پررنگ کرده و از آموزه های مهدوی دفاع مقدس الهام بگیرند، در مقابل بسیاری از هجمه ها مصون می مانیم.

راهیان نور لبیک به رهبری و ولایت است، اینجا اگر ولایت مداری خود را اثبات کردیم حتماً اگر در رکاب امام زمان(عج) هم باشیم، از ایشان تبعیت می کنیم.

باید توجه داشت که مهدویت عامل بقای ارزش های الهی انسانی است، اگر مهدویت و امید به آینده در پرتوی آن نبود و اگر نبود باور به حضور و نظارت امام عصر(عج) بر اعمال و رفتار ما، چه بسیار آسیب ها که بر ما تحمیل می شد.

 

 

 

 

راهیان نور از نظر فضاسازی برای تجربه سبک زندگی منتظرانه و تداوم این سبک در دیگر ایام سال چه فرصت سازی هایی دارد؟

 

انقلاب و دفاع مقدس دیروز و راهیان نور امروز، بستر تجلی همه ارزش های الهی است مثل ایثار و ازخودگذشتگی،  صبر، معنویت و ... . اگر ایثار نبود کسی از پول جیب اش نمی گذشت و در این گرانی ها به فکر رفتن به راهیان نور نبود یا کسی شیرینی و هفت سین شهر و خانه را رها نمی کرد تا پای هفت سین شهدا بنشیند.

دشمن می داند اگر راهیان نور و فضای جهاد و شهادت تعطیل شود قطعاً ارزش ها در جامعه به فراموشی سپرده می شود و روزی که ارزش های دینی انسانی فراموش شود آن روز، هلاکت و شکست ما و غلبه دشمن است.

آموزه موعودباوری و فرهنگ انتظار در دوران دفاع مقدس به خوبی تجلی یافت و امروز هم در راهیان نور در پی ارتقای این باور هستیم یعنی موعودباوری و زمینه سازی ظهور.

 

چه ارتباطی بین زنده نگاه داشتن فرهنگ ایثار و دفاع مقدس از طریق راهیان نور با زمینه سازی برای ظهور که در بیانیه گام دوم انقلاب هم به آن اشاره شده است، وجود دارد؟

 

دفاع مقدس زمینه و مقدمه بود برای میل به ظهور منجی(عج)، اگر ما باور نداشته باشیم که اهالی کوچه پس کوچه های مهدویت و یاران امام زمانی و سربازان لشکر منجی موعود(عج) هستیم هیچ گاه مقابل ظلم و بی عدالتی ایستادگی نمی کنیم، اما وقتی باور کنیم رهبر ما امام زمانی است که خود عدالت گستر است و می آید تا مقابل ظلم ها بایستد ما نیز به عنوان منتظران ایشان با کج روی ها و ظلم ها و فسادها از طریق «امر به معروف و نهی از منکر» می ایستیم.

این فریضه وقتی جاری می شود که باور کنیم به عنوان منتظر وظیفه ایستادگی مقابل ظلم را داریم و با این نگاه در مقابل هر ظلم و انحراف واکنش نشان می دهیم.

اگر امروز در نیجریه چندین میلوین شیعه می شوند به برکت قیام یک روحانی به نام «شیخ زکزاکی» است که در اثبات حقانیت حرف اش ابتدا چهار فرزند خود را ایثار می کند و در آفریقا موج اسلام گرایی و بالاتر از آن شیعه گرایی ایجاد می شود.

برای همین هم امام خمینی(ره) فرمودند: کوته نظر هستند آنها که خیال می کنند چون ما در جبهه ها به آرمان نهایی نرسیدیم پس ایثار ما فایده این دارد.

در حالی که امروز صدای اسلام خواهی از آفریقا به گوش می رسد و این ثمره جنگ هشت ساله ما است و افزایش علاقه اسلام شناسی مردم در جهان از دفاع مقدس است که ریشه در آموزه های مهدوی و عدالت گستری دارد.

 

 

 

مهدویت و انتظار در دفاع مقدس چه تجلیاتی داشت؟

 

این باور و نگاه مهدوی در جبهه ها با شعارهایی همچون «خدایا! خدایا! تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما» تجلی می یافت و امروز با راهیان نور تداوم می یابد.

یا در دوران طاغوت دعای فرج خوانده نمی شد و این اهتمام به ادعیه مهدوی وجود نداشت اما پس از انقلاب به ویژه با دفاع مقدس، این فرهنگ نهادینه شد فرهنگ دعا برای امامی که حق و منجی بشریت است.

شهید «عبدالله ضابط»، موسس گروه تفحص سیره شهدا می گفت: ترویج فرهنگ جهاد و شهادت، زمینه ساز ظهور است

 

درک خورشید ولایت عظمی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به آن تاکید کرده اند، چقدر مرهون فرهنگ ایثار و شهادت است؟

 

اگر دنبال ظهور امام زمان(عج) هستیم جز با ترویج فرهنگ جهاد و شهادت اتفاق نمی افتد، کسی می تواند خود را در رکاب امام زمان(عج) حاضر بییند که آماده بذل جان در راه امام خود باشد چنان که یاران امام حسین(ع) جان برکف در عاشورا حاضر شدند.

قطعاً مهدی باوری و حمایت از امام زمان(عج) صرفاً با شعار و ندبه خوانی محقق نمی شود بلکه عمل و باور می خواهد باور به اینکه یاری امام زمان(عج)، نیازمند ازخودگذشتگی و روحیه جهادی و شهادت طلبی.

مهدویت و موعودباوری در پیشبرد جامعه و نجات بشریت و رساندن جامعه و جوان به موفقیت و سعادت به قدری موثر است که در روای از پیامبر اکرم(ص) آمده: «افضل اعمال أمّتی انتظار الفرج»؛ این افضلیت برای ثمراتی که انتظار برای جامعه به ارمغان می آورد.

کد خبر 774352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha