«علیرضا صدرا» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره فعالیت های علمی صورت گرفته در طول چهار دهه اخیر بعد از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در ۴۰ سال گذشته قطعا چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی شاهد تحولات متعددی در عرصه پژوهش، آموزش و اطلاع رسانی بوده ایم.
دانشیار دانشگاه تهران تصریح کرد: به طور طبیعی هرچه که جلوتر آمدیم شاهد یک روند افزایشی بودیم البته من آمار دقیقی ندارم اما قطعا در سال گذشته آمارها و ارقام نشان از رشد دارد. اما با این وصف هم از حیث جوهری و هم از نظر جهت گیری علمی اگرچه که دغدغه ها و داعیه های زیادی بوده است اما باید به این سمت سوق پیدا کنیم که در مورد نیازهای کشور پژوهش کنیم به ویژه در عرصه علوم انسانی و علوم اجتماعی که اهمیت مضاعفی دارند.
وی ادامه داد: در جهت تحول جوهری و تغییر جهت علمی در کشور و بالاخص در بحث کاربرد، هنوز از ظرفیت ها استفاده کافی و وافی نشده و نیاز است که میان صاحبنظران و علم و عمل، همگرایی ایجاد و در سایه آن راهبرد تولید شود. این همگرایی و تعامل متقابل باعث روزآمد شدن علم می شود.
این پژوهشگر در مورد پیشرفت های حاصله در رشته علوم سیاسی به عنوان رشته تخصصی خود در سال ۹۷، بیان کرد: در رشته علوم سیاسی هم این وضیعت دیده می شود با این تفاوت که در علوم سیاسی از آن جهت که جناح بندی ها و سوء ظن ها و حسن ظن ها تاثیرات قابل توجهی بر معادلات دارد، لذا بیشتر نیازمند تعامل میان علم و عمل است.
صدرا در پایان خاطرنشان کرد: به عبارت بهتر، فارغ از هر گونه جناح بندی، علوم سیاسی باید روال علمی و آکادمیک خود را داشته باشد تا بتواند به تعالی ای که باید دست پیدا کند.
نظر شما