خبرگزاری شبستان، هادی دهقانی: اورژانس، آتش نشانی، پلیس و هلال احمر با برنامه ریزی و آماده باش نیروها در کمتر از چند ساعت دیگر آماده مقابله با بحرانی هستند که شاید خود ساخته ترین بحرانی باشد که با صرف هزینه های گزاف تعداد زیادی از هموطنان را درگیر صدمات و جراحتهای غیر قابل جبرانی خواهد کرد.
با نگاهی به مصدومان، کشته ها، افراد قطع عضو شده و نقص عضو شده می توان پی به عمق فاجعه ای برد که عمده خسارتهای تاسف بار آن ناشی از کمبود آگاهی است، هشدارها آنچنان که باید تاکنون اثرگذار نبوده اند، که اگر می بود نهایتا می بایست تعداد افراد صدمه دیده کمتر از تعداد انگشتان دست باشد.
در این میان و برای کاهش تلفات ناشی از آتشی که بر خرمن جوانان این مرز و بوم افتاده، نیروهایی مانند اورژانس، آتش نشانی و هلال احمر مجبورند با تمام توان و آماده باش نیروها حضوری پررنگ داشته باشند، هرچند در سالهای اخیر تلاش گسترده ای توسط همین سازمان ها برای گسترش آگاهی از صدمات غیر قابل چهارشنبه سوری در میان جوانان آغاز شده است که امید بسیاری به موفقیت این برنامه ها و پویش ها وجود دارد.
مرتضی سلیمی گفت: آماده باش نیروهای امدادی با حضور پنج هزار و ۴۴۲ امدادگر و نجاتگر هلال احمر و بهره گیری از هزار و ۲۶ دستگاه آمبولانس، ۴۷۵ موتورسیکلت امدادی و ۱۲۲ موتور آمبولانس حاضر در طرح ملی امداد و نجات نوروزی سال ۹۸ در سراسرکشور اجرا خواهد شد.
رییس سازمان امداد ونجات سازمان هلال احمر همچنین از همکاری و هماهنگی نیروهای امدادرسان این سازمان با نهادهایی همچون اورژانس، آتش نشانی، خدمات ایمنی و پلیس برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال خبر داد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر توضیح داد: طبق گزارش های دریافتی و ثبت شده از گروه های امداد و نجات جمعیت هلال احمر در شب چهارشنبه پایانی سال های گذشته و در ارزیابی مصدومان، جراحت های پوستی در بین حادثه دیدگان شایع تر بوده که این آسیب دیدگی یا به صورت سوختگی و یا جراحات کوچک و بزرگ تا عمق پوست گزارش شده است.
به گزارش روابط عمومی هلال احمر سلیمی با هشدار زودهنگام به استفاده کنندگان از مواد محترقه و آتش زا در چهارشنبه پایان سال، گفت: آسیب های ناشی از ترقه بازی و استفاده از مواد محترقه بر گوش و سیستم عصبی تاثیر مخربی دارد به طوری که روان فرد را متزلزل می سازد.
وی اضافه کرد: مواد محترقه بر اثر جابجایی، حمل و نقل، وارد شدن ضربه، فعل و انفعالات شیمیایی و یا حتی در مقابل ارتعاش هوا و قرار گرفتن در محدوده یک فرکانس خاص، ممکن است خود به خود فعال شده و منفجر شوند که در صورت انفجار این مواد در محیط بسته، اثر تخریبی آنها فوق العاده زیاد است، بنحوی که ۲۵۰ گرم از این مواد می تواند یک خانه ۷۰ متری را کاملا تخریب کرده و شیشه های ساختمانها را تا شعاع ۲۵۰ متری بشکند.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر با بیان اینکه کودکان و نوجوانان زشتی آتش بازی و خطرات آن را درک می کنند و به همین دلیل اغلب کبریت و وسائل آتش زا را در نقاط غیر قابل دیدی همچون انباری، زیر زمین و پشت بام مخفی می کنند به والدین توصیه کرد: در صورت امکان در ایام نزدیک به چهارشنبه آخر سال درب این محل ها را قفل کرده و وسایل شخصی کودکان خود را در این چند روز بررسی کنند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه یکی از عوامل عمده ایجاد حریق، پرتاب مواد آتش زا مثل فشفشه به آسمان و افتادن آتش بر روی پشت بام و بالکن و پنجره های باز و یا بر روی شاخه های خشک است، به عموم مردم توصیه کرد: با توجه به اینکه معمولا فشفشه ها در اثر به آتش کشیده شدن شعله ور شده و سوختن آنها نیز تدریجی است، از این رو توصیه می شود که بالکنها و پشت بامها را از ضایعات احتمالی پاکسازی کنند.
سلیمی یادآور شد: بررسی های آماری ثبت شده در سامانه های مختلف عملیاتی سازمان های امدادرسان از حوادث چهارشنبه آخر سال در سال گذشته نشان می دهد که شدت مصدومیت جسمی حادثه دیدگان مرتبط با ساختن مواد محترقه و منفجره از شدت بیشتری برخوردار بوده و خطرناکترین حالت در این مورد زمانی است که افراد مبادرت به ساخت و یا تولید اینگونه مواد خطرناک می کنند.
وی با اشاره به آثار زیان بار روحی و روانی حوادث شب چهارشنبه آخر سال افزود: این حوادث علاوه بر خسارات مالی، موجب زیان های روانی و بروز ناهنجاری های روحی شده که در سالیان اخیر شاهد دهها مورد آن بوده ایم.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به هزینه های ناشی از حوادث شب چهارشنبه سوری خاطرنشان کرد: هزینه های وارده شامل ۲ دسته مستقیم و غیر مستقیم است که همه ساله موجب تحمیل زیان های بسیاری به جامعه می شوند.
وی اظهار داشت: هزینه های مستقیم شامل خدمات مربوط به امداد و نجات، درمان، بستری، بازتوانی، اندام مصنوعی،هزینه های مراقبت از معلولین و نیز خسارات وارده به اماکن عمومی و خصوصی می شود.
سلیمی همچنین هزینه های ناشی از آسیب های روانی ناشی از حوادث را قانونی و قضایی و سازمان های بیمه گر را غیر مستقیم عنوان کرد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر، تهیه و تدوین طرح بهبود کیفی مراسم چهارشنبه سوری، تقسیم وظایف اصولی بین نهادها و سازمان های مرتبط به منظور حسن انجام مراسم، توسعه و ترویج فرهنگ ایمنی از طریق آموزشهای عمومی به ویژه از سوی رسانه های جمعی و مطبوعات را از جمله راهکارهای یادشده دانست.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از مردم خواست تا در صورت قرارگرفتن در وضعیت های اضطراری و پیچیده انواع حوادث و سوانح با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگویی به انواع حوادث سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در سراسر کشور تماس بگیرند.
به گزارش خبرگزاری شبستان مجتبی یزدانی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: ۵ هزار نیروی سازمان آتش نشانی برای چهارشنبه آخر سال در آماده باش هستند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه امسال و در شب چهارشنبه سوری نهادها و ادارات مرتبط با برگزاری مراسم چهارشنبه سوری در ستاد بحران شهرداری تهران حضور دارند، گفت: پنج هزار نیروی آتش نشانی در شب چهارشنبه سوری در حالت آماده باش هستند تا در صورت لزوم بتوانیم خسارت های احتمالی و حوادث را به حداقل برسانیم.
وی افزود: در مبادی ورودی تهران نیز که مسافران نوروزی اسکان موقت دارند، نیروهای سازمان آتش نشانی حضور خواهند داشت تا امنیت آنجا را بالا ببرند.
به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اورژانس تهران، «پیمان صابریان»، رئیس اورژانس تهران با اشاره به جزئیات حضور پررنگ اورژانس در شب چهارشنبه سوری، گفت: مرکز اورژانس تهران همچون سالهای گذشته در کنار سایر ارگان ها، مجموعه عظیمی آمبولانس و موتورلانس های خود را برای خدمت رسانی به همشهریان آماده کرده است.
رییس اورژانس تهران افزود: نیروهای اورژانس در قالب ۱۹۷ دستگاه آمبولانس، ۱۴۰ دستگاه موتورلانس، ۲۰ خودروی پشتیبانی با ۵۰۰ نیروی عملیاتی در این مراسم حضور دارند.
وی افزود: اورژانس تهران،نیروی انتظامی و آتش نشانی از ساعت ١۵ (سه شنبه) تا پایان شب در ١٩٧ نقطه حادثه خیز حضور دارند.
وی یادآور شد: نمایندگان اورژانس تهران در راستای هم افزایی و همکاری بیشتر در سازمان مدیریت شهر تهران،مرکز فرماندهی نیروی انتظامی نیز حضور دارند.
صابریان افزود:در راستای هماهنگی بیشتر اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی نمایندگان اورژانس تهران در ۴ بیمارستان شهدای یافت آباد، مطهری، فارابی و ١۵ خرداد که در شب چهارشنبه سوری پذیرای بیشترین مصدومان هستند حضور دارند.
رئیس مرکز اورژانس گفت:با توجه به احتمال افزایش قطع عضو و سوختگی بیماران در این شب مرکز اورژانس تهران آمبولانس های خود را مجهز به تجهیزات این نوع آسیب ها کرده است.
سازمان آتش نشانی همچنین با طرحی با عنوان نه به چهارشنبه سوری خطرناک به آموزش های شهروندی در جهت مقابله با آسیب های احتمالی سه شنبه پایانی سال پرداخته است. کمپینی که در سه سال گذشته در تهران با استقبال زیاد شهروندان همراه بود و تاثیر بسزایی در کاهش آسیبهای چهارشنبه سوری داشته است.
نظر شما