شکوه و زیبایی طبیعت در دره بهشت خراسان شمالی موج می زند

روستای زوارم در فاصله ۲۸ کیلو متری جنوب غرب شیروان واقع است که از شمال به روستا های شیر آباد ، ورقی واز جنوب به روستاهای مشهد طرقی و قوینانلو و از شرق به روستای بز آباد و از غرب به روستای قزل حصار و باداملق محدود می گردد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شیروان،  زو ارم معنای آن دره بهشت است و سابقاً "دوالدرم " نام داشت که هم اکنون 400 خانوار مشتمل بر دو هزار نفر جمعیت در این روستا ساکن اند و مردم روستا به زبان ترکی تکلم می کنند.  

دره زو ارم که در حدود 25 کیلومتر ادامه می یابد از النگ زار ها، چشمه سارها، کوه های سر به فلک کشیده و دره ها پر آب به وجود آمده است که علاوه بر مرتعی بودن آنها انواع و اقسام گیاهان طبی و خوراکی خودرو را به وفور می توان در منطقه ییلاقی جمع آوری کرد که مهم ترین آنها  عبارتند از: قسنی( کاسنی )، گون، کمای، زیره، پونه، درمنه ترکی، پوپک، ساری گل، شقایق، کاکوتی، سیب کوهی، زرد آلو کوهی، گزنه و چریش. با توجه به تنوع گیاهان طبی عرق چهل گیاه تهیه شده در ای روستا از معروفیت ویژه ای برخوردار است.

معروفترین مناطق دیدنی دره زوارم نیز عبارتند از:

 

اوچ دوشی: شامل سه چشمه کنار یکدیگر از دامنه کوه خارج و به طرف دره سرازیر می شود. آب چشمه ها از اوایل بهار تا اواخر تابستان زیاد ولی تا فصل بارندگی زمستان اندکی از میزان آبدهی آن کاسته می شود.

 

یخدان و آبشار: این مناظر در حد فاصل دو دره شخری و میم لی قرار دارد و از زیر کوه معروف یخدان می جوشد که طبق آزمایش حاصله از آن یکی از بهترین آبهای آشامیدنی ایران محسوب می شود . روبروی همین چشمه در دامنه کوه چشمه کوچک دیگری به نام دامچی وجود دارد. 

                                                                                                                                      

شخری : مکان ییلاقی مردم زو ارم است که  دارای انواع اشجار و باغهای بزرگ گردو می باشد. راه 15 کیلو متری شخری با داشتن گذرگاه های صعب العبور بسیار باصفا و دیدنی است.شخری دارای چندین چشمه پر آب است که در سابق محل ییلاق خوانین بود و آثار برج وبا روها و خانه های مخروبه بسیاری به چشم می خورد. در تابستان عده زیادی از مردم شیروان و دیگر شهر های خراسان برای کوه پیمایی و استفاده از آب و هوای این ییلاق چند روزی را در آنجا استراحت می کنند.

 

میم لی: یکی دیگر از دره های پر آب و سرسبز زو ارم است که دارای باغها و چشمه سارهای متعدد و النگ زارهای فراوان  می باشد که اگر این دره را ادامه دهید به زلزله خانه و چقرالنگ و بالاخره تخت میرزا در کوه های شاه جهان می رسد.

 

چقرالنگ: دارای دو چشمه معروف قاینار چشمه و قرمز چشمه و منطقه ای خوش آب و هوا و مرتعی است. از دیگر مناظر طبیعی زوارم می توان به باداملر، آمریان، قورّه دره، داش آتر، عزیز چنار، گوی سویت، غارعقیل، باغ خان، باغ چهار حوض، قوتور چشمه دارای آب معدنی اشاره داشت.

 

نوسینده و پژوهشگر فرهنگ بومی شیروان می گوید: زوارم در بین دره ای ژرف و طویل و سرسبز و با مناظر دیدنی فراوان به طول حدود 15 کیلومتر یکی از مناطق بکر و یلاقی در سطح خراسان شمالی است.

 

محمد اسماعیل مقیمی اظهار کرد: زیبایی های زوارم در سال 1300 قمری ناصر الدین شاه قاجار را نیز مجذوب خود کرده به طوریکه در سفر نامه اش م ینویسد: زوارم دهست بسیار معتبر دارای 300 خانوار رعیت و باغات بسیار دارد و مراسم خواستگاری و عروسی این روستا که از سنت های قدیمی زوارم است بسیار جالب و دینی است.

 

وی افزود: مردم زوارم از قارشی قزی مرو، که زادگاه المقنع می باشد و به سپید جامگان شهرت داشته اند و یکی از محل های بسیار خوش آب و هوای مرو می باشد در زمان شاه عباس صفوی به این روستا کوچانیده اند و از طایفه قمری است.

 

نوسینده و پژوهشگر فرهنگ بومی شیروان گفت: این روستا دارای اکثر امکانات شهری است و از روستاهای هدف گردشگری است که اخیرا باغ ویلاهای بسیاری در این روستای گردشگری ایجاد شده است که علاوه بر شهروندان شیروانی و خراسانی، گردشگری خارجی نیز دارد؛ روستای زوارم از روستاهايی است که ازلحاظ تاريخی دارای قدمت زيادی می باشد در ذيل آثاری که در  روستای زوارم درفهرست آثارملی به ثبت رسيده معرفی می شود.

 

وی با اشاره به امکانات وتجهیزات آن بیان داشت:  تاکنون دو مورد مطالعات امکان سنجی وطرح جامع گردشگری تدوین شده است که یک اردوگاه تفریحی وگردشگری شامل 10 عدد آلاچیق، چند چشمه سرویس بهداشتی و کباب پزی و آبخوری احداث شده است.

 

 

 

 

 

کد خبر 774889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha