«امیرمحمد حسینی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره تاثیر فضای مجازی بر دید و بازدید نوروزی گفت: تعطیلات دو هفته ای نوروز فرصت مناسبی است که اعضای خانواده در کنار هم باشند و از این فرصت برای دید و بازدید از اقوام و دوستان استفاده کنند.
جامعه شناس افزود: در گذشته با توجه به شرایط موجود تعاملات و رفت و آمد بین خانواده ها گسترده تر بود و دیدارهای چهره به چهره میان خانواده ها، اقوام و دوستان بیشتر انجام می شود اما با گسترش تکنولوژی های ارتباطی و شکل گیری زندگی شهرنشینی، تعاملات چهره به چهره کمرنگ تر شده است و این موضوع در دیدوبازدیدهای نوروزی نیز مشهود است.
وی با بیان اینکه چند سالی است روابط اجتماعی خانواده ها به ویژه در مناسبت های آیینی و مذهبی دستخوش تغییر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: دیدارهای چهره به چهره جای خود را به ارسال پیام های تبریک و مناسبتی از طریق شبکه های اجتماعی مجازی، تماس های تصویری و مباحثی از این دست داده است.
حسینی با بیان اینکه نمی توان حضور تکنولوژی در تعاملات و ارتباطات انسان را نادیده گرفت، تصریح کرد: برای استفاده از ابزارهای ارتباطی نظیر شبکه های اجتماعی فضای مجازی باید تعریف داشته باشیم و روابط خانوادگی و تعاملات اجتماعی را بیش از حد تحت تاثیر آنها قرار ندهیم.
جامعه شناس با اشاره به دید و بازدیدهای نوروزی و تاثیر آن در ایجاد آرامش در خانواده، تاکید کرد: در گذشته در ایام نوروز به دیدار بزرگترهای فامیل می رفتند و در فضایی صمیمی به گفتگو می نشستند و علاوه بر نو شدن دیدارها، از احوال هم، مشکلات و دغدغه های یکدیگر مطلع می شدند اما فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فاقد این صمیمیت هستند.
وی دید و بازدیدهای نوروزی را عاملی برای تجدید انرژی و روحیه عنوان کرد و گفت: دید و بازدید نوروزی به ترویج فرهنگ گفتگو، همدلی و صمیمیت در جامعه کمک می کند اما استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی و جایگزین کردن دیدارهای چهره به چهره نوروزی با تعامل از طریق شبکه های اجتماعی این رویکرد را از بین می برد.
نظر شما