حجت الاسلام «سید ناصرالدین نوری زاده» در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به نقش تاثیرگذار مساجد درگام دوم انقلاب گفت: مساجد، مهم ترین پایگاههای دینی، اخلاقی، سلامت اجتماعی و رفع آسیب های اجتماعی محسوب می شوند، بنابراین در گام دوم انقلاب هم می توانند در این محورها اثرگذاری داشته باشند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه از طریق پایگاه مردمی مساجد می توان با اقشار جامعه در ارتباط بود، خاطرنشان کرد:کارکرد مساجد فراتر از آن چیزی است که می توان تصور کرد، زیرا که بسیاری از امور معرفتی،علمی، نظامی و عبادی درهمین پایگاه می تواند، مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در زمان نبی مکرم اسلام(ص) قضاوت ها، مشورت ها، عزل و نصب ها در مساجد انجام می شد و مسافرانی که سر پناه نداشتند، در مساجد اقامت می کردند.
نوری زاده با اشاره به کارکردهای مساجد در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در آن دوران اعزام جوانان به جبهه ها و شکل گیری بسیج و آموزش های نظامی از همین سنگر بود و مساجد مرکز استکبار ستیزی و مبارزه با طاغوت و ظلم و ستم بودند، امروز هم می توانند در کاهش فقر، فحشا و آسیب های همچون طلاق و اعتیاد تاثیرگذار باشند و نیز مسبب ازدواج و کارآفرینی شوند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: امروز مساجد می توانند اطلاعات ساکنین هر منطقه را جمع آوری و ثبت کنند و از ظرفیت اهالی هر محله و منطقه استفاده کنند، در این صورت است که می توان کارهای فاخری انجام داد، زیرا که کارکرد فعلی مساجد بیش از آنچه امروز می بینیم، باید باشد.
وی تاکید کرد بابد مساجد مملو از جوانان، نوجوانان و مردم خدا باور و خدا محور و مردمی که به دین و معنویت علاقه مند هستند، شود و این ظرفیت فراهم نمی شود، مگر اینکه همه نهادها و سازمان ها، بویژه دستگاههای متولی مساجد با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند.
نوری زاده با اشاره به نقش تاثیرگذار ارکان مسجد در رونق حضور مردم در خانه های خدا گفت: در صورتی که خادم مسجد روابط عمومی خوبی داشته باشد و یا هیئت امنا با مامومین ارتباط دوستانه برقرار کنند و همچنین در صورتی که امام جماعت فردی مورد وثوق اهالی محله باشد و رفتار، اخلاق و منش او زمینه ساز جذب افراد به خانه های خدا شود، می توان شاهد پررنگ شدن حضور مردم در خانه های خدا بود.
وی تاکید کرد در گام دوم انقلاب و در 40 سالگی انقلاب می توان با رویکرد دیگری به مساجد نگاه کرد و حداکثر استفاده را از ظرفیت مساجد برد.
نظر شما