به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیل ویرانگر 12 فروردین شهرستان پلدختر نه تنها مردم منطقه بلکه همه مردم ایران را دچار بهت و ناراحتی کرد به گونه ای که مردم خودجوش به عرصه آمده و اقدام به جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی می کنند.
دستور حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا به سرلشگر باقری رئیس ستاد نیروهای مسلح کافی بود که، سپاه استان نیز به عرصه آمده و با راه اندازی قرارگاه حضرت معصومه(س) در شهرستان پلدختر در کنار دیگر دستگاه ها به خدمات رسانی بپردازد.
سردار «سید محمدتقی شاهچراغی» که خود در منطقه پلدختر به سر می برد گفت: سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) با تشکیل قرارگاه حضرت معصومه(س) برای کمک رسانی به اهالی منطقه عمومی پلدختر و نیز اعزام گروههای جهادی استان به این منطقه اقدام کرده است.
فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع) افزود: شهروندان قمی میتوانند امکانات گرمایشی و سرپناهی مانند چادر، پتو، لباس گرم و مواد غذایی را به پایگاههای جمع آوری تحویل دهند.
وی تصریح کرد: قم به عنوان معین استان لرستان در سیل اخیر تعیین و شماره حساب 3810-36-11503434-005 بانک انصار نیز به نام سازمان بسیج سازندگی قم جهت واریز کمکهای نقدی به سیل زدگان اعلام شده است.
*ارسال تجهیزات امدادی از قم برای سیل زدگان لرستان
«بهرام سرمست» نیز با اشاره به جلسه شورای مدیریت بحران قم گفت: در این جلسه مساله سیل لرستان مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به مدیریت مطلوب بارش های اخیر در قم توسط ستاد مدیریت بحران استان، قابلیت ارسال تعدادی از امکانات قم برای استان لرستان فراهم گردیده و با هماهنگی اداره های دولتی و دستگاه های امدادی لیستی از تجهیزات قابل ارسال تهیه شد.
استاندار قم گفت: تجهیزات ارسالی شامل 2 دستگاه پمپ کف کش، 2 دستگاه ماشین آتش نشانی، 2 دستگاه پمپ آتش نشانی، 2 دستگاه ماشین نمک پاش، یک دستگاه لودر، 2 دستگاه تانکرآبرسانی، 8 دستگاه کمپرسی،400 تخته چادر، 2 هزار و 800 تخته پتو و یک هزار تخته موکت است.
*اعلام آمادگی ۷۰۰ جهادگر قمی برای کمکرسانی به سیلزدگان/راه اندازی نانوایی سیار
سرهنگ «احمد بیطرفان» با بیان اینکه مردم خدمات و فعالیتهای سپاه را در مناطق سیلزده بهخوبی مشاهده میکنند گفت: تاکنون ۲۰۰ میلیون تومان کمک جمعآوری شده و برای استانهای گلستان، خراسان شمالی و لرستان امکانات خریداری و فرستاده شده است.
جانشین فرمانده سپاه استان قم بیان داشت: در استان قم نیز سیل بالادست و پایین دست سد کبار مهار شده است و در مورد رودخانه قمرود اقدامات عملیاتی به شیوه مطلوب دنبال و مسیر سرریز سدکوار را نیز باز و آب به سمت کویر حرکت کرده است به همین علت هیچ تلفاتی نداشتیم.
وی گفت: نانوایی و آشپزخانه سیار سپاه استان قم در لرستان مستقر شده است و با مشارکت یکی از گروه های مردمی روزانه تغذیه 2 هزار نفر از مردم لرستانی را تامین خواهیم کرد.
بیطرفان با بیان اینکه استان قم در امدادرسانی به سیلزدگان لرستانی بهعنوان معین استان لرستان انتخاب شده است، عنوان کرد: بیش از ۳۰۰ نفر از نیروهای سپاه استان قم بهزودی در پلدختر یا پاکدشت مستقر میشوند.
وی با اشاره به اینکه فرمانده و معاونان سپاه استان قم از روزهای قبل در استان لرستان مستقر شده اند، گفت: عملیات امداد و نجات از دو روز گذشته شروع شده و تامین امکانات بهداشتی و اغذیههای مورد نیاز نیز به شیوه مطلوب درحال دنبال شدن است.
بیطرفان از اعزام ۱۰ دستگاه مهندسی از سپاه استان قم به لرستان یاد کرد و گفت: در مرحله نخست اسکان موقت سیلزدگان دنبال میشود که در این راستا از ظرفیت هلال احمر قم استفاده شده است؛ بهزودی سهم هر استان در ساخت خانهها مشخص میشود که در این راستا نیازمند پشتیبانی ویژه مردم هستیم همانطور که در زلزله کرمانشاه نیز ۱۳ روستا به ما واگذار شده بود و توانستیم با فعالیت گروههای جهادی تا پایان شهریورماه ساخت منازل را به پایان برسانیم.
وی یادآور شد: بیش از ۷۰۰ نیروی جهادگر برای خدمترسانی به سیلزدگان اعلام آمادگی کردند به همین علت سپاه از نظر نیروی انسانی با مشکلی روبرو نیست اما در حوزه پشتیبانی ترابری، مهندسی و تغذیه نیازمند مشارکت دستگاههای استانی هستیم.
*ارسال 5 محموله از قم به مناطق سیل زده لرستان
«محمد گل فشان» نیز در خصوص خدمات ارائه شده گفت: این محموله ها شامل اقلام امدادی، چادر، پتو، موکت و همچنین اقلام معیشتی همچون پوشاک و بسته های غذایی و بهداشتی است که سایر محمولهها هفتههای آینده برای رفع نیازهای مردم مناطق سیل زده ارسال می شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر قم ادامه داد: تیم نخست پیشرو هلال احمر استان، شب گذشته به لرستان اعزام و صبح امروز نیز 5 تیم 10 نفره از نیروهای متخصص نجات در سیلاب و اسکان اضطراری جمعیت هلال احمر با 2 دستگاه مینیبوس، یک دستگاه کامیونت و پنج خودرو کمکدار برای امدادرسانی به مناطق سیل زده لرستان اعزام شد.
وی با بیان اینکه تیم ها به مدت یک هفته در مناطق سیل زده حضور دارند، گفت: این تیمها با تجهیزاتی مثل پمپ های لجن کش و کف کش و همچنین تمام نیازهای زیستی و غذایی و بهداشتی گروه، برای ارائه خدمات مستمر و یاری هموطنان لرستانی به منطقه اعزام شده اند.
گل فشان از آمادگی تیم های هلال احمر قم برای اعزام به مناطق در مراحل بعدی خبر داد و یادآور شد: جمعیت هلال احمر استان آمادگی دارد در صورت اعلام نیاز، تیم های دیگری را برای یاری رساندن به هموطنان سیل زده به مناطق آسیب دیده اعزام کند.
وی با اشاره به استقرار حدود 40 پایگاه ثابت و سیار در جمعیت هلال احمر بیان کرد: کمک های مردم قم تاکنون به صورت نقدی و غیره نقدی بالغ بر 400 میلیون تومان بوده و با توجه به نیاز مردم و وسعت منطقه های آسیب دیده از سیل، هلال احمر همچنان آماده جمع آوری و دریافت کمک های مردمی است.
وی گفت: همشهریان می توانند کمک های نوع دوستانه خود را از قبیل موادغذایی که زمان مصرف بیش از 6 ماه دارند، پوشاک نو و اقلام بهداشتی را در راستای کمک به هموطنان سیل زده به جمعیت هلال احمر واقع در خیابان ساحلی و خانه های هلال مستقر در مساجد استان تحویل دهند.
گل فشان با اشاره به راه های اهدای کمک های نقدی افزود: همچنین از طریق گوشی های همراه و شماره گیری کد دستوری #112 *780 * و شماره حساب 99999 به نام هلال احمر نزد تمامی بانکها و یا به شماره کارت های 6104337999999996 بانک ملت و 5894631850259730 بانک رفاه هدایای نقدی خود را واریز کنند.
کمک به هموطنان و خدمات رسانی به آنها از جمله اقداماتی که مردم قم در کنار دیگر مردمان در حال انجام آن هستند تا مرحمی بر غم مردم سیل زده باشد.
نظر شما