به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، روز گذشته 17 فروردین ماه، «ایرج راد» رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر در مراسم تشییع استاد «جمشید مشایخی» در تالار وحدت، از رایزنی ها برای تغییر نام خیابان محل زندگی مرحوم «جمشید مشایخی» به نام او خبرداد.
حالا امروز خبر رسیده که شورای شهر تهران در جلسه صبح خود با تغییر نام خیابان «ج» به «جمشید مشایخی» موافقت کرده است تا با موافقت خانواده مشایخی، این نامگذاری صورت گیرد.
نکته جالب توجه درباره این نامگذاری این که پیش از این نیز بازی جمشید مشایخی در نقش یک مامور نظافت شهری موجبات نامگذاری نام یک پارک به «رفتگر» را فراهم کرده بود.
ماجرا به مجموعه تلویزیونی «پیک سحر» بازمی گردد که سال 1369 از شبکه یک سیما پخش شد. فیلمی به کارگردانی خسرو ملکان که «جمشید مشایخی» در آن نقش اصلی را برعهده داشت. در آن جا مشایخی قرار است دخترش را عروس کند اما از پس هزینه جهیزیه برنمی آید، به همین خاطر خود را بازخرید می کند.
«جمشید مشایخی»، بازیگر و بازیگر پیشکسوت هفته گذشته 13 فروردین ماه در هشتاد و پنج سالگی دار فانی را وداع گفت. گرچه پیش از فوت او تماشاخانه ای غیردولتی به نام او فعال شده بود اما جای خالی نام او بر سالن های سینما یا فضاهای شهری احساس می شد.
نامگذاری کوچه ها، خیابان ها و سایر فضاهای شهری به نام مشاهیر فرهنگ و هنر، امری معمول در کشورهای دنیاست اما در ایران این موضوع بیشتر مختص مشاهیر سده های گذشته است تا هنرمندان معاصر. باید توجه داشت نامگذاری فضاهای شهری به نام بزرگان معاصر پیش از مرگ آن ها نتایج مثبت بیشتری از این نامگذاری پس از مرگ آن ها خواهد داشت، به این خاطر که امکان آشنایی و بهره مندی بیشتر از آن ها برای مردم را فراهم می کند.
نظر شما