«ایرج ندیمی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص رونق تولید در سال 98 گفت: ایجاد رونق در تولید یک اقدام فرا قوه ای است که با کمک همه قوا امکانپذیر خواهد بود.
در خبرگزاری شبستان بخوانید: رونق تولید نیازمند ایجاد ثبات در اقتصاد است
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در ابعاد تامین مالی و پرداخت ها و بهبود فضای کسب و کار و دعاوی حقوقی و قضایی نیازمند کمک های سه قوه هستیم. همچنین نهادهای زیر نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از نظر هدف گذاری در این زمینه می توانند با قوا مشارکت داشته باشند.
وی با بیان این که رونق تولید به سرمایه گذاری وابستگی بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: ما باید سرمایه گذاری را از نظر تمایل و رویکرد مدیریت کنیم به این لحاظ که مردم بدانند این امکان در حوزه های واردات، صادرات، مبارزه با قاچاق و کمک به مصرف کننده در جهت خرید وجود دارد و همچنین این اقدام ها تداوم دارد و به صورت سالانه نیست. از این طریق تمایلات نسبت به سرمایه گذاری از سوی مردم جدیت می یابد.
ندیمی از سویی دیگر به راه هایی اشاره کرد که دولت از آن طریق می تواند به رونق تولید کمک کند و گفت: در خصوص بهبود فضای کسب و کار و کاهش موانع اداری در این مسیر دولت می تواند کمک ویژه ای به رونق تولید داشته باشد. همچنین از جهت کمک به بانک ها با وجوه اعتباری و پرداخت تسهیلات، قوه مجریه می تواند گام دیگری برای کمک به تولید بردارد.
وی اصلاح بخش هزینه ها در بودجه را یکی دیگر از عواملی دانست که دولت از طریق آن می تواند به رونق تولید کمک کند و در این باره توضیح داد: با تعاریف امروز در بخش هزینه های بودجه نمی توان به تولید کمک کرد. از جمله هزینه های تحمیلی به بودجه موضوع سیل است که دولت می تواند از آن برای ایجاد اشتغال بیشتر کمک بگیرد تا هم مشکلات مردم حل شود و هم کسب و کار راه اندازی شود.
ندیمی استفاده از صندوق توسعه در این خصوص را اجتناب ناپذیر تلقی کرد و اظهارداشت: اگر بخواهیم از طریق بودجه عادی در این زمینه اقدام کنیم تا 10 سال دیگر هم نمی توانیم به هدف مطرح شده دست یابیم. پروژه های بازسازی مناطق سیل زده می تواند به صورت مشارکتی در کنار اقدامات دولت و نیروهای مسلح به اجرا درآید./
نظر شما