برنامه ریزی سازمان توسعه تجارت برای افزایش تنوع در سبد صادراتی

سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان یکی از نهادهای متولی در تولید در کشور در نظر دارد با افزایش تنوع در سبد صادراتی کشور زمینه تحقق شعار سال را فراهم اورد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تجارب موفق کشورهای پیشرو در عرصه های اقتصادی حاصل تلاش و توجه آن کشورها به توسعه صادرات و افزایش سهم آنان در تجارب جهانی است. در شرایطی که تحولات اقتصادی با سرعت به سوی تغییرات اساسی در حرکت است، سازمانهای توسعه تجارت از جایگاه ویژه ای در گسترش فعالیت های تجاری و رقابت آمیز ساختن کسب و کار در کشورها برخوردار هستند و نقش مهمی را در توسعه اقتصادی دارند.

 

سازمان توسعه تجارت ایران، سازمانی است فعال، مشارکت جو و مبتنی بر دانش که در راستای برنامه های کلان کشور به دنبال توسعه و تقویت تجارت خارجی و دستیابی به سهم بیشتر بازار هدف به نحوی یکپارچه و اثر بخش است. این سازمان، توسعه تجارت را با عنایت به برقراری تعاملات سازنده با طرفین تجاری و ذینفعان خود، منابع انسانی کارآمد و بکارگیری دانش و فناوری جدید دنبال کرده و همواره سعی دارد با برنامه ریزی سیاستگذاری، حمایت و نظارت عالیه، بستر مناسبی جهت مدیریت کلان صادرات و تقویت زیربناها  و ظرفیت های لازم برای تسهیل و توسعه تجارت خارجی کشور فراهم کند.

 

حالا در راستای نامگذاری سال جدید با عنوان «رونق تولید» از سوی مقام معظم رهبری این سازمان برنامه های ویژه ای را برای تحقق این شعار در نظر گرفته از جمله اینکه با افزایش تنوع در سبد صادراتی کشور زمینه افزایش تولید را فراهم آورد. در این رابطه سرپرست سازمان توسعه تجارت به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «همه واحدهای تولیدی نباید با نگاه به رونق تولید جلو بروند، باید واحدهای تولیدی به بهره وری درست برسند و واحدهایی که توان رقابت دارند به میدان رونق تولید وارد شوند.»

 

«محمدرضا مودودی» با بیان اینکه در حال حاضر در تجارت خارجی کشور با ضعف در صادرات محصولات رو به رو هستیم به طوری که محصولات صادراتی بالای ۱۰ میلیون دلار کشور کمتر از ۳۵۰ قلم کالاست، گفت: «این نشان می‌دهد که سبد صادراتی کشور تنوع کافی را ندارد و یکی از پروژه‌های مهم برای رونق تولید در بخش تجارت خارجی همین موضوع است البته  ۵۰ درصد سبد صادراتی کشور محصولات پایه نفتی است که برای بهبود در سبد صادراتی، سرمایه گذاری روی بنگاه‌های ظرفیت بالا و با مقیاس بین‌المللی باید مورد توجه قرار گیرد

 

معاون وزیر صمت با بیان اینکه در سازمان توسعه تجارت ایران پروژه‌هایی که ظرفیت افزایش تنوع در سبد صادراتی کشور را دارند، شناسایی شده است، افزود: «برای امسال حدود ۲۰ رشته فعالیت و پروژه شناسایی شده است که جدای از نگاه اشتغال‌زایی، باعث تقویت بعد رقابت پذیری محصولات تولیدی در عرصه بین‌المللی می شود.»

 

مودودی گفت: «موتور محرکه تولید بازار است و اگر ما بتوانیم از ظرفیت بازارهای بالقوه‌ای اطراف کشور مانند عراق، لبنان، سوریه و افغانستان  استفاده کنیم چرخ‌های تولید کشور به حرکت در می آید، این موضوع چالش بزرگ برای سازمان توسعه تجارت است تا بتوانیم تعرفه‌های ترجیحی را در میان همسایگان کشور راه بیندازیم تا هم محصولات مورد نیاز کشور تأمین و هم از طرفی کالاهای تولید داخل صادر شود، البته این موضوع تقویت دیپلماسی تجاری را می‌طلبد.»

 

بنابراین گزارش، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به‌ مناسبت آغاز سال ۱۳۹۷، سال جدید را سال «حمایت از کالای ایرانی» نام‌گذاری کردند. در بخش هایی از پیام ایشان آمده است: «مسئله‌ اقتصاد و فرهنگ و مسائل گوناگون همه مطرح است لکن مسئله‌ اصلی ما امسال هم مسئله‌ اقتصاد و معیشت مردمی است. همه باید تلاش کنند، همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملّی؛ یعنی اگر چنانچه تولید ملّی را -با شرحی که ان‌شاءالله در سخنرانی عرض خواهم کرد- همه تعقیب کنند و دنبال‌گیری کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتیِ مردم -هم مسئله‌ اشتغال، هم مسئله‌ سرمایه‌گذاری و بقیّه‌ چیزها- حل خواهد شد.

 

آسیبهای اجتماعی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد؛ یعنی محور، تولید ملّی است. بنابراین اگر تولید ملّی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. من این را محور قرار دادم برای شعار امسال؛ شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است؛ سال «حمایت از کالای ایرانی». این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملّت همه می‌توانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند. البتّه این حمایت از پنج شش جهت، ابعاد مختلفی دارد که این ابعاد را من ان‌شاءالله در سخنرانی باز خواهم کرد و تشریح خواهم کرد و آنچه را که قشرهای مختلف مردم و مسئولینِ گوناگون کشور میتوانند انجام بدهند، ان‌شاءالله مطرح خواهم کرد.»/

کد خبر 778871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha