به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، لایحه مدیریت بحران پس از اعمال تغییرات ضروری به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی اواخر سال گذشته به تصویب رسید. در این قانون تمام مسائل مورد نیاز در مدیریت بحران به طور مفصل و کارشناسی دیده شده است و بنا به گفته نمایندگان این قانون مترقیترین قانون در حوزه مدیریت بحران است.
چندی پیش در پی وقوع سیل در برخی استان های شمالی و غربی کشور «علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی در حاشیه سفر به استان مرکزی و بازدید از برخی مناطق سیل زده شهر اراک اعلام کرده بود که «اخیرا قانونی در مجلس در خصوص ساختار مدیریت بحران در کشور تصویب شده است که به زودی ابلاغ می شود. نحوه مدیریت بحران ، تقویت استان ها از نظر تجهیزاتی و تامین منایع برای اجرای طرح ها زیرساختی به منظور کاهش خسارت ها و تامین منابع لازم برای طرح های پیشگیرانه از جمله موارد پیش بینی شده در این قانون است.»
حالا در ادامه مسیر این لایحه برای تبدیل به قانون لایحه قانون جامع مدیریت بحران تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد. سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در این باره به خانه ملت گفته است: «در جلسه امروز کمیسیون شوراها که با حضور نمایندگان شورای نگهبان و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد جهت تامین نظر شورای نگهبان لایحه قانون جامع مدیریت بحران اصلاح شد و با رای اعضای کمیسیون مجددا برای بررسی در صحن تقدیم هیئت رئیسه شد.»
«اصغر سلیمی» افزود: «10 ماده از لایحه مذکور که کلیات آن پیشتر در صحن مجلس به تصویب رسیده بود از شورای نگهبان به مجلس ارسال شده بود که بیشتر به دلیل بار مالی آنها از سوی شورا رد شده بود و در جلسه امروز اصلاح شد.»
یادآور می شود: قانون آزمایشی مدیریت بحران کشور در سال ۸۷ تصویب و بنا شد که به مدت ۵ سال این قانون اجرایی شود. بنابراین مهلت قانونی آن در سال ۹۳ به پایان رسید که یک سال نیز تمدید شده و تا پایان سال ۹۴ قانون اولیه اجرا شد. از سال ۹۴ قانون تمدید نشده بود در عین حال از همان ایام، لایحه جدید مدیریت بحران کشور نیز به مجلس شورای اسلامی ارسال شده بود و با گذشت سه سال این لایحه در بررسیهای کمیسیون های تخصصی مجلس تاییدیه های لازم را گرفت و برای رأی گیری و بررسی به صحن مجلس شورای اسلامی آمد./
نظر شما