به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۱ فروردین ماه) به شرح زیر است:
دستور نوبخت برای پرداخت ۳۰۵ میلیارد ریال به استانداری خوزستان
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در نامهای به رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان، پرداخت مبلغ ۳۰۵ میلیارد ریال به استانداری خوزستان جهت پیشگیری از حوادث غیرمترقبه را ابلاغ کرد.
در نامه محمدباقر نوبخت به سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان آمده است: به استناد ماده ۱۹ قانون برنامه و بودجه و بندهای «م» و «د» ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت «۲»، قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور و اجرای بند «۱» تصویبنامه شماره ۱۲۱۱۱/ ت ۵۶۴۴۲ ه مورخ ۱۳۹۸.۰۱.۱۱ هیأت محترم وزیران اعتبارات ذیربط، موضوع پیشگیری از حوادث غیرمترقبه از طریق تکمیل و اصلاح سیلبندها و لایروبی رودخانهها و ایمنسازی شرایط حادث در حوضه و سدهای استان خوزستان، به شرح ذیل به آن دستگاه ابلاغ میگردد تا با رعایت قوانین و مقررات اقدام شود.
طلا گرمی ۴۵۶ هزار و ۷۰۰ تومان/دلار ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان
امروز (چهارشنبه 21 فروردین) سکه بهار آزادی طرح جدید به قیمت 4 میلیون و 995 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم به قیمت 4 میلیون و 798 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی به قیمت 2 میلیون و 830 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی به قیمت یک میلیون و 759 هزار تومان و سکه یک گرمی به قیمت 900 هزار تومان مبادله می شود. امروز (چهارشنبه 21 فروردین) هر گرم طلای 18 عیار ۴۵۶ هزار تومان و ۷۰۰ تومان ارزشگذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۳۰۵٫۷۳دلار معامله میشود.
۶۲۷ هزار میلیارد تومان؛ تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری
تولید ناخالص داخلی عبارت است از کل ارزش تولیدات کالاها و خدمات در یک کشور به قیمت بازار طی دوره یک زمان به خصوص (معمولاً یک سال) است. تولید ناخالص داخلی ( GDP ) یکی از شیوه های اندازه گیری برای تولیدات و درآمد ملی یک کشور است. تعریف دیگر تولید ناخالص داخلی مجموع ارزش های افزوده در تمامی مراحل تولید همه کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور طی یک دوره زمان به خصوص است و ارزش آن با پول به خصوص بیان می شود.
معمولاً درآمد سرانه به عنوان معیاری برای تعیین سطح زندگی در یک کشور به کار برده می شود. درآمد سرانه بنا به تعریف برابر است با مبلغ کل تولید ناخالص داخلی تقسیم بر تعداد افراد در هر کشور و بر این اساس رشد تولید ناخالص داخلی موجب می شود درآمد سرانه و سطح زندگی در یک کشور بالا برود.
بر اساس آمارهای جهانی تولید ناخالص داخلی کشورمان در چند سال اخیر روند رو به رشدی را داشته است که این امر زمینه توسعه اقتصاد کشور و ارتقای جایگاه ایران در عرصه های جهانی را فراهم کرده است. براساس بررسی وضعیت متغیرهای اقتصاد ایران در گزارش ماه آوریل (اسفند ۹۷- فروردین۹۸) صندوق بینالمللی پول نشان میدهدکه تولید ناخالص داخلی ایران با قیمتهای ثابت برای سال جاری به ۶۲۷هزار میلیارد تومان می رسد. این شاخص برای سال ۱۳۹۹ نیز ۶۲۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
رشد ارزش های معاملاتی بورس انرژی
یکی از بخش هایی که در حوزه اقتصادی بر رشد و توسعه ای بخش تاثیر دارد «بورس» است. در کشور ما چهار بورس «اوراق بهادار تهران»، «فرابورس ایران»، «کالای ایران» و «انرژی» فعال است و قرار است پنجمین بور با نام «بین الملل» نیز به زودی تشکیل شود. هر کدام از آنها وظیفه داد و ستد و معامله در بخش های خاصی را برعهده دارند و افزایش شاخص های معاملاتی هر کدام می تواند زمینه رشد اقتصاد کشور را فراهم آورد.
بر این اساس بنا بر آمارهای ارائه شده بورس انرژی که با هدف ساماندهی، پذیرش، نظارت و تسهیل انجام معاملات حاملهای انرژی و اوراق بهادار مبتنی بر حاملهای انرژی، فراهم آوردن دسترسی غیر تبعیض آمیز و منصفانه اعضاء به بسترهای معاملاتی، همكاری و هماهنگی با نهادهای مالی، شركتها، سازمانها و نهادهای متولی بازارهای انرژی از جمله وزارتخانههای نفت، نیرو و صنعت و معدن و تجارت و شرکتهای ملی نفت ایران، ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، ملی صنایع پتروشیمی، توانیر، مدیریت شبکه برق ایران، مدیریت منابع آب ایران و سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین انجام سایر وظایف محوله در اساسنامه شرکت در 17 تیر 91 با مجوز شورای عالی بورس و اوراق بهادار به عنوان چهارمین بورس رسمی کشور به صورت شرکت سهامی عام تاسیس شده است رشد 127 درصدی را در ارزش معاملاتی انرژی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به دست آورده است.
بنابر اعلام اداره بازرسی، امور اعضاء و نظارت بورس انرژی ایران، در سه ماه پایانی سال ۹۷ بازارهای بورس انرژی ایران شاهد انجام معاملاتی به ارزش بیش از ۷۵ هزار میلیارد ریال بودهاند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با ارزشی بیش از ۳۳ هزار میلیارد ریال، میزان رشد بیش از ۱۲۷ درصد را تجربه کرده اند.
سامانه کالابرگ الکترونیک آماده شد/آغاز روند سهمینه بندی کالاهای اساسی
دولت بر اساس مصوبه مجلس از کالابرگ الکترونیکی برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم با نرخ ارز ترجیحی یا پرداخت نقدی استفاده میکند. طبق مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف است در سال 1398 مابهالتفاوت ریالی 14 میلیارد دلار از منابع حاصل از صدور نفت سهم خود را به شیوه زیر صرف حمایت از معیشت مردم و حمایت از تولید کند.
واردات یا خرید و حمایت از تولید داخل و توزیع کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات پزشکی و نهادههای کشاورزی و دامی با نرخ ارز ترجیحی و یا نرخ ارز نیمایی و مابهالتفاوت آن با نرخ نیمایی برای معیشت مردم و حمایت از تولید اختصاص یابد. بر این اساس به تازگی سامانه سهمیهبندی کالاهای اساسی از جمله گوشت و مرغ با توجه به سیاست دولت برای تامین کالاهای اساسی از طریق کالابرگ الکترونیک توسط بانک مرکزی با بهرهگیری از کارت بانکی و کد ملی آماده شده است.
زیرساخت ایجاد شده توسط بانک مرکزی قابل استفاده برای سایر کالاهای اساسی نیز است. این سامانه از سامانههای سبد کالا و مانا به صورت ترکیبی بهره میگیرد. همچنین سهمیه کالاهای اساسی از جمله گوشت بر اساس اعلام وزارت رفاه و سازمان هدفمندی برای سرپرستان خانوارها تعریف میشوند.
طرح همگانی بیمه حوادث در راه تصویب
ایران به عنوان یک کشور حادثه خیز است و تنها در زمان وقوع حادثه جای خالی بیمه حوادث احساس می شود. نبود بیمه حوادث منجر به پرداخت هزاران میلیارد از سوی دولت و بودجه عمومی کشور می شود. این معضل حالا قرار است با تصویب طرحی حل شود.
در همین رابطه، «غلامرضا سلیمانی» رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته گفت: لایحه تاسیس صندوق حوادث طبیعی اصلاح شده و از سوی وزیر اقتصاد و دارایی در اختیار هیات دولت قرار گرفته است.
افزود: اعتقاد من این است که صندوق حوادث طبیعی باید از نظام بیمه ای پیروی کند که البته در بررسی های نهایی، بندهایی از آن نیز که بار مالی داشت، اصلاح شده است.
رییس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: راه اندازی این صندوق به رشد صنعت بیمه منتهی خواهد شد چرا که نمایندگان صنعت بیمه می توانند در بخش های مختلف آن سهم داشته باشند و نقش آفرینی کنند.
سلیمانی اظهار داشت: سیل اخیر هزینه های مادی و معنوی بسیاری را به مردم و مسئولان کشور تحمیل کرده که در این میان حضور دلگرم کننده، موثر و فعال شرکت های بیمه و شورای هماهنگی استان های صنعت بیمه، جای تحسین و قدردانی دارد.
رییس شورای عالی بیمه گفت: نیاز بیمه در هنگام وقوع حوادث ملموس تر می شود و حوادث این چنینی در کنار مشکلات عدیده ای که بر جای می گذارد، بستر فرهنگ سازی برای همگانی شدن خدمات صنعت بیمه را هم فراهم می آورد./
نظر شما