به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «محمدجواد حاج علیاکبری» امام جمعه موقت تهران در جلسه شرح صحیفه سجادیه که در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد، گفت: غم و اندوه جزء طبع زندگی این جهان است.
وی در شرح دعای 54 صحیفه سجادیه، عنوان کرد: این دعا در شرایط امروز بسیار آرامبخش و امیدآفرین است، باران چشمه فیض الهی است که بسیار جای شکر دارد، اخیرا ما با بحران شدید آب مواجه بودیم که اگر به همین منوال ادامه پیدا میکرد مجبور میشدیم از تاجیکستان آب وارد کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری افزود: خداوند با عنایت خود خشکسالی را از ما گرفت، لطف خداوند در سال جدید برای ما بسیار عظیم است اما چون اتفاقاتی نظیر سیل رخ داد شکر فراموش شد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه عیب ملی ما اسراف است که شامل آب هم میشود، اظهار کرد: جریان گرفتاری و ابتلائات نسبت به خیرات مثل ابتلاء بدن سالم به سنگ کلیه است که درد زیادی دارد اما خطرناک نیست و جان شخص را تهدید نمیکند. امروز سیل هم اینگونه است با وجود این همه خیرات نباید مقداری ابتلاء ما را ناراحت کند.
وی با استناد به روایتی از امام حسن عسگری(ع) ابراز کرد: هیچ ابتلائی در زندگی فردی و اجتماعی نیست مگر اینکه در ذات و متن آن ابتلا نعمتی است که بر آن بلا احاطه دارد؛ امروز در سیل چنین اتفاقی افتاده ملاحظه میکنید که یک خودسازی بزرگی در حال شکل گیری است.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری با بیان اینکه مدیریت بحران باید از این سیل درس عبرت بگیرد، عنوان کرد: امروز وحدت و قدرشناسی از درسهای دوران دفاع مقدس است که گروههای جهادی با معنویت و همت مردم آن را به بروز و ظهور رساندند. این بارشها برکاتی هستند که ملت ما میتوانند سالها از آن استفاده کنند.
امام جمعه موقت تهران، با بیان اینکه خداوند در ماه شعبان گشایشهای فراوانی را برای بندگان قرار داده است، ابراز کرد: شعبان ماه پیامبر(ص) است، از اول تا آخر این ماه برنامه جدی پیامبر(ص) روزه و نماز بود، شب به مناجات، دعا و نماز و روز آن را به روزه اهتمام داشتند. جوانان به این امر توجه داشته باشند البته کسایی که مسئولیتهایی را دارند با روزه نباید واجبی از آنها دچار نقص شود.
وی افزود: در شبهای ماه شعبان یک قسمتی را برای خلوت با خداوند قرار دهید که محتوای آنرا هم ائمه معصومین(ع) به شما دادند؛ نمونه آن مناجات شعبانیه است که در عرفان، لطافت، شکوه و عظمت مناجاتی به این حد وجود ندارد؛ این مناجات آتش عشق نسبت به خداوند را شعلهور میکند، نسبت این دعا به سایر دعاها همچون نسبت امیرمومنان امام علی(ع) به سایر ائمه معصومین(ع) است و نسبت پدر به فرزندان است.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علیاکبری با بیان اینکه مناجات شعبانیه را قدر بدانید؛ گفت: اگر چه مناجات شعبانیه در ماه شعبان آمده اما صرفا برای ماه شعبان نیست بلکه آماده کردن خود برای ماههای دیگر هم هست ماه شعبان ظرفیت ایجاد انس با خدا را دارد که در ماههای دیگر ادامه یابد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اگر کسی شهد مناجات شعبانیه را بچشد ماه رمضان او بسیار پررونق میشود، اظهار کرد: ماه شعبان به لحاظ ظرفیت بسیار گشایش، فتح و سعه دارد، پیامبر(ص) با موالید سرداران کربلا و امام زمان(عج) در این ماه تجلی پیدا کرده است.
وی افزود: در برخی تعابیر پیامبر(ص) میفرمایند من از حسین و حسین از من است؛ اهل معنای این کلمه پیامبر(ص) «انا من الحسین» به عشق ملکوتی میرسند، دعای روز ولادت حضرت اباعبدالله سرشار از بشارت به رجعت است که سرمایه گذاری اصلی برای ظهور با امام حسین(ع) است.
نظر شما