«آناس خالماتف» حافظ قرآن کریم و نماینده کشور قرقیزستان در سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: سن پنج یا شش سالگی بهترین زمان برای فراگیری قران کریم است، به همین دلیل با تشویق و حمایت مادرم در سن شش سالگی، فراگیری و حفظ قرآن کریم را آغاز کردم. مادرم را می توانم اولین معلمی عنوان کنم که من را به این مسیر هدایت کرد. پس از آن در نزد علما و اساتید متخصص در زمینه علوم و معارف قرآن کریم به فراگیری قرآن کریم پرداختم و توانستم در سن 13 سالگی این کتاب الهی را به طور کامل حفظ کنم.
وی ادامه داد: امروز در سن 17 سالگی پس از موفقیت در مسابقات قرآن کریم در کشور قرقیزستان و کسب رتبه اول در این مسابقات، در سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم امسال در تهران در بخش دانش آموزی و در رشته حفظ قرآن کریم شرکت کرده ام.
خالماتف در پرسش به این پاسخ که « قران کریم چه تاثیراتی در زندگی وی تاکنون داشته و چه چیزی از آن فراگرفته است»، گفت: از قران کریم راه و روش زندگی را فرا گرفته ام، به طوری که در ابتدا از قران آموختم که بنده کامل و صالحی برای خداوند خود باشم. همچنین هنگامی که برخی از آیات قران کریم را تلاوت می کنم، مسیر آینده زندگی ام را می توانم از خلال این آیات پیدا کنم و به طوری کلی می توانم بگویم که قران کریم راهگشای آینده همه بشریت است.
این نماینده قرقیزستانی افزود: خداوند متعال در آیات قران کریم، مضامین اخلاقی و اصول زندگی را نهفته است، به همین دلیل از این آیات توانسته ام اصول اخلاقی و ادب نیز فراگرفته و برای زندگی بهتر استفاده کنم.
خالماتف درباره اهمیت برپایی اینگونه مسابقات بین المللی قران کریم، گفت: برگزاری اینگونه مسابقات قرآن اهمیت بسزایی دارد، مهمترین اهمیت آن برای جامعه و مردم است، چرا که با برگزاری این مسابقات، مردم می توانند با حافظان و قاریان قرآنی آشنا شوند و به فراگیری آیات این کتاب آسمانی تشویق و علاقه مند شوند؛ به این ترتیب جامعه به سمت یک جامعه قرانی حرکت می کند.
وی ادامه داد: برگزاری این مسابقات به نسبت برای حافظان و قاریان قرانی نیز پراهمیت است، زیرا حافظان و قاریان کشورهای مختلف جهان در این مسابقات یکدیگر را ملاقات می کنند و نسبت به نحوه تلاوت یکدیگر آشنا می شوند. همچنین حافظان و قاریان شرکت کننده در این مسابقات می توانند از تجربه یکدیگر استفاده کنند.
این حافظ جوان قرقیزستانی درباره نقش رسانه های سمعی و بصری در فراگیری و حفظ قران کریم و تجوید این کتاب الهی، گفت: بله، رسانه ها نقش بسیار ویژه در این زمینه ایفا می کنند. به طوری که پخش تلاوت های قرآنی با صوت اساتید قرانی در رسانه ها باعث می شود که علاقه مندان به فراگیری و حفظ این کتاب آسمانی بتوانند که این آیات را بهتر و صحیح تر فرابگیرند و در این مسیر گام بردارند.
سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جهوری اسلامی ایران از ۲۱ تا ۲۵ فروردین ماه در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار می شود. گفتنی است که در این رویداد بزرگ قرآنی ، از مجموع ۶۳۷ شرکت کننده از ۶۲ کشور جهان جهت حضور در مرحله نهایی برگزیده شدند.۶۷ نفر از برجسته ترین اساتید قرآن شامل ۴۵ داور ایرانی و ۲۲ داور خارجی از ۱۴ کشور جهان به عهده دارند.
در مجموع ۳۲۹ تن از اهالی قرآن کریم از ۶۷ کشور جهان شامل متسابقین ، داوران و مهمانان ویژه از جمله وزرای اوقاف و شئون دینی ، شخصیت های دینی و مذهبی ، مسئولان مسابقات بین المللی و جمعی از اساتید و مترجمان قرآن و فعالان قرآنی جهت حضور در این رویداد بین المللی دعوت شده اند.
نظر شما