به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۳ فروردین ماه) به شرح زیر است:
کاهش کارمزد نقل و انتقال و تبدیل ارز
جلسه هماهنگی بانک مرکزی با صرافی های منتخب بانکی برای مدیریت بازار ارز با حضور پناهی معاون ارزی بانک مرکزی، مدیران بخش ارزی و مدیران عامل صرافی های منتخب بانکی برگزار شد.
پناهی ضمن تبریک سال نو و تشکر از زحمات صرافی های منتخب بانکی در حفظ ثبات در بازار ارز گفت: بانک مرکزی خواستار حضور پررنگ تر صرافی های بانکی در مدیریت و تنظیم بازار ارز کشور در سال جدید است.
در ادامه ضمن تاکید معاون ارزی بانک مرکزی بر ضرورت خرید به موقع ارز حاصل از صادرات و همچنین تامین مالی به موقع تجارت، مدیران عامل صرافی های منتخب بانکی نیز به بیان مسائل خود پرداختند و راهکارها و پیشنهادات خود را جهت تسهیل امور عملیات ارزی اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه دادند.
الزام جدید بانک مرکزی برای انتخاب حسابرس
بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس اختیارات خود و با در نظر گرفتن شرایط و مقتضیات، بانک/ موسسات اعتباری غیر بانکی را می تواند ملزم به انتخاب حسابرس مستقل متفاوت از حسابرسان مستقل شرکت های تابعه خود کند.
بانک مرکزی در این بخشنامه که به مدیران عامل بانکهای دولتی، غیر دولتی، شرکتهای دولتی پست بانک، موسسات اعتباری غیر بانکی و بانک مشترک ایران – ونزئولا ابلاغ شده ، آمده است: پیرو بخشنامه ۱۷ مرداد ماه ۸۸ موضوع لزوم تفکیک حسابرس مستقل شرکتهای بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی از حسابرس مستقل بانک/ موسسه اعتباری غیر بانکی بدین وسیله به استحضار می رساند با توجه به بررسی بعمل آمده و نظر به بازخوردهای دریافتی از شبکه بانکی کشور، جامعه حسابداران رسمی ایران، موسسات حسابرسی عضو جامعه و همچنین به منظور همگرایی با استاندارد حسابرسی شماره ۶۰۰ با عنوان ملاحظات خاص در حسابرسی صورت های مالی گروه (شامل کار حسابرسان بخش) تکلیف یادشده در فراز پایانی بخشنامه صدرالذکر از زمان ابلاغ این بخشنامه کان لم یکن تلقی می گردد و درخواست های واصله مطابق مفاد این ضوابط بررسی خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به ایلام سفر می کند
«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز جمعه ۲۳ فروردین به استان ایلام سفر می کند. وی در سفر به ایلام از گمرک این استان و مرز بین المللی مهران بازدید می کند.
او همچنین در جلسه اقتصاد مقاومتی ایلام که با حضور فعالان اقتصادی این استان برگزار می شود، حضور می یابد.
بازدید از طرح های فیلتر تصفیه آب، تولیدی شمش فولاد و واحد تولیدی سولفات پتاسیم از دیگر برنامه های وزیر در این سفر است.
حرکت بازار به سمت تعادل قیمتی/ بعد از پیاز نوبت سیب زمینی رسید
اسفند ماه سال گذشته قیمت سیب زمینی همراه با پیاز رشد بسیاری داشت و مردم با مراجعه به مغازه ها به دلیل قیمت بالای این دو محصول شوکه می شدند و به دلیل قیمت بالای آن این محصولات نیز با عرضه محدودتری در میادین تره بار مواجه بودند. برخی در تشریح دلایل این گرانی افزایش هزینه های حمل و نقل آنها به دلیل بارندگی های زیاد و نبود وسایل نقلیه باری و وجود محدودیت های ترافیکی را بیان می کردند که با کاهش بارندگی ها این مشکل رفع می شود.
بنابراین گزارش در کنار رفع مشکلات حمل و نقلی اجرای طرح استمرار تولید سیب زمینی و پیاز در استانهای جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، خوزستان، جنوب کرمان، ایلام و استانهای کرمانشاه و گلستان نیز باعث شده است تا قیمت این محصولات به سمت تعادل پیش برود تا جایی که بنا به گفته رئیس انجمن ملی سیبزمینی ایران با شروع برداشت سیبزمینی در استانهای جنوبی کشور، قیمت این محصول روند کاهشی به خود گرفته و بهزودی بازار آن متعادل میشود.
«محمدرحیم نیازی» در این زمینه به ایرنا گفته است: «بر اساس آمار تولید، سیبزمینی موردنیاز کشور تأمین است و کمبودی در این زمینه نداریم. علت گرانی اخیر سیبزمینی در اواخر سال 97 و ابتدای سال 98 توقف در برداشت این محصول به دلیل بارندگیها در جیرفت، کهنوج و خوزستان، صادرات به ترکیه، تعطیلی نیروی کار در بخش سورتینگ، بروز مشکلاتی در سیستم حملونقل جادهای، افزایش نرخ تمامی محصولات کشاورزی و شایعات بازار است.»
اردیبهشت ۹۸؛ آغاز عملیات اجرایی نخستین نیروگاه زمین گرمایی
استفاده از انرژی های پاک یا تجدیدپذیر در سال های اخیر در تمامی دنیا افزایش یافته است و در کشور ما نیز بهره از این نوع از انرژی ها در چند سال اخیر در دستور جدی کار قرار گرفته است. یکی از انواع این انرژی ها «انرژی زمین گرمایی» است.
انرژی زمین گرمایی، انرژی موجود در عمق زمین است که از انرژی خورشیدی که در طول هزاران سال در داخل زمین ذخیره شده و همچنین فروپاشی یا زوال ایزوتوپ های اورانیوم رادیو اکتیویته، توریم و پتاسیم در طی سالیان درازدرعمق زمین نشات گرفته است که عمدتا در نواحی زلزله خیز و آتشفشانی جوان و صفحات تکتونیکی زمین متمرکز شده است.
اینگونه انرژی اغلب در جهت تولید الکتریسیته زمینگرمایی مورد استفاده قرار میگیرد که به چرخه تولید انرژی الکتریکی از انرژی زمینگرمایی اطلاق میشود. فناوری مورد استفاده در طرحهای تولید برق از انرژی زمینگرمایی شامل نیروگاههای بخار خشک، نیروگاههای تبدیل بخار سیال و نیروگاه چرخه دوگانه است.
انرژی زمین گرمایی بر خلاف سایر انرژیهای تجدید پذیر محدود به فصل، زمان وشرایط خاصی نبوده بدون وقفه قابل بهرهبرداری میباشد. همچنین قیمت تمام شده برق در نیروگاههای زمین گرمایی با برق تولیدی از سایر نیروگاههای متعارف(فسیلی) قابل رقابت بوده و حتی از انواع دیگر انرژیهای نو به مراتب ارزانتر است.
بر همین اساس قرار است فاز نخست نیروگاه زمین گرمایی مشگینشهر اردبیل با ظرفیت پنج مگاوات زمستان امسال به بهرهبرداری برسد. پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) در این زمینه خبر داده است که «براساس برنامهریزی صورت گرفته عملیات اجرایی این طرح اردیبهشت ماه امسال آغاز میشود. ظرفیت کل این نیروگاه ۴۰ مگاوات است و تاکنون حدود ۲۷ میلیارد تومان برای فاز نخست این پروژه هزینه شده است.»
پایداری گازرسانی در مناطق سیل زده
«سعید توکلی» در تشریح وضع شبکه انتقال گاز کشور در استانهای سیلزده گفت: با گشت و سرکشی که پس از هر بارندگی و سیل در شبکه انتقال گاز کشور انجام میشود و نیز همکاری شرکت انتقال گاز ایران با ستاد شرکت ملی گاز ایران، مجموعه گازرسانی و دیسپاچینگ، تاکنون هیچ مورد انفجار یا آتشسوزی در خطوط فشار قوی انتقال گاز کشور رخ نداده است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران افزود: این سرکشی بینظیر در مدت زمان محدود، نشاندهنده پایش، نگهداری و بهرهبرداری صحیح و همچنین واکنش سریع و اثربخش کارکنان شرکت انتقال گاز در شرایط اضطراری است.
وی با اشاره به بارشهای بسیار شدید و جاری شدن سیلاب و رانش زمین در استان لرستان اظهار کرد: در اثر این بارشها در هفته گذشته، بخشی از خط لوله گاز ۳۶ اینچ خرمآباد دچار آسیبدیدگی شد که با عملکرد مطلوب شیرهای قطع اتوماتیک LBV طرفین محل حادثه و قطع فوری جریان گاز، از هرگونه انفجار و آتشسوزی در خط جلوگیری شد و عملیات اصلاح خط نیز در کمترین زمان ممکن صورت گرفت.
تمرکز وزارت صمت به صادرات به کشورهای همسایه/افزایش ۲ برابری تا سال ۱۴۰۰
«وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش مراودات تجاری با کشورهای عراق، ترکیه، سوریه و لبنان را در دستور کار قرار داده است و بخشی از برنامه، راه اندازی دفاتر تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در شهرهای اربیل، بصره و بغداد در عراق و استانبول در ترکیه است که در همین ارتباط دفتر وزارتخانه در آنکارا پایتخت ترکیه فعال است.» اینها گفته های وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با سفیر ایران در عمان بود.
«رضا رحمانی» این دیدار با تاکید بر اینکه ۵۵ درصد از صادرات غیرنفتی ایران به ۱۵ کشور همسایه است، گفته بود: «تنها ۲ درصد از واردات این کشورها از ایران است که برنامه ما افزایش این میزان به ۵ درصد است.»
براین اساس این وزارتخانه برنامه ریزی های لازم را انجام داده است تا میزان صادرات به کشورهای اطراف تا سال ۱۴۰۰ یعنی دو سال آینده ۲ برابر شود. رحمانی این مطلب را در گفتگو با خانه ملت بیان کرده و آورده است: «یکی از رویکردهای مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری بحث صادرات به ویژه تمرکز روی کشورهای همسایه است. برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا میزان صادرات به کشورهای اطراف تا سال 1400 یعنی دو سال آینده 2 برابر شود که صادرات موجود حدود 25 میلیارد دلار بوده و باید تا دو سال آینده 50 میلیارد دلار شود که این ظرفیت بسیار خوبی بوده و نباید از آن غافل شد.»/
نظر شما