کجی نمکزار چشم انتظار میزبانی از مجسمه های نمکی

بعد از بی تابی کجی نمکزار از خشکسالی هایی چند ساله و بارندگی های کم، نزول رحمت الهی در دو ماه اخیر، موجب آبگیری تالاب کجی شده است و تا چند روز دیگر میزبان هنرمندانی از سراسر کشور خواهد بود.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ مردمان کجی نمکزار نهبندان این روزها خوشحال از بارش باران باران الهی بر تالاب هستند چرا که کجی سبب رونق اقتصادی زندگی آنها هم می شود و بسیاری از همسایه های این تالاب، از نمک کجی گذران زندگی می کنند.

 

 

خوشبختانه امسال به دنبال بارندگی ها و نزول رحمت الهی تالاب کجی 70 درصد آبگیری شد، این در حالیست که سال گذشته تالاب خشک شده بود و جشنواره مجسمه های نمکی کجی هم برگزار نشد.

 

مردم در کنار محیط زیست نهبندان ماموریت حفظ این تالاب را دارند؛ چراکه وجود این تالاب به خاطر وجود ریزگردها و بادهای 120 روزه به همراه نمک های موجود در آب برای منطقه مشکل ساز و جریان ساز می شود؛ لذا باید از برداشت بی رویه آب از چاه های کشاورزی هم جلوگیری کرد.

 

«حسن اکبری»، مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی به خبرنگار شبستان می گوید: تالاب کجی نمکزار نهبندان در بارندگی های اسفندماه سال گذشته 70 درصد آبگیری شده و تعدادی زیادی از پرندگان مهاجر در این تالاب فرود آمده اند.

 

اکبری با بیان اینکه تالاب نمکزار کجی امسال 70 درصد آبگیری شده است، افزاید: این تالاب یکی از کانون های فرسایش بادی خراسان جنوبی بوده و در بهار امسال به دلیل وزش بادهای شدید 15 درصد از این حجم آب خشک شده است که امیدواریم طی بارندگی های هفته جاری دوباره آبگیری شود.

 

او تاکید می کند: این تالاب یک پدیده در شرق کشور محسوب می شود و اگر مورد توجه قرار نگیرد به کانون گرد و غبار تبدیل می شود.

 

«امیر کوهستانی» سرپرست حفاظت محیط زیست نهبندان هم در گفتگو با خبرنگار شبستان، می گوید: به دنبال بارندگی های شهرستان در اسفندماه سال گذشته، 70 درصد از ظرفیت این تالاب آبگیری شد، ولی 35 درصد از این میزان حجم آب به دلیل وزش بادهای شدید، گرمی هوا و برداشت بی رویه آب از چشمه های اطراف این تالاب کاهش یافته است.

 

کوهستانی می افزاید: تالاب کجی نمکزار محل امنی برای پرندگان مهاجر آبزی است و این تالاب بعد از بارندگی ها از اوایل پاییز تا اردیبهشت ماه پرندگانی مهاجر مانند مرغابی، حواصیل، سلیم طوقی، عقاب طلایی، دال، بلدرچین معمولی، زاغ نوک، سبزه قبا، پرستو، هوبره، گنجشک درختی، چکاوک کاکلی را میزبان است که برای زمستان گذرانی و استراحت به آن مراجعه می کنند، این تالاب غنی ترین زیستگاه زاغ بور، تنها پرنده بوم زاد ایران است.

 

بازدید ۵ هزار مسافر از تالاب کجی در نوروز امسال

سرپرست اداره محیط زیست شهرستان نهبندان می گوید: در تعطیلات نوروزی سال جاری بالغ بر پنج هزار نفر از این تالاب بازدید کردند.

 

 

کوهستانی با اشاره به برگزاری جشنواره مجسمه های نمکی می گوید: زیرساخت های لازم در راستای برگزاری جشنواره مجسمه های نمکی انجام شده است.

 

او از لایه روبی رودخانه ها خبر می دهد و بیان می کند: در راستای بازگشایی بستر مسیل و رودخانه‌های حوزه آبریز منتهی به تالاب حدود یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال هزینه شده است.

 

کوهستانی مشکل عمده تالاب کجی را وضعیت نامناسب جاده تالاب عنوان می کند و می گوید: ۱۰ کیلومتر از مسیر منتهی به این تالاب خاکی است که عملیات زیرسازی در ۹ کیلومتر از آن در راستای آسفالت اجرایی شده است.

 

اختتامیه دومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان

«ناصر نبی زاده»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم از برگزاری اختتامیه دومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان در ٣٠ فروردین ماه خبر داد و اظهار داشت: برگزاری این جشنواره در معرفی توانمندی های روستای کجی و جذب گردشگران مفید خواهد بود.

 

 

نبی زاده می افزاید: تاکنون ۱۱۸ اثر در قالب ٩٠ گروه از ۱۷ استان به دبیرخانه دومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی استان ارسال شده است که در مرحله پایانی و در بخش مسابقه این جشنواره با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

 

وی ادامه می دهد: از این تعداد در نهایت ۲۵ گروه برای داوری نهایی انتخاب شده که در فروردین سال آینده با حضور استادان برجسته هنرهای تجسمی کشور در بخش مجسمه سازی با یکدیگر رقابت می کنند.

 

نبی زاده بیان می کند: سه داور کشوری طاهر شیخ الحکمایی، هادی عرب نرمی و محمد بهرامی طرح ها را در این جشنواره داوری می کنند که بر اساس رأی هیات داوران طرح های ابوالفضل روان بخش، حدیثه رنجبر و مهدی هاشمی از خراسان جنوبی، آتنا ظهیری، احسان گرمسیری، احمد سلیمانی،امین مهرآفرین، بهزاد آقاپور نهر، رضا یوسفی، علیرضا پویایی مهر، محمد جواد جعفری،مریم ابراهیمی و مرضیه کریمی از تهران، اردشیر محراکبی از همدان، امیر حسین کولیوند از لرستان، بهمن چگنی، فاطمه زمانی کیا و پریا تاجیک از البرز، سعید محمودی از یزد، ضرغام فتحعلی زاده از آذربایجان شرقی، مجتبی دهش از کرمان، مرتضی دستجردی، هادی پیروی و مصطفی محسنی از خراسان رضوی و مرضیه دربانیان از سمنان به  بخش پایانی و مرحله حضوری جشنواره راه یافته است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه  ٢٨ لغایت ٣٠ فروردین جاری مرحله حضوری و اختتامیه جشنواره برگزار خواهد شد، افزود: اختتامیه این جشنواره با حضور مهمانان کشوری و استانی برگزار خواهد شد.

 

گزارش: سمیه محمدی

 

 

 

کد خبر 780624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha