توسعه بازدارندگی اولین اقدام ارتش در برابر تهدیدات است

سرهنگ مسلمی با بیان اینکه اولین اقدام ارتش در برابر تهدیدات، توسعه بازدارندگی است تا هیچ دشمنی جرات حمله به ایران را نداشته باشد، گفت: فضای دفاعی نظامی کشور یک فضای کاملا امن است و امروزه اجازه هیچگونه تهدیدی را به هیچ کشوری نمی دهیم.

«سرهنگ حسین سلیمی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان در مورد نقش ارتش در برابر تهدیدات دفاعی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک سازمان پیشگام در عرصه دفاع و بازدارندگی همیشه در نوک حملات دشمنان قرار داشته و دارد.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و نقش مهم ارتش در پیروزی و به ثمر نشستن آن افزود: قبل از تجاوز دشمن بعثی به کشور، یگان های ارتش در همه مناطق مرزی کشور بویژه در کردستان و ترکمن صحرا حضور داشتند و از تمامیت ارضی و استقلال کشور در مقابله با گروهک های تجزیه طلب و دست نشانده غرب و شرق دفاع می کردند.

 

وی با اشاره به برخی نابسامانی های کشور در اوایل پیروزی انقلاب و وجود برخی نظرات در مورد انحلال ارتش خاطر نشان کرد: این توطئه دشمنان انقلاب با موضع گیری صریح امام خمینی (ره) و همچنین تاکیدات رهبر انقلاب در شورای عالی دفاع محقق نشد و ارتش جمهوری اسلامی ایران ماند و وارد آزمون های سخت حیات خود شد.

 

این مقام مسئول در ارتش با اشاره به اینکه حمله رژیم بعثی عراق به ایران در سال ۵۸، ماه ها قبل از آغاز آن توسط ارتش شناسایی و به مسئولان نظام اطلاع داده شده بود، اظهار کرد: این امر به دلیل بی توجهی برخی مسئولان و عدم اتفاق نظرها جدی گرفته نشد. یکان های ارتش در آغاز جنگ به مناطق مختلف کشور اعزام شدند و دفاع جانانه ای را آغاز و راهبردهای رژیم بعثی را در منطقه سرکوب کردند و دشمن متجاوز را بعد از گذشت یک هفته از آغاز جنگ وادار به قبول راه های دیپلماسی و گرفتن امتیازات مورد نظر در ادامه و خاتمه جنگ کردند.

 

سرهنگ سلیمی با اشاره به نقش ارتش در آموزش نظامی اقشار مختلف جامعه گفت: برای نخستین بار برای مقابله با نظام سلطه درسطح جهان تفکر راهبرد جنگ مردمی توسط شهید فلاحی در ارتش مطرح شد. طی این دوران تا کنون ارتش در حوزه های مختلفی فعالیت خود را سازماندهی و در برابر تهدیدهای نوپدید برنامه ریزی کرده است.

 

وی مشارکت و همراهی با مردم در مبارزه با فساد و نظام سلطنتی، هوشیاری و دیدبانی تحولات نظامی منطقه و تهیه برآرودهای نظامی و اعلام به هنگام و به موقع به مسئولان برای جلوگیری از غافلگیری راهبردی را از جمله حوزه های فعالیت ارتش برشمرد و افزود: آمادگی نظامی شامل بررسی منطقه عملیات و برآوردهای نظامی، سازماندهی، تجهیز و آماده سازی افکار عمومی برای مقابل با تهدید و مدیریت تهدید از طریق مدیریت پیشگیرانه و دیپلماسی دفاعی و ایجاد وفاق  ملی از دیگر حوزه های فعالیت ارتش است.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دافوس ادامه داد: بیرون راندن دشمن و دفع هر گونه حمله و تجاوز نظامی به جمهوری اسلامی از دیگر حوزه های فعالیت ارتش است که موجب ایجاد بازدارندگی و ممانعت بدخواهان نظام جمهوری اسلامی است. مشارکت در بازسازی پس از جنگ، توسعه آموزش در برابر تهدیدات نوپدید، مشارکت در برنامه های مردم یاری در مواجه با بلیات طبیعی و سایر حوادث، پشتیبانی از دولت در اجرای طرح های مقابله با تهدیات نوپدید از جمله حوزه های دیگر فعالیت ارتش محسوب می شود.

 

وی اظهار کرد: هر یک از این حوزه ها توسط مسئولان امر در ارتش هدایت می شود و ارتش  در مواجه با تهدیدات نوپدید در نوک حمله قرار داشته و بعنوان یک نیروی مقدم در برابر تهدایدات  نوپدید نظامی قرار دارد و به عنوان نیروی پشتیبانی کننده در سایر تهدیدات که جنبه نظامی ندارد نیز حضوری مهم و موثر  دارد.

 

سرهنگ سلیمی خاطر نشان کرد: در تهدیدات اقتصادی ارتش به عنوان مشارکت کننده و پشتیبانی کننده حضور دارد که در سطح یکان های نظامی از طرح های دولت حمایت کرده و با اقداماتی نظیر تغییر مدیریت مالی از هزینه مصرف و خرید به نگهداری و بهینه سازی و ارتقای وضعیت موجود، تغییر الگوی مصرف در سطح یکان های آجا، تغییر نظام های اداری و کاهش نظام های بروکراسی، توسعه روشهای مدیریت نظامی به مدیریت جهادی و توسعه مدیریت شبیه سازی بومی برای یکان های آموزشی، ترویج سبک زندگی اسلامی و توسعه مدیریت جهادی و تامین نیازهای آجا از طریق ظرفیت های درونی اقدام می کند.

 

وی درمورد تهدیدات نوپدید در بخش علم  و فناوری گفت: یگان های ارتش مسئولیت دیده بانی تحولات فناوری مرتبط با حوزه دفاع را برعهده دارند. مشارکت و جذب  نخبگان، همکاری با شرکت های دانش بنیان برای و توسعه صنایع دفاعی از منابع داخلی از دیگر فعالیت های ارتش در زمینه مقابله با  تهدیدات نوپدید در حوزه علم و فناوری است.در  تهدیدات اجتماعی و فرهنگی نیز ارتش با نهادهی فرهنگی و اجتماعی برای اطمینان بخشی و اعتماد سازی همکاری می کند و با نهادهای مدنی و تربیتی برای ارتقای نگرش آموزش های دفاعی مشارکت می کند.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دافوس ارتش با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در جذب جوانان به ارتش گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر زمینه های جذابیت و ایجاد نشاط برای جذب جوانان و آموزش نسل جوان در دوران سربازی را با همکاری سایر نهادهای مدنی مانند سازمان فنی حرفه ای و سایر نهادها انجام می دهد.

 

وی همچنین در مورد اقدامات ارتش در تهدیدات نوپدید سیاسی تصریح کرد: ارتش ارتقای سطح دیپلماسی سیاسی را در این بخش در دستور کار خود قرار داده است و از  سوی دیگر برنامه های خود را برای توسعه صلح از طریق وابستگان نظامی سایر کشورها به مناسبت های مختلف انجام می دهد.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دافوس در ادامه در مورد استفاده از تجهیزات نظامی در ارتش گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در به کارگیری تجهیزات نظامی در جنگ و سلاح های کشتار جمعی، همواره پایبند به اخلاق و شرع مقدس بوده است و این موضوع همواره در کنفرانس های جهانی مطرح شده است و یکی از راههایی است که در برابر تهدیدات نوپدید مورد وفاق عمومی قرار دارد.

 

وی با اشاره به تبادل استاد و دانشجو با کشورهای دوست و همسایه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی با کشورهایی همچون هند، پاکستان، سوریه و عمان در حوزه توسعه فعالیت های آموزشی و دیپلماسی آموزش نظامی مشارکت می کند.

 

سرهنگ سلیمی در مورد فعالیت ارتش در نقابله با تهدیدات نوپدید نظامی و دفاعی اظهار کرد: ارتش همانگونه که در طول ۸ سال دفاع مقدس کارنامه درخشانی را از خود ارائه کرد و به موقع تهدید رژیم بعثی عراق را تشخیص داد، در حال حاضر نیز  همان دیدگاه را در برابر تهدیدات نوپدید دنبال می کند و دیدبانی تحولات نوپدید نظامی را در دستور کار خود قرار داده و کلیه روندها و مباحث استراتژیک مرتبط با مباحث نظامی را به منظور جلوگیری از غافلگیری  مورد بررسی و مطالعه مداوم قرار می دهد.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش تصریح کرد: ارتش همچنین بررسی صحنه جنگ های آینده از لحاظ احتمال وقوع و از نظر احتمال ظهور آن را مورد بررسی قرار می دهد و برآوردها و راهبردهای نظامی مورد نظر را تهیه و متناسب با آن تجهیز و سازماندهی های لازم را در نیروهای تحت امر خود انجام می دهد .تمرینات در ارتش مبتنی بر تهدید است و سرفصل های لازم و متناسب با تهدیدات در محیط های شبیه سازی شده مد نظر قرار می گیرد و آموزش ها و تمرینات لازم نظامی انجام می شود.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دافوس ارتش همچنین اظهار کرد: اولین اقدام ارتش در برابر تهدیدات، توسعه بازدارندگی است تا هیچ دشمنی جرات حمله به ایران اسلامی را نداشته باشد و اگر هم در شرایطی تهدیدی نسبت به کشور صورت بگیرد ارتش با اقدامات بازدارندگی لازم مانند اجرای رزمایش ها و تمرینات مشترک مرکب با سایر کشورها و یا سایر نیروها وارد عمل می شود که موجب کم رنگ شدن و تغییر رفتار تهدید می شود.

 

معاون پژوهش و توسعه دانش دافوس ارتش در مورد حضور مقتدرانه ارتش در زمین، هوا و دریا گفت: حضور مقتدرانه ارتش علاوه بر جلوه های اقتدار موجب رونق اقتصادی و تجاری هم می شود. به طور مثال در بندر جاسک و مناطق دریایی موجب توسعه و رونق زندگی در این مناطق شده است و امروز شاهد توجه بیشتر به این  مناطق به دلیل ایجاد امنیت پایدار آنها هستیم.

 

سرهنگ مسلمی گفت: فضای دفاعی نظامی کشور یک فضای کاملا امن است و امروزه اجازه هیچگونه تهدیدی را به هیچ کشوری نمی دهیم/.

کد خبر 781105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha