تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد دلاری با استفاده از دیپلماسی خارجی

سرمايه گذاری خارجی به هر علت و شكلی که باشد اثرات قابل ملاحظه ای بر روی متغيرهای كلان اقتصادی دارد و برای افزایش رشد اقتصادی در کشور برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی با استفاده از دیپلماسی خارجی تلاش هایی صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سرمايه گذاری خارجی به هر علت و شكلی که باشد اثرات قابل ملاحظه ای بر روی متغيرهای كلان اقتصادی از جمله کاهش نرخ بهره، کاهش نرخ ارز، افزايش رشد اقتصادی، افزايش درآمد مالياتی دولت، کاهش بدهی دولت، بهبود توزيع درآمد، انتقال تکنولوژی، افزايش اشتغال، توسعه صادرات، کاهش واردات و تاثير مثبت در تراز پرداخت ها دارد.

 

سرمایه در تمامی نظریات و الگوهای رشد اقتصادی به عنوان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی درنظرگرفته شده است بر همین اساس نیز اتخاذ تدابیری برای جذب سرمایه کافی به منظور تامین منابع مالی طرحهای اقتصادی از جمله مهمترین دغدغه های تصمیم گیرندگان اقتصادی در هرجامعه است. کشورمان نیز در چند سال اخیر به این مهم توجه ویژه ای داشته است بر این اساس وزیر امور اقتصادی و دارایی از تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی با استفاده از دیپلماسی خارجی خبر داد و عنوان کرد: در برنامه ششم، مجوز جذب سالیانه ۶۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی داده شده است.

 

«فرهاد دژپسند» این مطلب را روز گذشته (25 فروردین) در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس کل بانک مرکزی، روسای اتاق بازرگانی و اتاق اصناف ایران برگزار شد، اعلام کرد که رسانه ملی در این باره به نقل از وی آورده است: «بازار سرمایه سال گذشته سال خوبی را تجربه کرده و جهشی در شاخص‌ها داشت. بازار سرمایه سال ۹۸ نیز شروع خوبی داشت، اما سهم آن در اقتصاد آنقدر که باید نیست که برای توسعه و گسترش بازار سرمایه باید برنامه ویژه طراحی شود.»

 

این عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه در قانون برنامه ششم توسعه مصوب شده که دولت می‌تواند از سرمایه‌گذاری خارجی تا ۶۰ میلیارد دلار در سال استفاده کند، تاکید کرد: «وزارت امور اقتصادی و دارایی تلاش کرد که در بحث سرمایه‌گذاری خارجی و فاینانس از دیپلماسی خارجی استفاده کند تا عملکرد این بخش را افزایش دهد.»

 

این در حالی است که چندی پیش وزیر اقتصاد در مراسم معارفه رییس کل سازمان سرمایه گذاری تاکید کرده بود که «جذب سرمایه گذاری خارجی را باید به عنوان یک وظیفه ملی و دغدغه دائمی تلقی کنیم و برای جذب منابع مالی از خارج به داخل کشور نباید از هیچ تلاشی دریغ کرد. وزارت اقتصاد و سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران بدون وقفه و با تمام توان با هم افزایی در فعالیت ها، برای رسیدن به اهداف تعیین شده در جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی تلاش می کنند.»/

 

کد خبر 781371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha