خرم آباد_ خبرگزاری شبستان؛ هنر، واژه ای به گستردگی اداراک هر شخص است، شاه کلیدی که نشان دهنده استعداد افراد در زمینه های مختلف از خوشنویسی، موسیقی، فرش بافی و.....
سیل واژه ای یاد آور ویرانی و نابودی است، بارش باران رحمت الهی که در پی فراهم نبودن زیرساخت های لازم در ساعتی به سیلاب تبدیل می شود و موجب ویرانی و نابودی می شود.
سیل وحشی نه اهمیت جان می داند وجایگاه هنر می شناسد، می خروشد و در ساعتی چند جان ها و مال های زیادی را با خود همراه می کند و داغ ها بر دل زمین باقی می گذارد.
سیل اواخر اسفند ماه سال 97 با رخداد دو سیل دیگر در فروردین گرچه از یادها رفته است، اما خسارت ها و زخم های به جای مانده از سیل در خاطره ها ثبت شده است و با سیل ها سوم و 12 فروردین خراشی براین زخم ها ایجاد شده است.
حاصل عمر خود را بر روی آب دیدم
«مهران جمشیدیان»، هنرمند خوشنویس لرستانی است که سیل اسفند ماه در نیمه های شب راهی آموزشگاه و دفتر کار وی می شود و آموزشگاه وی را زیر آب برده است.
جمشیدیان هنرمند خوشنویس لرستانی، تاکنون آثار هنری زیادی را با موضوع آیات قرآنی و روایات اهلبیت(ع) به عالم هنر ارائه داده است.
«مهران جمشیدیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: در سیل اسفند ماه طی نیمه شب با ورود آب به منازل مردم خرم آباد، سیلاب تا دومتر روانه دفتر آموزشگاه خوشنویسی شد.
وی با بیان اینکه دو سال بود که آثار مختلف را برای برپایی نمایشگاه در مرکز کشور و خارج از کشور آماده کرده بودم، افزود: آثار در یکی از اتاق های آموزشگاه برای برپایی نمایشگاه ـمده شوده بود.
وی افزود: آثار آماده شده شامل تابلو بوم و نقاشی مدرن بود و با سلیقه خاص جهت برپایی نمایشگاه چیدمان شده بودند.
این استاد خوشنویسی، بابیان اینکه حدود 40 سال است که کتاب های نفیس را برحسب علاقه گردآوری کرده است، افزود: همه کتاب های گردآوری شده هم زیر آب و گل و لای رودخانه خرم آباد نابودشدند.
بوم های هنری در گل و لای سیلاب
جمشیدیان، افزود: ارزش تابلو های ویران شده در سیل حدود 100 میلیون تومان و ارزش کتاب های نفیس گردآوری شده بالغ بر 30 میلیون تومان بوده است.
وی افزود: علاوه بر مبل و میز موجود در آموزشگاه، ملزومات هنری برای هنرجویان نیز در این سیل ویرانگر از بین رفت.
جمشیدیان با انتقاد از عدم سرکشی مسئولان، افزود: روز پس از رخداد سیل توسط نیروی انتظامی میزان خسارت وارد شده به آموزشگاه تخمین زده شد و پس از آن هم طی یک مرحله نماینده بنیاد مسکن استان میزان خسارت وارده به ساختمان را ارزیابی کرد و دیگر خبری از سرکشی مسئولان نشد.
این استاد خوشنویسی، ادامه داد: خود با مراجعه به دفاتر مسئولان برخی را جهت بازدید از آموزشگاه دعوت کردم اما متاسفانه تاکنون هیچ حمایتی نشده است.
وی با بیان اینکه سیل سوم و 12 فروردین هم موجب آبگرفتگی دفتر آموزشگاه شد، بیان کرد: رخداد این دو سیل موجب تکمیل خسارت ها شد و هم اکنون دفتر سیل زده آموزشگاه تعطیل شده است.
جمشیدیان، با اشاره به اینکه توجه مسئولان به سمت سیل پلدختر و معمولان معطوف شده است، گفت: 12 میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت و دو میلیون تومان کمک بلاعوض تنها حمایت های صورت گرفته از سیل زدگان تاکنون بوده است.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در شرایط تعطیلی آموزشگاه برایم دشوار است، افزود: برای ارائه تسهیلات هم ضامن معتبر، کسر حقوق و سفته مورد تاکید و از ملزومات بوده است.
جمشیدیان، با اشاره به اهمیت توجه ستاد مدیریت بحران و نهادهای فرهنگی برای جیران خسارت، افزود: آموزشگاه خوشنویسی تاکنون صدها هنرمند را آموزش داده است و در عرصه های مختلف هنری بویژه دینی و قرآنی گام های موثری برداشته است که انتظار می رود حمایت از آموزشگاه مورد توجه جدی مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد.
این هنرمند خوشنویسی لرستان، که تاکنون نماشگاه های قرآنی بسیاری در کشور برپا کرده است، گفت: اولین نمایشگاه قرآنی که برپا کردم باعنوان «مشق نور» بود که شامل ۳۰ تا ۴۰ اثر قرآنی بود.
جمشیدیان، ادامه داد: بعد از سه سال یک نمایشگاه قرآنی دیگر به نام «رویای قلم» برپا کردم، و نمایشگاههای «مشق نور» و «رویای قلم» را بهصورت سیدی درآورده و بین علاقهمندان پخش کردم که همین روش خیلی از افراد را به آیات قرآنی علاقهمند کرد.
وی که از ابداع کنندگان یک رسمالخط قرآنی است، گفت: مواره به فکر یک کار نو بودم که در پی آن رسمالخط هایی که در کشور وجود داشت را بررسی کردم که متوجه شدم که تمام آنها رسمالخط های اشعار و متون ادبی است و جای یک رسمالخط قرآنی در میان آنها خالی است که تصمیم به انجام این کار یعنی ابداع یک رسمالخط قرآنی گرفتم.
جمشیدیان، بیان کرد:ابتدا تصمیم داشتم که قرآن کریم را به خط نستعلیق کتابت کنم که بهدلیل اینکه دارای حجم سنگینی بود تصمیم گرفتم که آنرا به شکل کتاب آموزش قرآن درآورم و تا حدی که دانش و علمم اجازه داد پیش رفتم و به خاطر اولین نمایشگاه قرآنی که برپا کردم و به دلیل اینکه آغاز طوفانی فعالیتهای قرآنی من با همین نمایشگاه بود اسم کتاب آموزشی خود را نیز «مشق نور» گذاشتم که بهعنوان اولین کتاب آموزش قرآن به خط نستعلیق در کتابخانه ملی ایران ثبت شد که کار بزرگی برای من و شهرستان محروم خرمآباد بود.
این استاند خوشنویسی لرستان، تاکنون هفت اثر خوشنویسی شاخص خود را تقدیم حرم رضوی کرده است که اکنون این آثار در گنجینه آستان قدس رضوی نگهداری میشوند.
جمشیدیان در سال ۵۹ وارد انجمن خوشنویسان ایران شد و با کسب علم از محضر اساتید این حوزه چون استاد غلامحسین امیرخانی و استاد کابلی در سال ۶۰ موفق به گذراندن دوره ممتاز خط ثلث شد درحالیکه قبل از این بدون داشتن استاد، خط ثلث و نسخ را خوب مینوشت.
جمشیدیان به طور مستمر از سال ۶۲ تاکنون به آموزش خط پرداخته است که در این برهه از زمان شاگردان بسیاری که برخی از آنها در سطح کشور مطرح بوده و دارای سبک خاصی برای خودشان هستند، تربیت کرده است.
وی در سال ۷۰ تا ۷۳ بهعنوان اولین افراد در کشور دوره تکمیلی فوقممتاز را تحت نظر استاد فلسفی و استاد کابلی طی کرد و وارد دنیای جدیدتری شده و متوجه شد که راه طولانی در پیش دارد.
از سال ۶۲ تاکنون در لابلای کارهای خوشنویسی که انجام میدادم بهطور متفرقه کارهای قرآنی نیز انجام دادهام اما از سال ۸۰ به بعد فعالیت قرآنی من بیشتر شد.
اما امروز هنرمندی حاصل عمر خود را بر موج سیلاب دیده است، داغی از روزها چشم دوختن به بوم و شب های خوشنویسی در نور کم را در دل دارد و تسکین آلام وی نیازمند توجه جدی است.
جمشیدیان پیش کسوتی است که حاصل عمر، جوانی و زندگی خود را آب برده می پندارند، نیازمند دلجویی و حمایت است.
مهران جمشیدیان، هنرمند لرستانی در طول دوران دفاع مقدس بیش از 120 کیلومتر پلاکارد و تابلو نوشته داشته است.
نظر شما