به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، وقوع سیل در شمال کشور در آغازین روزهای سال 98 که با خسارت های بسیاری همراه بود، موجب تاثر و ناراحتی بسیاری از هموطنان کشورمان شد.
وضعیت بحرانی در استان های مازندان و لرستان و خساراتی که به چند شهر این استان ها وارد شد موجب گردید تا مردم ایران در یک حرکت جهادی آستین ها را بالا بزنند و در کنار دولتمردان برخی با حضور خود و برخی با ارسال کمک های مادی و معنوی بخشی از آلام مردم مناطق سیل زده بکاهند.
در این بین مساجد هم از تمام ظرفیت و توان خود برای ارسال کمک های مادی و اعزام جوانان پرتوان کانونی برای امدادرسانی به مردم این مناطق بهره بردند که می توان گفت در نوع خود بی نظیر بود و این کمک ها در حال حاضر هم ادامه دارد.
پس از اعلام طرح «جهاد همبستگی ملی» از سوی رئیس سازمان بسیج مستضعفین که براساس آن، هر مسجد در سراسر کشور یک منزل مسکونی را میسازد و هر کاسب تأمین یک کالای اساسی را عهدهدار میشود؛ کمک های مساجد به این مناطق قوت بیشتری به خود گرفت.
مساجد که در اوایل انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی نقش خود را در تقویت پایه های انقلاب اسلامی ایفا کرده بودند، بار دیگر از این آزمایش سربلند بیرون آمده و با بسیج نیروهای انسانی خود وجمع آوری کمک های مادی و معنوی اهالی محله در تقویت همبستگی ملی نقش آفرینی کردند.
در طرح یک مسجد یک خانه که طرح بسیار ارزندهای در شرایط کنونی است، مساجد استان پای کار آمده و برای ترمیم منازل آسیب دیده در سیل اخیر تلاش می کنند.
از آنجایئکه مساجد مهمترین پایگاه برای فعالیت های خیرخواهانه در این زمینه است؛ فعالان کانون های فرهنگی و هنری مساجد هم در این زمینه از هیچ تلاشی برای جمع آوری کمک های مردمی فروگذار نبودند.
اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان همچون دیگر هموطنان کشور، دست به کار شده و کمک های مردمی را در محل کانون های فرهنگی و هنری مساجد جمع آوری و برای ارسال به مناطق سیل زده کشور در اختیار نیروهای امدادی قرار می دهند.
در آغازین روزهای اجرای این طرح در مسجد آل یاسین و مسجد صاحبالزمان (عج) برای مناطق سیلزده بصورت نقدی و غیر نقدی مبلغ 300 میلیون ریال کمک شد.
همچنین مسجد داودقلی زنجان هم کمک های نقدی و غیرنقدی جمع آوری شده از سوی مردم را در اختیار مردم مناطق سیل زده قرار داد.
همچنین با تدابیر اندیشیده شده وهماهنگی های انجام شده این مسجد با سپاه محمد رسول الله تهران ونمازگزاران وجانبازان فداکار مسجد داودقلی مقرر شده بود روزانه یکهزار پرس غذا طبخ و بین هموطنان سیل زده توزیع شود.
بنا به اعلام اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در جشن های نیمه شعبان در مساجد هم یک میلیارد ریال صرفه جویی شد تا در اختیار سیل زدگان قرار گیرد.
میزان کمکهای مردم استان زنجان در مساجد 9 میلیارد ریال برآورده شده است و همچنان جمعآوری کمکهای مردمی برای کمک به سیلزدگان ادامه دارد.
هیأت امنا، خادمین مساجد، کانون های فرهنگی و هنری و پایگاه های مقاومت بسیج که به عنوان ارکان مساجد در مسجد تراز اسلامی مورد تاکید قرار گرفته اند، دست به دست هم داده و طرح «هر مسجد یک خانه» را با جدیت و پرتوان دنبال می کنند، به امید روزی که هیچ خانواده سیل زده ای، بی سرپناه نماند.
نرگس سعادتی-زنجان
نظر شما