ارتباط معناداری میان سناریوی آمریکایی علیه ایران و سوریه وجود دارد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به فراخواندن سفیر آمریکا از ایران گفت: فضای ایجاد اتهام علیه سوریه و جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد زیرا آمریکایی‌ها می خواهند تحولات مناطق اسلامی را مدیریت کنند.

 

جواد جهانگیرزاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بازدید از غرفه شبستان در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات در پاسخ به این سؤال که فرا خواندن سفیر آمریکا در سوریه را می توان نشانه ای از حمله نظامی آمریکا علیه سوریه تلقی کرد؟، گفت: بنده به این جنگ معتقد نیستم زیرا روند دفاع مردم سوریه از حاکمیت‌اش متفاوت‌تر از روند جاری در افغانستان و عراق گذشته است.

 

وی با مؤثر خواندن نقش مردم در سوریه و نقش تعیین‌کننده آنها در مقابل قدرت‌های خارجی اظهار کرد: فکر نمی‌کنم آمریکایی‌ها خیلی راحت وارد موضوع جنگ شوند زیرا فضا و افکار عمومی جهان نیز آمادگی برای این موضوع را ندارند.

 

این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا ارتباط معناداری میان سناریوی آمریکایی علیه ایران و اقدام اخیر آمریکا در سوریه وجود دارد؟، گفت: قطعا رابطه معناداری میان این دو وجود دارد و فضای ایجاد اتهام علیه سوریه و علیه جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد. تلاش آمریکایی‌ها برای هدایت تحولاتی که در منطقه اسلامی در حال وقوع است نشانگر تمایل آنها به مدیریت این رویدادهاست.

 

جهانگیرزاده در ادامه با اشاره به تحولات اخیر لیبی اظهار داشت: کشته شدن قذافی نه تنها برای لیبیایی ها، بلکه برای آمریکایی‌ها نیز روحیه‌بخش و امیدبخش بود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ذکر این سؤال که آیا آمریکایی‌ها چنین ریسکی را برای آغاز جنگ دیگری می‌کنند یا نه؟ اظهار کرد: فضای داخلی آمریکا و همچنین افکار عمومی و بین‌المللی آمادگی پذیرش چنین موضوعی را ندارند و اینجاست که آمریکایی‌ها توان ترتیب دادن جنگی علیه سوریه نخواهند داشت

 

وی نزدیکی سوریه و رژیم صهیونیستی را نیز عامل دیگری برای انصراف آمریکایی‌ از انتخاب گزینه جنگ علیه سوریه دانست و ادامه داد: نزدیکی سوریه با رژیم صهیونیستی پدیده‌ای است که هم در ایجاد توازن میان جنگ و هم فشار سیاسی عنصر تعیین‌کننده‌ای است زیرا امکان دارد بخشی از فشارهای بین‌المللی سریع به سمت رژیم صهیونیستی پمپاژ شود و آمریکایی‌ها خیلی مشتاق به این امر نیستند و همان‌طور که می‌دانید اوباما امنیت اسراییل را در اولویت برنامه‌های خود دارد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: اینکه آمریکایی‌ها خودشان درگیر مسایل داخلی هستند، تردیدی نیست اما اینکه بخواهند در حوزه سیاست‌های بین‌المللی از این شرایط یعنی شرایط به وجود آمده بین‌المللی نیز بهره‌برداری کنند، باز هم تردیدی نیست یعنی آنها در عین حالی که با هم در ارتباط هستند یک موضع مستقل هم برای این سیاست‌های خود قایل هستند.

 

جهانگیرزاده با اشاره به دشمنی 30 ساله آمریکا با سوریه و همچنین دشمنی 32 ساله آنها با جمهوری اسلامی ایران گفت: آنها 30 سال علیه سوریه و 32 سال علیه ایران کار می‌کنند و این موضوعات ربطی به وال‌استریت ندارد که ما بگوییم آنها برای دور کردن افکار عمومی چنین اتهامی را علیه ایران زده‌اند.

 

وی در عین حال ادعای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران را عاملی برای تحریک افکار عمومی دنیا علیه ایران خواند و ادامه داد: به هر حال آنها به چنین موضوعاتی نیز نیاز دارند، همان‌گونه که موضوع قذافی چند روز افکار عمومی دنیا را از حوادث داخلی کشور دور کرد.

 

وی در ارزیابی خود از شرایط آینده لیبی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در حالی که تونس، لیبی و کشورهای دیگر با هدف ایجاد ساختارهای حاکمیتی منطبق بر اسلام و تامین منافع مردم قیام کرده اند، به شدت دنبال تغییر ساختار سیاسی در این کشورها هستند و اهدافی که برای حاکمیت‌ها تعیین می‌کنند، خارج از اهداف بیداری اسلامی است، به همین جهت است که این موضوع این کارها را سخت می‌کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 78367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha