بهره‌گیری از ظرفیت خودجوش مردمی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، گفت: بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به‌عنوان یک شبکه و ساختار عظیم در سطح کشور، جهت رشد و توسعه فرهنگی و هنری روستاها و مناطق عشایری از نکات مثبت برگزاری جشنواره ملی «ایل بانگ» است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، «عمران خودآموز» در آیین افتتاح نخستین جشنواره ملی فرهنگی و هنری اقوام و عشایر ایران در روستای چشمه شیرین شهرستان بدره، اظهار کرد: نخستین جشنواره ملی عشایر ایران «ایل بانگ»، در رشته‌های مختلف هنری ازجمله موسیقی، شعر، صنایع‌دستی، بازی‌های بومی محلی و هنرهای دستی با حضور 70 هنرمند از 15 استان کشور طی دو روز برگزار می‌شود.

 

وی، بابیان اینکه هنرمندان حاضر در این جشنواره طی این دو روز به اجرای موسیقی آیینی، موسیقی جنبی و شعرخوانی خواهند پرداخت و همچنین اجرای بازی‌های بومی و محلی، ورزش‌های بومی و محلی، برپایی نمایشگاه عکس از اقوام ایران و پخت غذاهای محلی، نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات محلی نیز از برنامه‌های جنبی این جشنواره خواهد بود.

 

عمران خودآموز، هدف از برپایی این جشنواره را افزایش وحدت و همبستگی بین اقوام و عشایر ایران عنوان کرد و یادآور شد: جشنواره ملی «ایل بانگ» به دنبال همگرایی و هم‌افزایی ظرفیت‌های فرهنگی و حفظ و استحکام بافت فرهنگی، زبانی و قومی ایران اسلامی و استان سرافراز ایلام است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، با تأکید بر ضرورت صیانت، حفاظت و معرفی میراث‌های فرهنگی هنری ماندگار و کهن اقوام و عشایر ایران، ابراز کرد: جشنواره «ایل بانگ» به دنبال تعامل فرهنگی در بین اقوام مختلف ایرانی در راستای تحکیم وحدت و همزیستی اقوام است و به‌طورقطع این هدف در برگزاری جشنواره به‌وضوح مشاهده خواهد شد.

 

وی، با اشاره به اینکه ایجاد همدلی و وحدت از کارکردهای غیرمستقیم این جشنواره است، افزود: ایجاد همدلی و وحدت و ایجاد بسترهای مناسب برای توسعه و ارتقاء سطح بینش فرهنگی و اجتماعی در جامعه و بهره‌گیری از ابزار و راهکارهای فرهنگی هنری اقوام و عشایر از دیگر اهداف این جشنواره است.

 

خودآموز، یادآور شد: در جشنواره ایل بانگ به دنبال این هستیم که علاوه بر شورونشاط و ایجاد امید به زندگی، فرهنگ ایرانی اسلامی نیز در بطن جوامع بومی و عشایری، اشاعه بیشتری پیدا کند و برنامه‌ریزی در راستای توانمندسازی روستائیان و عشایر در حوزه‌های علمی، آموزشی، فرهنگی و هنری از مسائل موردتوجه در برگزاری این جشنواره است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت خودجوش مردمی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری در روستاها و مناطق عشایری و بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به‌عنوان یک شبکه و ساختار عظیم در سطح کشور، جهت رشد و توسعه فرهنگی و هنری روستاها و مناطق عشایری از دیگر نکات مثبت این جشنواره محسوب می‌شود.

 

اجرای بازی‌های بومی و محلی توسط گروه استان مازندران، اجرای گروه موسیقی مازندران، شعرخوانی میرزاعلی فروتن شاعر بومی سرای اهل شهرستان بدره، شعرخوانی حسین رهدار پیشکسوت شعر خوزستان و اجرای گروه رقص محلی استان ایلام از برنامه‌های افتتاحیه نخستین جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام و عشایر ایران «ایل بانگ» به میزبانی شهرستان بدره بود.

کد خبر 783676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha