به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، قهرمان رشید، استاندار خراسان جنوبی، شب گذشته (4آبان) در دیدار نخبگان، مدیران و ایثارگران این استان با رئیس جمهور در سالن اجلاس نماز دانشگاه پیام نور بیرجند، کشاورزی را مهم ترین محور توسعه استان ذکر کرد و گفت: نزدیک به 35 درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به عملکرد دولت نهم و دهم تصریح کرد: محصولات زراعی استان در سال 84 نزدیک به 470 هزار تن بوده که این رقم تا سال 89 به 640 هزار تن افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بیشترین شرکت های سهامی زراعی کشور متعلق به خراسان جنوبی است، ادامه داد: در سال 84 تعداد دو شرکت سهامی در استان فعالیت داشت و در سال 89 این تعداد به هفت شرکت افزایش یافته و هم اکنون نیز دو شرکت در دست اجراست.
نماینده عالی دولت، با بیان اینکه طی این پنج سال اجرای سیستم آبیاری تحت فشار از 140 هکتار به دو هزار و 700 هکتار افزایش یافته است، اذعان کرد: طی این مدت شرکت های صنعتی استان از پنج به 16 ارتقا یافته است.
وی نرخ ارزش افزوده در کشور را هشت درصد و این رقم در خراسان جنوبی را بین 20 الی 25 درصد عنوان کرد و افزود: در دولت نهم و دهم تعداد تعاونی های استان از 706 تعاونی به یک هزار و 651 تعاونی افزایش یافته است.
استاندار خراسان جنوبی، از رشد 211 درصدی پروانه های بهره برداری شده در حوزه معدن خبر داد و یادآور شد: تعداد پروانه بهره بهرداری شده معدنی طی این پنج سال از 91 فقره به 219فقره افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه همچنین تعداد پروانه های بهره برداری شده در حوزه صنعتی از 154 فقره به 365 فقره ارتقا یافته است، اضافه کرد: از ابتدای دولت نهم تا سال 89 راه روستایی استان از دو هزار و 440 کیلومتر به چهار هزار 140 کیلومتر افزایش یافته است.
رشید، شاخص راه روستایی بالای 20 خانوار در استان را 65 درصد عنوان کرد و بیان داشت: راه آسفالته طی این پنج سال از دو هزار و 657 هزار کیلومتر به سه هزار و 140 کیلومتر رسیده، همچنین در دولت نهم 113 پروژه راهسازی استان با دو هزار و 878 کیلومتر انجام شده است.
وی با بیان اینکه در بحث مسکن تاکنون 370 هکتار زمین و 24 میلیارد تومان تسهیلات هزینه شده است، عنوان کرد: از ابتدای دولت نهم نزدیک به 19 هزار و 800 واحد مسکن روستایی و هفت هزار و 200 مسکن شهری در استان تحویل شده و هم اکنون نیز سه هزار و 645 واحد مسکن شهری آماده افتتاح است که در سفر هیات دولت به بهره برداری می رسد.
استاندار خراسان جنوبی، از افتتاح بیش از 50 هزار واحد مسکن مهر تا پایان سال 91 خبر داد و خاطر نشان کرد: از ابتدای دولت نهم بیش از 570 میلیارد تومان برای مسکن مهر شهری و روستایی هزینه شده است.
به گفته وی، 14 هزار مسکن مهر تا پایان سال 90 به مردم استان تحویل می شود و با بیان اینکه بالغ بر 619 میلیارد و 251 میلیون تومان هزینه آبرسانی در استان شده، تأکید کرد: از ابتدای دولت نهم کانال خطوط انتقال آب از دو هزار و 71 به سه هزار و 160 کیلیومتر رسیده است.
رشید، با بیان اینکه در سال 84 برق کل استان 140 مگاوات بوده و هم اکنون در استان نزدیک به 700 مگا وات در استان تولید می شود، ابراز داشت: در دولت نهم تمامی روستاهای بالای 20 خانوار از نعمت برق برخوردار شده اند و این طرح نیز در روستاهای 10 خانوار آغاز شده و تا پایان سال جاری 6 روستا توسط انرژی خورشیدی برق دار می شوند.
وی با بیان اینکه از ابتدای دولت نهم تاکنون 150 میلیارد تومان در پروژه های گاز رسانی خراسان جنوبی هزینه شده است، اذعان کرد: بالغ بر دو هزار 400 کیلومتر خطوط تغذیه و انتقال و توزیع انجام شده و هم اکنون 14 درصد بخش روستایی و 90 درصد جمعیت شهری از نعمت گاز برخوردار شدند.
استاندار خراسان جنوبی، میانگین کمک برای سرانه دولت در خراسان جنوبی را سه میلیون تومان ذکر کرد و ادامه داد: این سرانه هم اکنون به 6 و نیم میلیون تومان افزایش یافته و پیش بینی می شود این رقم به 10 میلیون تومان برسد.
وی از توسعه چشمگیر مراکز بهداشتی استان در دولت نهم خبر داد و افزود: طی این مدت تعداد تختخواب های مراکز بهداشت استان از 81 به 736 تخت افزایش یافته و هم اکنون ساختمان بیمارستان های سربیشه، درمیان، سرایان آماده تحویل و نیازمند تجهیزات است.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی، با اشاره به رشد چشمگیر پایگاه های امداد جاده ای استان در دولت نهم، اظهار داشت: این پایگاه ها از 19 به 40 رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال 84 تنها 14 مجموعه ورزشی در استان وجود داشته است، تصریح کرد: تاکنون 70 پروژه در استان با اعتباری بالغ بر 196 میلیارد ریال افتتاح شده است.
به گفته وی، سرانه فضای سرپوشیده و رو باز استان از 15 سانتی متر به 105 سانتی متر تا سال 89 رسیده است و خاطرنشان کرد: مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها از 36 به 57 مرکز دانشگاهی افزایش یافته است.
رشید، ایجاد بنیاد ملی نخبگان را از مصوبت سفر قبلی ذکر کرد که محقق شده و به بهره برداری رسیده و با بیان اینکه پارک علم و فناوری در استان نیز افتتاح شده است، عنوان کرد: این پارک موجب تبدیل دانش به ثروت شده است.
پایان پیام/
نظر شما