انتقاد خطیب جمعه کرمان از بعضی بی توجهی ها به حقوق کارگران/ کارگر جایگاه ویژه ای در اسلام دارد

خطیب جمعه کرمان با انتقاد از بعضی بی توجهی ها به حقوق کارگران، جایگاه این قشر در اسلام را مورد توجه قرار داد و سیره اهل بیت را یادآوری کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت‌الاسلام محمد صباحی، خطیب جمعه کرمان، امروز( ۶ اردیبهشت)در خطبه‌های نماز جمعه به اهمیت دو صفت حسن خلق و سخاوت اشاره و بیان کرد: صفات اخلاقی را با ضدش می‌سنجیم اما در ارتباط با سخاوت انسانِ نیازمند ارزش آن از سخاوت انسان متکمن بیشتر است و قرآن کریم سخاوت کسانی را تعریف کرده که خودشان نیاز دارند و با این اینکه خود نیاز دارند اما از بیچارگان دستیگری می کننند و این خیلی ارزش بالایی دارد.



وی با استناد به آیات قرآن کریم ارزش انفاق قبل از پیروزی را بیش از ارزش آن بعد از پیروزی دانست و افزود‌: ارزش احسان و سخاوت و انفاق در زمان نیاز، بیشتر است لذا در این ایام کسانی که خود واقعا'' مشکل داشتند اما کمک به سیل زدگان کردند خیلی باارزش است؛ نکته سوم اینکه سخاوت همیشه به پول دادن نیست و ممکن است زمانی انسان جنسی را نخرد آن سخاوت باشد.




خطیب جمعه کرمان با اشاره به اینکه ما وقتی می خواهیم کمک کنیم صف می کشیم وقتی هم می گویند فلان جنس کم شده باز هم صف می کشیم؛ متذکر شد: اینکه در زمان کمبود به اندازه بخریم تا بقیه هم بتوانند بخرند این سخاوت است.



وی در پایان خطبه اول فرمایشی از رسول اکرم را یادآور شد که '' بدبخت ترین انسان ها به وسیله سخاوت و حسن خلق بهشتی شدند.




حجت الاسلام صباحی با اشاره به 11 اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر و 12 اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مطهری و روز معلم و تاکید بر اینکه این مناسبت های تاثیرگذار در جامعه و انقلاب باید بازگو شود  و برای تداوم کار باید از این عوامل و مسائل بهره‌مند شویم که از دیدگاه اسلام هم کار اهمیت دارد، هم کارگر جایگاه ویژه‌ای دارد و هم کارفرما و در روایات آمده دعای بیکار ولو عابد باشد مستحاب نمی شود؛ کار همپای جهاد در راه خداوند است؛ خداوند انسانی که خواب و بیکاری او زیاد باشد دشمن می دارد و بعضی از گناهان با سعی و کار در طلب رزق و روزی آمرزیده می شود.




وی ادامه داد: پیامبرصلی الله علیه وآله کارهای خانه را خود انجام می داد حضرت علی علیه السلام بیل می زد و از درآمد و دسترنج خود هزاران بنده را آزاد کرد و فرمود روزی سخت گرسنه بودم و از شهر دور شدم تا کاری پیدا کنم، بیرون از شهر خانه ای را دیدم که مقداری گل خشک ریخته و فهمیدم که می خواهد کار کند در زدم و پرسیدم که آیا می خواهی این خاک ها را گِل کنی و گفت بله، گفتم من حاضرم این کار را بکنم و آن زن 16 خرما به من داد و آمدم نزد پیغمبر و نشستیم و....لذا کار ارزش دارد و کسی از پیمغبر و علی بالاتر نیست(که اینگونه کار می کردند)



 خطیب جمعه کرمان با بیان اینکه امام سجاد علیه السلام می فرماید حق زیردستان بر تو این است که باید با آنها به عدالت رفتار کنی و مانند پدری مهربان برای آنها باشی و از جهل و نادانی آنها درگذری و در این کارفرمایی که خدا به تو داده سپاسگزار باشی؛ بیان داشت: روایت داریم که تا عرق کارگر خشک نشده مزدش را بدهید.



وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که دولت را به معنای عام مخاطب قرار دادند و سه قوه را که باید به کارگران برسید؛ سوال کرد‌: روی چه حسابی جوان 25 ساله کارخانه چند صد میلیاردی را تحت امر دارد و بعد از مدتی کارخانه را فروخته و کارگران بیکار می شوند؟! باید دقت شود چرا این کارها انجام می شود و یا فلان شرکت 6 ماه است حقوق کارگران را نداده، حالا کارگر که جای خودش را دارد کارمند حقوقش دیر شود کلی زندگی آنها با مشکل مواجه می شود کارگر که چند ماه حقوق نگرفته معضلات مختلف در جامعه ایجاد می شود.

 

 

حجت الاسلام صباحی گفت: کارگران کار کردند و زحمت کشیدند تا یک عده در اتاق شیشه ای بنشینید و همه را بیچاره کنید و بعد هم بگویید نشد؟! فساد اقتصادی چیست؟ اینکه فردی میلیاردها سرمایه مملکت را به باد فنا می دهد و هزاران نفر را بیچاره و انقلاب را هم متهم می کند؟! کارفرما هم حق و حقوقی دارد پیغمبر خداوند کارگری را دوست دارد چون کاری به او محول شد آن را نیکو انجام دهد نه کارگر باید حق کارفرما را ضایع کند و نه کارفرما حق کارگر را؛ کارگران مایه عزت و سرافرازی کشور هستند و چرخ اقتصاد را می چرخانند.




وی با اشاره به روز معلم و یادآوری جمله امام راحل که فرمود شهید مطهری حاصل عمر من بود؛ آن شهید را از شخصیت های تاثیرگذار در زمان حیات و شهادت و بعد از شهادت دانست و در بیان ویژگی های آن شهید اظهار داشت: از مرزهای عقیدتی دفاع می کرد و نسبت به انحرافات و کژی‌ها سخت حساس بود و به همین دلیل هم به شهادت رسید و تنها کسی بود که مشت منافقان را باز می‌کرد؛ مردم گرایی ویژگی دیگر شهید مطهری بود همه مردم مخاطب یک دانشمند نیستند اما همه مردم اعم از کودکان و زنان و فیلسوف ها مخاطب او بودند و مردم گرای واقعی بود.



خطیب جمعه کرمان، از شهید مطهری به مرد دین و سیاست یاد کرد که همیشه با دو جریان مبارزه کرد؛ کسانی که به نام دین فعالیت سیاسی و اجتماعی را کنار می گذاشتند و با کسانی که با ورود به سیاست و به نام سیاست ارزش های انسانی را نادیده می گرفتند؛ به صراحت می گفت می شود هم مرد دین بود و هم سیاست بدون اینکه یکی قربانی شود.

 

 

 


شهید مطهری عشق عجیبی به امام و رهبری داشت و امام هم به ایشان خیلی علاقه داشت.

کد خبر 784075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha