به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بنیاد برکت به دستور مقام معظم رهبری در راستای حل مشکلات مناطق روستایی و محروم آذرماه سال 86 تاسیس شده است و این بنیاد که منابع مالی آن از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأمین میشود به منظور توسعه و توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی در مناطق محروم آغاز به کار کرد.
بنیاد برکت در حوزههای وسیعی برای خدمت به محرومین و نقاط کمتر توسعهیافته فعالیت دارد که مواردی از قبیل توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعه فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، توسعهی خدمات بیمهای، مالی و حمایتی، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه بهویژه هموطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی را شامل میشود.
بنياد بركت با مشارکت در راهاندازی و توسعه طرحهای اقتصادی در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، انجام طرحهای عمراني و زيربنايي، مدرسهسازی و ارایه خدمات سلامت، بیمهای، مالی، حمایتی و عامالمنفعه به دنبال تأثير كلي بر توسعه اقتصادی مناطق محروم كشور، افزايش فرصتهای شغلی، توسعه كارآفرينی، فقرزدايی و جلوگيری از مهاجرت نيروهای محلي به شهرهای بزرگ است.
این بنیاد در راستای اهداف ترسیم شده برای سال 98 بیش از 15 هزار طرح اشتغالزایی در سطح مناطق محروم کشور را هدف گذاری کرده است که بنا به گفته مدیرعامل بنیاد برکت با اجرای این تعداد طرح اشتغالزایی افزون بر 23 هزار شغل مستقیم ایجاد می شود. از مجموع حدود 41 هزار شغل مستقیم ایجاد شده در سال جاری توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سهم بنیاد برکت از این تعداد 18 هزار مورد با حدود 10 هزار طرح اشتغالزایی بوده است.
حالا در ادامه اقدامات این بنیاد برای اشتغالزایی در روستاها بانک قرض الحسنه مهرایران در همکاری با بنیاد برکت «وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)» بیش از ۲۲ هزار و ۲۵۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی کشور پرداخت کرده است.
روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران در این باره خبر داده است که «این بانک در راستای مسئولیت های اجتماعی خود و با هدف ایجاد اشتغال پایدار، رونق بخشیدن به بخش اقتصاد روستایی و تقویت زیرساختهای کشاورزی و دامپروری در روستاها بیش از ۲۲ هزار و ۲۵۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه به ارزش ۲ هزار و ۷۰۳ میلیارد ریال به روستاییان۱۸ استان کشور پرداخت کرده است.
پرداخت این تسهیلات توسط بانک قرض الحسنه مهرایران فرصت های شغلی زیادی از قبیل: قالی بافی، خیاطی، پارچه بافی، باغداری، پرورش دام های سبک، پرورش شتر مرغ و ... را در میان روستاییان و عشایر استان های هرمزگان، کرمان، لرستان، خراسان جنوبی، ایلام، سیستان و بلوچستان، سمنان، کرمانشاه، چهار محال بختیاری، مازندران، کردستان، کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و تهران رونق بخشیده است.
ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی راهکار ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی و عشایر است که منجر به امنیت غذایی، کاهش وابستگی به بیگانگان و رونق صنعت گردشگری میشود. کارشناسان بهرهوری از ظرفیت مراتع برای کشت گیاهان دارویی، استفاده از زمینهای شیبدار برای ایجاد باغ، تقویت زیرساختهای کشاورزی نوین، رونق روستاگردی، صنایع دستی و افزایش محصولات شامل خرید تضمینی را از مهمترین راهکارها برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها میدانند که میتواند مسیر را برای تحقق رونق اقتصادی هموار کند. هم اینک ۳۰ درصد از جمعیت کشور در ۳۸ هزار روستای ایران سکونت دارند که این امر ظرفیتی برای تحقق اقتصاد درون زا، افزایش درآمد ناخالص ملی و کاهش اتکا به اقتصاد تک محصولی نفت است.»
بنابراین گزارش بنیاد برکت در چند سال گذشته بیش از 40 هزار پروژه را با سرمایه گذاری افزون بر 500 هزار میلیارد ریال در سطح کشور راهاندازی کرده است. بیش از یک هزار و 550 مدرسه، یک هزار و 200 مرکز فرهنگی، 30 هزار واحد مسکونی، یک هزار و 100 پروژه درمانی، 2 هزار و 500 تخت بیمارستانی و 159 مرکز جامع پزشکی از جمله این پروژهها هستند.
این در حالی است که مقرر شده است که بنیاد برکت با اولویت مناطق روستایی از طریق الگوهای مشارکتی اشتغالزایی اجتماعمحور، تسهیلاتمحور و بنگاهمحور خود تا سقف 300 میلیارد ریال در این مناطق سرمایهگذاری و مشارکت کند. همچنین مقرر شد به مدت 2 سال و تا پایان سال 98 در قالب طرح اجتماعمحور سحاب (سرمایهگذاری حمایتی اشتغال برکت) بیش از 500 طرح اشتغالزایی در گرمسار و آرادان راهاندازی شود. همچنین برای سال 98 هم ایجاد و راهاندازی 250 طرح اشتغالزایی در قالب الگوی اجتماعمحور سحاب پیشبینی شده است.
در طرح اجتماعمحور سحاب (سرمایهگذاری حمایتی اشتغال برکت)، متقاضیان پس از کسب شرایط لازم، از سوی بنیاد برکت برای دریافت وام تا سقف 300 میلیون ریال بدون بهره و با کارمزد 4 درصد به بانک عامل معرفی میشوند و به منظور ایجاد اشتغال و آموزش مورد حمایت و پشتیبانی این بنیاد قرار میگیرند.
یادآور می شود: فلسفه وجودی بنياد بركت، كمك و همیاری براي بهبود و ارتقای توانمندی اقتصادی و كارآفرينی افراد، گروهها و واحدهای كسب و كار مستعد فعاليت و فاقد دانش و مهارت لازم در مناطق محروم و كمتر توسعهيافته كشور در راستای تحقق اهداف سند چشمانداز و رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
بنياد بركت در افق سند بیست ساله با بهرهمندی از امكانات و توانمندیهای بالقوه و بالفعل كارآفرينان و ظرفیت سازمانهای غيردولتی و عامالمنفعه، قصد دارد در توزيع مناسب درآمد و ايجاد فرصتهای برابر، به دور از فقر و تبعيض و بهرهمند از رشدی پرشتاب و مستمر اقتصادی و ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسيدن به اشتغال كامل در مناطق محروم و كمتر توسعهيافته، اقدامهای مؤثری را به انجام برساند./
نظر شما