۸۰ درصد راه های عشایری شهرستان خوسف تخریب شده است

رئیس اداره امور عشایر خوسف گفت: ۸۰ درصد راه های عشایری شهرستان خوسف بر اثر بارندگی های اخیر تخریب شده است که مرمت و تسطیح آن از اول خردادماه شروع می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، «هادی نوری»، (8 اردیبهشت) در جریان دهگردشی از روستاهای خرم، خور، نوغاب، علی آباد و سروباد در جمع مردم روستای خور در پاسخ به مشکل عشایر روستاهای دهستان خور و تخریب راه های عشایری، اظهار داشت: 80 درصد راه های عشایری تخریب شده که مناطق بحرانی به صورت مشارکتی انجام شده ولی با توجه به اینکه امور عشایر استان فقط یک دستگاه گریدر دارد، بر اساس اولویت ۱۱ شهرستان در خردادماه نوبت خوسف است و همه جاده های عشایری موج زنی، مرمت و تسطیح خواهد شد.

 

رئیس اداره امور عشایر خوسف در پاسخ به درخواست اهالی در مورد پنل های خورشیدی افزود: در سال قبل شش پنل خورشیدی در مناطق عشایری شهرستان نصب شده و حدود  ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز به عشایر پرداخت شده و برای بیمه نیز عشایر، می توانند به شرکت تعاونی سبز آفرینان شهرستان مراجعه کنند.

 

«حسین خرمی» دهیار روستای خرم در نشست دهگردشی خواستار پیگیری طرح هادی، گاز رسانی، آسفالت جاده، ایجاد دیوار ساحلی در بالا دست قنات روستا، واگذاری زمین برای اشتغال و پرورش شتر مرغ و تسطیح راه های عشایری شد.

 

«سید محمود هاشمی»، رئیس شرکت گاز خوسف هم در مورد گاز رسانی به روستای خرم گفت: به دلیل فاصله پنج کیلومتری روستا از طرح اجرای شبکه گازرسانی، جمعیت پایین و عدم اجرای طرح هادی، در فاز اول این روستا در نقشه گازرسانی نمی باشد و در فاز بعدی امسال خواهد بود.

 

«محمد شیدایی»، رئیس شورای اسلامی روستای خور هم مهمترین مشکل اهالی را جاده ترانزیتی خوسف - کرمان از نوغاب تا پایگاه نیروی هوایی اعلام کرد که از وسط روستاهای خور، نوغاب، علی آباد و سروباد می گذرد و هیچ گونه حفاظ و علایم هشدار دهنده ندارد و تاکنون حوادث این مسیر تلفات جانی و مالی زیادی داشته که از مسئولان خواستار رسیدگی داریم.

 

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات این جاده عدم وجود موانع برای ورود شترها است که در بعضی نقاط کار نشده و هر ساله شترهای زیادی تلف می شوند.

 

معاون فرماندار خوسف هم در جمع مردم گفت: در سال گذشته بیشترین اعتبار شهرستان برای خور گذاشته شد و بنیاد مسکن، میراث فرهنگی و گردشگری اقدامات خوبی در روستا انجام داده اند که مردم باید از موقعیت فراهم شده در زمینه راه اندازی خانه های بوم گردی و گردشگری فعالیت و بهره برداری کنند و در زمینه سنگ های قیمتی نیز کارگاه ها و دستگاه های سنگ تراشی را به صورت متمرکز فعال و در بحث اشتغال و جذب گردشگر کار کنید.

 

«مسعود قلی زاده» در مورد لوله کشی گاز در روستای خور افزود: با وجود سنگ فرش بودن روستا، لوله کشی گاز با هماهنگی بنیاد مسکن انجام شود تا کمترین خسارت به بافت داشته باشد.

 

وی در مورد قرار گرفتن روستای نوغاب در مسیر رودخانه افزود: پس از بارندگی اخیر و بازدید نماینده و کارشناس آب منطقه ای استان از این منطقه، بنا شد بندها و خانه هایی که به صورت غیر قانونی در بستر رودخانه ساخته شده تخریب شود تا از حوادث بعدی جلوگیری شود.

 

«رضایی»، رئیس شورای اسلامی نوغاب هم بیان کرد: روستای نوغاب در مسیر رودخانه و آب های مسیر باران قرار دارد که باید برای هدایت آب ها، دهانه پل های جاده ترانزیتی تعریض شود تا از تخریب جاده و ورود به روستا جلوگیری شود که باید یک فکر اساسی برداشته شود.

 

وی واگذاری زمین مسکونی برای جوانان، ترمیم بندهای خاکی که بر اثر بارندگی تخریب شده، واگذاری پنل خورشیدی برای عشایر، تسهیل بانک ها در پرداخت تسهیلات به عشایر، تامین اعتبار برای طرح هادی و ترمیم ورودی روستا به جاده اصلی و حصارکشی خانه بهداشت را از دیگر درخواست ها اعلام کرد.

 

«حسین بهمدی» از اعضای شورا و نماینده عشایر دهستان خور هم با تقدیر از اجرای پروژه گازرسانی به دهستان و مدیریت بحران گفت: با توجه به پوشش بیمه ای دام ها و شترها ولی متاسفانه خود عشایر بیمه نیستند که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

گلایه وی در مورد منحل کردن تعاونی روستایی آزادی در منطقه بود که مردم از نعمت کالاهای اساسی محروم می شوند.

 

«علی نوفرستی»، مدیر بنیاد مسکن خوسف نیز در جمع مردم قول همکاری در خصوص تکمیل بولوار ورودی روستای خور و واگذاری زمین به افراد واجد شرایط در نقطه امن روستاهای مذکور داد.

 

گفتنی است: تامین اعتبار برای بولوار ورودی روستای خور، ارتقای خور به همراه روستاهای مجاور به شهر که مکاتبات زیادی انجام شده و از نظر جمعیتی و موقعیت استراتژیکی حق مردم این منطقه است، لوله گذاری مزارع، افزایش سهمیه آرد، مقابله با ریزگردها با بذرباشی بیابان های اطراف روستا، رهاشدن کار ساخت درمانگاه، رسیدگی به معابر شهرک که برای خروجی روان آب ها فکری نشده، با وجود روستای هدف گردشگری بعضی آثار تاریخی قلعه و آب انبارها نیاز به مرمت و نگهداری دارد، فرسودگی لوله های آب آشامیدنی، مسدود بودن قنات علی آباد با بارندگی های اخیر، نبود پزشک دائم و مستقر با وجود جمعیت بالا و قرار گرفتن در حاشیه جاده ترانزیتی و حوادث مختلف از دیگر مطالبات مردمی بود که اعلام شد.

 

 

 

کد خبر 784797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha