به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، ابتدای همین هفته بود که خبر قتل روحانی همدانی به دست یکی از اشرار این شهر در فضای مجازی پیچید. «مصطفی قاسمی» که امام جماعت یک مسجد بود، هنگام خروج از مدرسه علمیه آیتالله آخوند همدان به ضرب چند گلوله کلاشنیکف کشته شد.
هنوز از هویت قاتل و انگیزه او خبری در دست نبود که فردی به نام «بهروز حاجیلو» در صفحه اینستاگرام خود به این قتل اعتراف کرد. حاجیلو البته صبح روز گذشته در درگیری با پلیس کشته شد اما اقدام او در سخن گفتن از ارتکاب به قتل در فضای مجازی حساسیت ماجرا را بیشتر کرد تا آن جا که رهبر انقلاب روز گذشته در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی به موضوع «تأمین امنیت فضای مجازی» پرداختند. ایشان با اشاره به این که «فضای مجازی امروز در زندگی مردم گسترش زیادی پیدا کرده است و در عین منافع و امکانات، خطرات بزرگی نیز دارد»، «ناامن شدن فضای مجازی را موجب ضرر و زیان به مردم دانستند» و بر مسئولیت نیروی انتظامی برای «تأمین امنیت فضای مجازی» تأکید کردند.
«جلوگیری از خرید و فروش سلاح» موضوع دیگری بود که آیت الله خامنه ای از جمله وظایف نیروی انتظامی برشمردند: «در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانیهای اسلحهسازی آزاد است و برای مردم آن مشکلساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلوی آن گرفته شود.»
ایشان به ماجرای قتل طلبه همدانی و حاشیه های پس از آن هم به طور مستقیم اشاره کردند: «قاتل دیروز روحانیِ همدانی در صفحه اینستاگرام با چهار نوع اسلحه تصاویری از خود منتشر کرده است که مقابله با این گونه موارد وظیفه نیروی انتظامی است.»
«سیدعباس صالحی» نیز امروز در توئیتی به این ماجرا پرداخت. او این اتفاق را «آغاز خشونت عریان» توصیف کرد و نسبت به آن هشدار داد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت: «ترور طلبه همدانی زنگ خطر آغاز خشونت های عریان است. نفرت سازان پشت صحنه این بازی کثیف اند. بنگریم که در همین گفت و گوهای حقیقی و مجازی چقدر بازار خشونت کلامی پر رونق است! گلوله ها با باروت کلمات ساخته می شوند.»
اما نکته جالب توجه در توئیت صالحی، توجه او به خشونت و نفرتی است که خصوصا در فضای مجازی و در شبکه های اجتماعی نمود پیدا می کند. نمونه ساده آن کامنت های زیر پست های شبکه های اجتماعی است که گاه و بی گاه حاشیه ساز می شود.
به هرروی به نظر می رسد باید برای این میزان از عصبانیت فکری کرد؛ چرا که اگر امروز ریشه های آن شناسایی و راه حلی برای آن یافت نشود، فردا جلوگیری از خشونت ناشی از آن به راحتی امکان پذیر نیست.
نظر شما