به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آمریکا معتقد است که با عدم واردات نفت ایران از سوی ۸ کشور معاف شده از ۲ روز آینده موجب صفر شدن صادرات نفت ایران می شود.
این در حالی است که ایران همواره اعلام کرده که آمریکا این خیال باطل را به گور خواهد برد.
در همین رابطه، «امیرحسین زمانینیا» معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی روز گذشته در کارگروه کارشناسان شورای جهانی نفت (WPC) در تهران، با بیان اینکه خلیج فارس تنها در صورتی یک مسیر بینالمللی انتقال نفت بهشمار میآید که همه بتوانند از آن استفاده کنند، نه تنها چند کشور، تصریح کرد: دورههای سخت مستلزم راهکارهای سخت هستند.
بهگفته زمانینیا، طرفهای اروپایی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اکنون باید هزینههای لازم برای تحقق سخنان و وعدههای خود را بپردازند.
معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی با اشاره به موفقیت ایران در پشت سر گذاشتن تحریمهای مربوط به ملی شدن صنعت نفت در دهه 1950 میلادی، تصریح کرد: بهنظر میرسد در شرایط دشوار کنونی نیز ایران بتواند از پس تحریمها برآید.
زمانینیا با تأکید بر اینکه تحریمهای آمریکا علیه صنعت نفت ایران به ثبات بازارهای جهانی نفت آسیب میرساند و زندگی را برای مردم ایران سختتر میکند، گفت: این تحریمها، مصداق واکنش قلدرمآبانه آمریکا به تغییر موازنه قدرت در جهان است.
اما این اقدام ترامپ و خیال باطل او دردسرهایی برای دنیا نیز ایجاد کرده است.
در همین خصوص، صندوق بین المللی پول هشدار داد که تحریم های آمریکا علیه ایران،ناآرامی در خاورمیانه و آفریقای شمالی و قیمت نفت،رشد اقتصادی منطقه ای را کاهش می دهد.
طبق ترجمه شبستان از فرانس ۲۴، در گزارش صندوق بین المللی پول آمده است که بی ثباتی منطقه ای موجب می شود تا سرمایه گذاران احساس خطر بیشتری برای سرمایه گذاری در کل منطقه داشته باشند که این امر منجر به خروج سرمایه و فشار بر نرخ ارز می شود.
«جهاد آزور»،رئیس بخش آسیای مرکزی و خاورمیانه سازمان ملل اعلام کرد که هدف قرار دادن صنعت نفت ایران از سوی آمریکا و لغو معافیت تحریم های نفتی علیه تهران که هفته گذشته انجام شد به معنای آن است که درد و فشار اقتصادی در منطقه بدتر از قبل خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد که تاثیر تحریم ها بر روی ایران بر آمار و ارقام منظقه ای هم تاثیر می گذارد.
از سویی دیگر هم، اعلام ممنوعیت خرید نفت ایران تأثیر خود را بر بازارهای جهانی و حتی رانندههای کرهای نیز گذاشته است.
قیمتهای بنزین در کره جنوبی در چهار ماه اخیر به بالاترین حد خود رسیده است و با توجه به لغو معافیت خرید نفت ایران از سوی آمریکا انتظار میرود این روند همچنان ادامه داشته باشد. قیمتهای بنزین روز شنبه در سراسر کره جنوبی به 2.8 دلار رسید که بالاترین قیمت از 10 دسامبر به بعد بهشمار میرود و در راستای افزایش مستمر قیمت از 16 فوریه صورت گرفته است.
طبق گزارش تسنیم، قیمت گازوئیل نیز در سراسر این کشور به 2.09 دلار رسید که بالاترین قیمت از دسامبر سال گذشته بهشمار میرود. طبق پیشبینی کارشناسان درصورتی که دولت کره جنوبی به عدم کاهش مالیات سوخت که از 7 می اجرایی شده و باعث افزایش قیمت به 65 وون در قیمت یک لیتر بنزین و 46 وون در قیمت هر لیتر گازوئیل شده ادامه دهد، قیمت گاز به 1500 وون خواهد رسید.
همچنین، ایران در مقابل این فشارهای آمریکا تهدید به تنگ تر کردن تنگه هرمز کرده است و این مساله نگرانی کشورهای منطقه را به دنبال داشته است.
«خالد الجارالله» معاون وزیر خارجه کویت، روز گذشته تأکید کرد که کشورش با نگرانی به تنش موجود در منطقه خلیج فارس و تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز، نگاه میکند.
الجارالله به خبرنگاران گفت: «ما با نگرانی به این تهدیدها نگاه میکنیم و امیدواریم که همواره این منطقه از تنشها دور باشد و عقل، خرد و آرامش در این منطقه حیاتی جهان حاکم شود».
با همه این اقدامات هنوز هم آمریکا نتوانسته صادرات نفت ایران را به صفر برساند و از سویی دیگر اعتراض دیگر کشورهای دنیا را هم به دنبال داشته است. از همین رو کارشناسان اعتقاد دارند، آمریکا به زودی در این تصمیم خود بازنگری خواهد کرد./
نظر شما