حضور موثر ظریف  در دوحه

وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در قطر به سخنرانی و دیدار با مقامات کشورهای مختلف پرداخت.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در شانزدهمین اجلاس وزرای خارجه گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) به دوحه سفر کرده است، سه شنبه شب در ضیافت شام «شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی» امیر قطر شرکت کرد.

 

وی صبح چهارشنبه در شانزدهمین نشست وزرای خارجه مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا حضور یافت.

 

ظریف ضمن شرکت در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

وی در ابتدای سخنانش ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست مهم، از دولت و ملت قطر برای سازماندهی این نشست و مهمان‌نوازی آنها قدردانی کرد.

 

وزیر خارجه کشورمان در ادامه به پیشینه تشکیل این نشست در سال 2002 و فرصت‌های پیش روی این مجمع اشاره کرد و گفت: از سال 2002 میلادی، ما در چارچوب جامعه «گفت‌وگوی همکاری آسیایی» فعالیت خود را شروع کرده و روح دوستی را با هدف نیل به چارچوب‌های چندجانبه موفق، کارآمد و فراگیر به منصه ظهور رسانده‌ایم.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به گفت‌وگوی همکاری آسیایی به مثابه دستاورد مهم قاره آسیا بوده و این مجمع مصمم به ارتقای ارزش‌های والای خود و توسعه دستورهای کاربردی است که در اسناد «چشم انداز همکاری آسیایی 2030»، «اهداف گفت‌وگوی همکاری آسیایی 2017-2021» و «قطعنامه سران گفت‌وگوی همکاری آسیایی» تصریح شده است.

 

ظریف اضافه کرد: با عنایت به آرزوهای مردمانمان برای بهره گیری از منطقه‌ای صلح آمیز و کامیاب، کشور من از تمامی قابلیت‌ها و مزیت‌های خود در عرصه‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی جهت حرکت به سمت «همکاری‌های پان -­آسیایی 2030» و ایجاد جامعه آسیایی استفاده کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: از این رو و به عنوان «انگیزه اصلی  فرهنگ و گردشگری»، ما برنامه‌ها، نشست‌ها و پروژه‌های متعددی آغاز و اجرا کرده‌ایم با این هدف که فهم مشترک بین ملت‌ها را تقویت بخشیده و آسیا را به مقصد گردشگری  پایدار و اصلی تبدیل کنیم. این اقدامات شامل سازماندهی جشنواره ای بزرگ به منظور تجلیل از همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا و اجرای فعالیت‌های گسترده فرهنگی از طریق «مرکز فرهنگی گفت‌وگوی همکاری آسیایی» در تهران است.

 

ظریف بیان کرد: موقعیت جمهوری اسلامی ایران در کریدورهای ارتباطی «شمال-جنوب» و «شرق - غرب» در کنار زیرساخت‌های توسعه­ یافته حمل و نقل، نقشی حائز اهمیت در ارتباط اعضای جامعه آسیایی به دیگر مناطق و مشارکت در «ستون ارتباطات» مجمع گفت‌وگوی آسیایی ایفا می‌کند. علاوه بر توافقنامه‌های دوجانبه، امضای موافقتنامه‌های ترانزیتی متعدد از جمله «موافقتنامه کریدور ترانزیتی بین‌المللی شمال - جنوب»، «موافقتنامه ترانزیتی عشق آباد» و «موافقتنامه سه جانبه چابهار» جملگی در زمره سازوکارهایی است که هدف مشترک ایجاد «ارتباطات» بین جوامع منطقه را ترویج و تقویت می‌کند.

 

پس از این نشست، او با همتایان قطری و ترکیه‌ای خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه این نشست با «محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» معاون نخست‌وزیر و همتای قطری خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

محمدجواد ظریف و «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه و مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

 

وزیر امور خارجه ایران در ادامه رایزنی‌هایش در دوحه با همتای سریلانکایی، قائم مقام وزیر خارجه قزاقستان و وزیر مشاور در امور خارجه هند دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

همچنین وزرای امور خارجه مالزی و اندونزی در حاشیه شانزدهمین نشست وزرای خارجه مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ACD در دوحه قطر با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند.

 

طرفین در این دیدارها در خصوص مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه  مشکلات جهان اسلام گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

 

ظریف در پایان سفر خود به دوحه، در صفحه توئیترش نوشت: «در دوحه در نشست مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در سطح وزرای خارجه، گفت‌وگوهای مهمی با امیر و وزیر امور خارجه قطر و وزرای چندین کشور داشتم. بر اهمیت ایجاد مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای و همسو کردن توانمندی‌های خود برای مهار یکجانبه گرایی توسعه‌طلبانه تاکید کردم و با الجزیره نیز گفت‌وگو کردم.»/

 

 

کد خبر 785922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha