وحدت فتوا درباره هلال ماه رمضان بسیار سخت است

دبیر هیأت علمی ستاد استهلال دفتر رهبری گفت: وحدت فتوا درباره هلال ماه رمضان بسیار سخت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا موحدنژاد» در نشست تخصصی رؤیت پذیری هلال ماه رمضان که امروز (پنجشنبه 12 اردیبهشت) در خبرگزاری حوزه برگزار شد، گفت: اتحاد در فتوای آغاز و پایان ماه مبارک رمضان یک کار بسیار سخت و شاید غیرعملی به شمار بیاید اما اگر افرادی ادله دو طرف را به نقد جدی بکشند شاید این اتفاق بیفتد.


دبیر هیأت علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری افزود: این مساله در گذشته اتفاق افتاده و لازمه تحقق آن تلاش افراد قوی است که اهتمام فراوانی به این موضوع داشته باشند.


وی با اشاره به اهمیت اطلاعات نجومی تصریح کرد: برخی از مسائلی که در رؤیت هلال منتشر می شود به اطلاعات نجومی نیاز دارد و اظهارنظر و فهم آنها بدون اطلاعات نجومی بسیار سخت است. رساله مختصری توسط آیت الله سیستانی تهیه شده است که در آن به اختلاف نظر خود با آیت الله خوئی پاسخ داده است.


موحدنژاد اظهار داشت: اشکال هایی که به فتواهای مراجع تقلید نظیر آیت الله خوئی وارد می شود مرتبط با اطلاعات نجومی است و بدون این اطلاعات نمی توان به بررسی این مساله پرداخت.


وی ادامه داد: موضوع شناسی از اهمیت فراوانی برخوردار است و اگر موضوع را به درستی نشناسیم، نمی توانیم فتوا دهیم و اگر فتوایی در این زمینه داده شود از موضوع اصلی به دور خواهد بود.


دبیر هیأت علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری تأکید کرد که بنده در سال 1380 با مطالعه هفتاد سال تقویم نجومی مشاهده کردم که به جز 40 سال که تقویم دقیق و همسو با ضوابط علمی و 40 سال دیگر بسیار مشوش بوده است.


وی خاطرنشان ساخت: این 40 سال متعلق به دوران مرحوم ذوالفنون است که تقویم پارس را استخراج می کرد و به شدت بر آن نظارت داشت. این روحانی 40 سال پشتوانه تقویم شرعی کشور بود ولی پس از انقلاب شاهد اختلافات و مشکلاتی در زمینه هلال شرعی شده ایم


موحدنژاد افزود: ما در ستاد استهلال کار نجومی انجام نمی دهیم و در شورای تقویم کار نجومی انجام می دهیم و وضعیت هلال را مورد بررسی قرار می دهیم زیرا تقویم یکسال زودتر تحویل داده می شود.


وی گفت: در ستاد استهلال کارشناسان جلسه ای پیش از ماه مبارک رمضان دارند که نظرات خود را درباره هلال مطرح می کنند و این نظرات در اختیار رهبری قرار می گیرد. آنان همچنین پیشنهاد می کنند که در کدام مکان نیروها برای استهلال حضور بیایند.


دبیر هیأت علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: در هنگام گزارش رؤیت هلال از متخصصان سوال می کنیم تا از هلال شرعی اطمینان یابیم. این کار در سایر کشورهای جهان اسلام صورت نمی گیرد و در عربستان شاهد عوام زدگی میان علمای این کشور هستیم.


وی بیان داشت: با درایت رهبر معظم انقلاب در ایران شاهد دقت در رؤیت هستیم و این تشکیلات جدید از 14 سال پیش راه اندازی شده است و علما نیز به آن اعتقاد دارند و اختلاف میان علما در این زمینه مرتبط با فتوا نظیر رؤیت با چشم مجرد یا چشم غیرمجرد است.


موحدنژاد ادامه داد: در حوزه علمیه باید این بحث را مطرح کنند که آیا اعلام اول ماه از شؤون ولی فقیه است یا خیر و در این زمینه ادله ارائه شود.

کد خبر 786166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha