به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «سید محمد بطحایی» امروز جمعه (۱۳ اردیبهشتماه) در پیش خطبههای نماز جمعه تهران به مناسبت گرامیداشت مقام معلم با اشاره به اینکه آموزش و پرورش بیش از 950 هزار نفر قشر فرهنگی گستردهترین دستگاه اجرایی کشور است، اظهار داشت: اساسیترین کار در این دستگاه را معلمان انجام میدهند چون 14 میلیون دانشآموز تحت آموزش آنها هستند.
وی ادامه داد: معلمان ما با تمام مشکلات اقتصادی با صبوری به آموزش میپردازند، سند تحول برای ما نقشه راه است، اولویت اصلی ما همانطور که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است اجرای سند تحول نظام آموزش و پرورش است، براساس این سند باید چرخشهایی در نظام آموزشی صورت بگیرد تا تحولات آموزشی و فرهنگی در کشور ایجاد شود تا نیازهای امروز و فردا جامعه را فراهم کند.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ما در این مسیر نیاز به کمک هم داریم و مشارکت همه آحاد جامعه یک ضرورت اجتنابناپذیر است، اصلاح مدیریت آموزشگاهی یکی از اولویتهای ما در این سند است، یعنی مدرسه کانون اصلی آموزش و پرورش است و خانه دوم دانش آموزان محسوب میشود که باید با تعامل محیط پیرامونی به عنوان یک محیط تصمیمگیری ارتقا پیدا کند.
بطحایی یادآور شد: دومین اولویت ما تحول در برنامههای آموزشی باتوجه به تحولات روز جامعه همراه با الگوی زندگی ایرانی اسلامی است، امروز نسل ما باید در حوزههای مختلف زندگی راه و رسم درست زندگی را یاد بگیرد.
وی افزود: یکی از برنامههای ما از سال گذشته «برنامه ویژه مدرسه» بوده است که آن را اجرایی کردیم، این برنامه به ما این اجازه راه میدهد که معلمان پرورشی و مدیران مدرسه برای دانشآموزان دو ساعت در هفته کارهای پرورشی و ورزشی را آزادانه داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع معلمان خاطرنشان کرد: یکی از تاکیدات رهبری اقدام شجاعانه و نهراسیدن از مشکلات در سند تحول بود، شکستن قالبهایی که ما به آنها عادت کردیم روحیه انقلابی میخواهد و این از بیانات رهبر معطم انقلاب در جهت اجرا سند تحول بود.
بطحایی با اشاره به آسیبهای مدارس در سیل اخیر گفت: بخشی از هموطنان ما در استانهای سیلزده دچار آسیبهای جدی شدند، 1500 مدرسه ما نیز دچار آسیب شده و در این میان آموزش و پرورش هم همراه با سایر دستگاهها به کمک شتافت و با سازماندهی برخی استانها را به عنوان استان معین انتخاب و کمک را آغاز کرد.
وی ابراز داشت: ما ابتدا در فضای آموزشی کار ساخت و ساز را با همراهی خیرین و دولت آغاز کردیم، در بخشی دیگر مساعدتها و کمکها برای اردوهای علمی و کلاسهای تقویتی دانشآموزان قرار دادیم، همچنین برای کمک به همکاران خود نیز در این مدارس کمکهایی صورت گرفت.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شعار سال تصریح کرد: در سال جدید با توجه به شعار سال یعنی «رونق تولید» به سهم خود در آموزش و پررورش گامهایی را خواهیم برداشت، دورههایی در کارگاهها برای دانش آموزان تعبیه کردهایم تا آنها بتوانند آنچه را در توانشان هست بسازند، همچنین به دستور رئیس جمهور هم در تابستان شرایطی فراهم کردهایم تا در کارگاهها آنچه مهارت دارند و میتوانند کالاهایی را بسازند که قابلیت فروش داشته باشد.
بطحایی در پایان گفت: در آینده نه چندان دور میتوانیم آموزش و پرورشی بسازیم که در خور شان مردم شهیدپرور ما باشد و دانش آموزانی تربیت کنیم که به عنوان آیندهسازان جامعه برای این کشور آماده شوند./
نظر شما