از تاکید رهبر انقلاب بر مساله کاغذ تا حضور پررنگ چین در نمایشگاه کتاب

با پایان سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران می توان به مهمترین تحولات و آمار این رویداد فرهنگی نگاهی گذرا داشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه کتاب تهران که از ۴ اردیبهشت با شعار «خواندن توانستن است» در مصلی امام خمینی(ره) آغاز به کار کرده بود، روز گذشته ۱۴ اردیبهشت به کار خود پایان داد تا پرونده سی و دومین دوره این رویداد مهم فرهنگی نیز بسته شود. 

 

امسال در نمایشگاه کتاب تهران، 360 برنامه متفاوت فرهنگی برگزار شد. 40 میهمان از کشورهای خارجی در نمایشگاه کتاب حضور داشتند. «چین» میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه با شعار آشنایی با کشور چین در نمایشگاه شرکت داشت و 50 برنامه برگزار کرد. هیئتی 200 نفره شامل 90 ناشر از چین برای شرکت در نمایشگاه کتاب به ایران آمدند و 15 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه عرضه کردند.

 

در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب 800 ناشر خارجی شامل 150 ناشر در حوزه عربی و 650 ناشر لاتین 137 هزار عنوان کتاب عرضه کردند.

 

ناشران داخلی در این دوره از نمایشگاه تعدادشان دو هزار و 398 بود که سه هزار عنوان کتاب عرضه کردند. در بخش عمومی 1500 ناشر، در بخش کودک 150 ناشر، در بخش دانشگاهی 500 ناشر،‌ در بخش آموزشی 109 ناشر و در بخش دیجیتال 100 ناشر در نمایشگاه کتاب حضور داشتند.

 

در این دوره از نمایشگاه، ایران با کشورهای یونان و عراق تفاهم نامه ای در خصوص تبادل غرفه رایگان برای حضور در نمایشگاه های بین المللی کتاب منعقد کرد. همچنین به منظور تسهیل صدور ویزا و حضور ناشران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت مسئولان نمایشگاه کتاب تهران رایزنی هایی با مسئولان نمایشگاه فرانکفورت داشتند. 100 قرارداد در زمینه مبادله کپی رایت کتاب بین ناشران ایرانی و چینی امضا شد.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بازدید ۲/۵ ساعته از نمایشگاه کتاب تهران،‌بر حل مشکل کاغذ از سوی وزارت ارشاد و وزارت صنعت تاکید کردند. 

 

تا روز نهم برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران میزان فروش 99 میلیارد تومان بوده است و درآمد نمایشگاه هشت میلیارد تومان بوده است. برخی از ناشران به خصوص ناشران شهرستانی در روز آخر نمایشگاه تخفیف بیشتری را برای بازدیدکنندگان قایل شدند.

 

«محمد نهاوندیان»، معاون اقتصادی رییس جمهوری جمعه 13 اردیبهشت در بازدیدی که از نمایشگاه کتاب داشت در مورد مشکلات کاغذ با وزیر ارشاد گفت و گویی داشت. وزیر در این گفت و گو اعلام کرد که در شش ماهه دوم سال قبل 23 هزار تن کاغذ با ارز نیمایی وارد کشور شده و سال قبل سامانه ای طراحی شده که تمام فرآیندهای مرتبط با کاغذ از مرحله سفارش تا توزیع در آن ثبت می شود. نهاوندیان هم اعلام کرد که ارز نیمایی به اقلامی تخصیص می یابد که گزارش شفافی ارایه دهند. بر این اساس قرار شد نشستی در رابطه با تخصیص ارز نیمایی به صنعت چاپ و نشر به زودی برگزار شود.

 

در آخرین روز برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب، «محسن جوادی»، رییس نمایشگاه و «مهدی اسماعیلی»، معاون اجرایی نمایشگاه نشستی با خبرنگاران داشتند. محسن جوادی از رشد 36 درصدی فروش کتاب در نمایشگاه کتاب و افزایش یازده درصدی تراکنش ها خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که برنامه های درازمدت و کوتاه مدتی به منظور رفع مشکلات کاغذ باید اتخاذ شود که برنامه کوتاه مدت در این زمینه در این هفته جمع بندی، نهایی و اعلام خواهد شد.

 

معاون اجرایی نمایشگاه نیز در این نشست از صرفه جویی در بخش اجرایی نمایشگاه خبر داد و افزود در بخش رفاهی به منظور ارایه بهترین امکانات رفاهی به بازدیدکنندگان صرفه جویی نداشتیم و همچنین با بستن پارکینگ های خیابان قنبرزاده و پارکینگ خیابان بهشتی شاهد ترافیک کمی بودیم. وی همچنین اعلام کرد برای سال آینده تجدید نظری در مزایده تبلیغات نمایشگاه خواهند داشت.

کد خبر 786727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha