برداشت گل محمدی در رفسنجان آغاز شد

برداشت گل محمدی از ۲۰ هکتار سطح زیر کشت در شهرستان رفسنجان از امروز آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، مجید فصیحی هرندی فرماندار رفسنجان امروز( 15 اردیبهشت) در این آیین با اشاره به اینکه محصول پسته رفسنجان بسیار ارزشمند است، بیان کرد: به دلایلی از جمله کمبود منابع آبی، کاهش کیفیت خاک و افزایش قیمت ها اتفاقاتی برای محصول پسته افتاده و  کاهش یافته است؛ لذا کشت جایگزین می تواند به آینده اقتصادی شهرستان کمک کند.

 

 

 

مجید فصیحی هرندی افزود: از سوی ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان با پشتیبانی دانشگاه ولیعصر (عج) و مجتمع مس سرچشمه قصد توسعه کشت های جایگزین و افزایش سطح زیر کشت زعفران، گل محمدی، زرشک و گیاهان گلخانه ای را داریم که می تواند برای مردم و کشاورزان رفسنجانی این نوید را بدهد که هم بحث اشتغال هم رونق منطقه را به همراه دارد؛ از همه مردم علاقمند دعوت می کنیم مراجعه کنند و به آنها مساعدت می کنیم و در بحث مجوزها و همیاری های فنی و غیره زمینه ها فراهم می شود تا این روند کشت جایگزین که شروع شده ادامه و توسعه یابد و اشتغال فراوانی ایجاد شود.

 

رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان هم در این آیین گفت: در راستای سیاست های جهاد کشاورزی در خصوص کشت های جایگزین یکی از محصولات خوبی که داریم گل محمدی است سطح کشت این گیاه در رفسنجان در حال افزایش است و برداشتش زودتر است چون زودتر گل شکفته می شود و آغاز برداشت در رفسنجان نسبت به دیگر شهرستان ها زودتر است و دستگاه های فراوری هم کم است که امیدواریم در آینده توسعه یابد.

 

 

 

حسین رضایی با اشاره به اینکه در حال حاضر این محصول در رفسنجان به صورت  غنچه و گل تلف به فروش می رسد؛ گفت: تا کنون در هر هکتار 2.5 تن برداشت داریم و گیاه گل محمدی به ازای هر متر مکعب آبی که مصرف می کند 1.5 دلار ارزآوری برای کشور دارد.

 

 

 

وی افزود: گل محمدی4 هزار و 500 تا 5 هزار متر مکعب آب در سال بیشتر احتیاج ندارد، به هیچ عنوان آفت ندارد و احتیاج به کودهای شیمیایی ندارد و محصولی سالم عرضه می شود و هر یک کیلوگرم از این گل بالغ بر 100 هزار تومان ارزش دارد وبازار خوبی می تواند داشته باشد.

 

 

 

رضایی خاطرنشان کرد: گل محمدی با کم آبی و گرما سازگار است و با آب با ای سی  4500 که کشت شده مشکلی در شهرستان نداشته است و تا کنون 20 هکتار گل محمدی داریم و 40 تن گل تازه برداشت خواهیم کرد ضمن اینکه در بحث ارائه تسهیلات کم بهره نیز برای کشت گیاهانی از جمله زرشک و زعفران گیاهان دارویی و غیره از 10 تا   30 میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان واگذار می شود.

 

 

 

 

دبیر کارگروه اقتصادی مس سرچشمه هم  گفت: رفسنجان قطب کشاورزی است باید به سمت و سوی کشت های جایگزین برویم یکی از برنامه ها مطالعات کشت جایگزین است که این مطالعات توسط دانشگاه ولیعصر بر روی انواع کشت ها از جمله زعفران، گل محمدی و گیاهان دارویی و ... انجام شده و در خنامان با توجه به آب و هوای مناسب معتدل و کوهستانی زعفران و گل محمدی کشت می شود.

محسن ارسلان افزود: در حال حاضر دانشگاه مجری اجرای کشت زعفران، پرورش ماهی و گل محمدی است در حال حاضر در رودخانه شاهزاده عباس پرورش ماهی را داریم و کارهای خوبی صورت گرفته است، منطقه سرچشمه و رفسنجان و خنامان از نظر اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی حمایت می شوند و اگر شرایط زمین و آب مناسب در رفسنجان  وجود داشته باشد مس حمایت می کند هم اشتغال است هم از تک محصولی خارج می شویم؛ کیفیت تولید زعفران در رفسنجان عالی است.

 

 

وی خاطرنشان کرد: مزرعه آلوئه ورا و نیز حمایت در توسعه دامداری را هم داریم و چندین مورد است و به صورت حمایت مالی تسهیلات ارائه می دهیم تا شاهد تحول در منطقه باشیم، در حوزه صنعت بیش از 40 قطعه ساز و تولید کننده قطعات در حوزه مس در رفسنجان داریم که وارد سیستم تولید و ساخت قطعات مس شده اند و امادگی داریم که از تولیدات انها حمایت کنیم.

 

کد خبر 787378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha