به گزارش خبرنگار شبستان از هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، بیژن نوباوه، خبرنگار پیشین واحد مرکزی خبر در نیویورک و نماینده کنونی مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه شبستان به پرسشهای این خبرگزاری پاسخ گفت.
نوباوه در ابتدا درباره ارزیابی خود از فعالیت رسانههای ایران در خارج از کشور گفت: باید میان رسانههای مکتوب و رسانههای صوتی- تصویری تفاوت قایل شد. فعالیت رسانههای مکتوب تحقیقا در حد صفر است و ایران رسما در خارج از کشور رسانه فعال ندارد.
وی ادامه داد: البته بولتنها و مجلاتی از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات و رایزنیهای فرهنگی منتشر میشود که اثر زیادی ندارد و دوستداران انقلاب بیشتر خود پیگیر رویدادهای ایران هستند.
خبرنگار پیشین واحد مرکزی خبر در نیویورک در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت رسانههای صوتی- تصویری ایران در خارج از کشور افزود: در سالهای گذشته شاهد رشد خوبی در این حوزه بخصوص از سوی تلویزیون و با تأسیس شبکههایی چون پرستیوی، العالم و الکوثر به زبانهای مختلف دنیا بودهایم که البته این آغاز راه است و با وجود فعالیت بیش از 100 رادیو و تلویزیون غربی به طور همزمان علیه ایران این فعالیت ناچیز است.
کم بودن بودجه فرهنگی کشور نسبت به سایر کشورها موضوع دیگری بود که نوباوه به آن اشاره کرد: حداقل بودجه فرهنگی کشور هفت درصد و بودجه فرهنگی ایران کمتر از پنج درصد است در حالی که انقلاب اسلامی انقلابی فرهنگی است که بیشترین شعار فرهنگی را داده و بیشترین نگاه دنیا به ایران نیز متمرکز بر حوزه فرهنگ است.
نوباوه با تأکید بر اینکه ضعف جدی ایران در حوزه رسانه غیرتخصصی بودن خبرنگاران است، ادامه داد: اکثر فعالان رسانه در ایران صرفا انتقالدهنده اخبارند نه تفسیرگر و تحلیلگر خبر.
این نماینده مجلس در پایان به ارایه راهکارهایی در جهت ارتقای کیفی رسانههای ایران پرداخت و گفت: وزارت ارشاد باید فعالان رسانه را به طور تخصصی شناسنامهدار کنند. از سوی دیگر وزارت علوم نیز باید به تربیت خبرنگاران واقعی در دانشکدههای خبر بپردازد و اینطور نباشد که فارغالتحصیل رشته خبرنگاری از دانشگاه یک گزارش نتواند بنویسد؛ چیزی که در هیچ جای دیگر دنیا دیده نمیشود.
پایان پیام/
نظر شما