یاد خدا و محبت شیعیان حتی در شیرین ترین لحظات زندگی

امیر مومنان(ع) و صدیقه طاهره (س) تا سه روز پس از تشکیل زندگی مشترک نیز مشغول عبادت بودند// مهریه من شفاعت امت باشد تا در قیامت بتوانم از دوستداران پدر و شیعیان فرزندانم دستگیری کنم.

حجت الاسلام اسماعیلی، مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقر العلوم (ع) در رابطه با نکات جالب توجه در پیوند ازدواج مولای متقیان حضرت علی (ع) و صدیقه طاهره (س) به خبرنگار شبستان گفت: حضرت زهرای مرضیه(س) با وجود سن کم، خواستگاران فراوانی داشتند یکی از دلایل این امر نیز این بود که در منزل پیامبرخدا (ص) تنها یک فرزند حضور داشت که زهرای اطهر(س) بود و نسل رسول خدا نیز تنها به واسطه ایشان ادامه می یافت. از این جهت افراد سرشناس زیادی چشم به دامادی پیامبر دوخته بودند.
وی افزود: طبق نقل تاریخ حضرت رسول(ص) در مقابل خواستگاری این افراد هیچ جواب و واکنشی که حتی بیانگر مخالفت ایشان باشد، نشان ندادند به عبارت دیگر بی اعتنایی کامل. اما جالب آنست که در خواستگاری حضرت امیرالمومنین (ع) اینگونه نبود.

حجت الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: نقل است که هنگامی که امیر المومنین (ع) برای خواستگاری از حضرت زهرا (س) به خدمت پیامبر گرامی اسلام رسیدند، پیامبر در مسجد و در حال نماز بودند، پس از اتمام نماز، رو به علی (ع) کرده و فرمودند: آیا کاری داری؟ حضرت از شرم سر را پایین انداخته و جوابی ندادند پیامبر برای بار دوم سوال کردند که آیا کاری داری؟ باز حضرت جوابی ندادند! در مرحله سوم رسول خدا (ص) فرمودند آیا به خواستگاری فاطمه(س) آمده ای؟
مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) افزود: نکته زیبا و در عین حال بسیار آموزنده این واقعه برای جامعه امروز ما این است که پیامبر تا چه حد به اصل مساله آزادی دختر در انتخاب همسر توجه داشتند! وقتی موضوع خواستگاری حضرت امیر(ع) از فاطمه مرضیه (س) مطرح شد، پیامبر (ص) بلافاصله نفرمودند که قبول می کنم بلکه از دخترشان نظرخواهی کردند با وجود این که ایشان ولی خدا بود، آن هم ولی اللهی در حد و شان پیامبری! 
وی افزود: این سیره و سنت عملی از زندگی حضرت رسول (ص) برای ما قابل توجه و محل دقت نظر است که در ازدواج پس از شناسایی و تایید پسر از طرف خانواده، خواست ومیل دختر نیز مهم است.
حجت الاسلام اسملاعیلی با اشاره به لزوم تعیین مهریه در عقد ازدواج گفت: طبق برخی روایات، مهریه حضرت زهرا(س) 400 درهم معین شد، که مورد پذیرش پیامبر و حضرت زهرا (س) نیز قرار گرفت. اما زهرای مرضیه(س) با آن شخصیت آسمانی و نورانی خود، در این مورد درخواست دیگری را نیز مطح کردند که نشان از مهر و عاطفه بی پایان ایشان نسبت به دوستداران اهل بیت است. حضرت فرمودند: آیا مهریه من را از مال دنیا قرار می دهید؟ بلکه مهریه من شفاعت امت باشد تا در قیامت بتوانم از دوستداران پدر و شیعیان خاندان و فرزندانم دستگیری کنم. و این مهریه از جانب پیامبر نیز پذیرفته شد.
حجت الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: یکی از اصول مسلم اسلام در امر ازدواج مسئله کفو بودن دختر و پسر است. کفویت معانی مختلفی دارد اما در ازدواج این معنا از آن مدنظر است که دختر پسر سعی کنند از نظر افق دید، طرز تفکر، اعتقادات، مسایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تا حد امکان به یکدیگر نزدیک باشند. در رابطه با این دو بزرگوار نیز نه تنها در آن روزگار که تا ابد بر روی کره خاکی، کفوی برای صدیقه طاهره(س) نبود و نیست مگر امیر المومنین (ع) و همچنین برای علی (ع) کفوی نیست مگر فاطمه زهرا(س).

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با بیان این نکته که غرایز و عواطف بشری هرگز با ذکر و یاد خدا در تقابل و تعارض قرار نمی گیرد تصریح کرد: این دو بزرگوار حتی تا سه شب پس از تشکیل زندگی مشترک در خانه امیر المومنین علی (ع) نیز مشغول عبادت و شب زنده داری بودند تا آنجا شخص حضرت رسول(ص) در این مورد به ایشان تذکر دادند. بنابراین غرایز و عواطف بشری که خداوند در وجود انسان ها قرار داده است هرگز با عبادت ، ذکر و یاد خدا در تقابل و تعارض قرار نمی گیرد.   
وی با اشاره به ماجرای بخشش لباس عروسی در شب عروسی حضرت زهرا(س) یادآور شد: حضرت صدیقه طاهره (س) خود در این باره می فرمایند: هنگامی که صدای آن زن محتاج را شنیدم بلافاصله این آیه از خاطرم گذشت که « لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون » آیه 92 سوره آل عمران. یعنی اگر می خواهید جزء ابرار باشید از آنچه که خود دوست می دارید انفاق کنید، لباس کهنه که ارزش انفاق ندارد هنر آن است که لباس نو را بتوان بخشید. 

پایان پیام/
 

کد خبر 78786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha