به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «احمد طاهری» شنبه 21 اردیبهشت در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا گفت: مساحت استان تهران یک میلیون و 67 هزار هکتار است.
مدیر کل امور منابع استان تهران با اشاره به میزان خسارات ناشی از آلودگی هوا در استان تهران تصریح کرد: میزان خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال های 92 و 93 طبق اعلام مدیرعامل شرکت کنترل هوای تهران جان باختن پنج هزار نفر در سال بوده است که علاوه بر آن تعطیلی مدارس نیز در جای خود خسارات دیگری بر جای گذاشته است.
وی با اشاره به دهستان اخترآباد ملارد به عنوان منطقه برداشت ریزگردها تصریح کرد: این منطقه روستایی است که پایتخت نشینان و جوامع محلی را درگیر غبار کرده است. وسعت مناطق بیابانی شهرستان ملارد 17 هزار هکتار و منطقه بیابانی ورامین 34 هزار هکتار می باشد که در سال های گذشته طبق اقدامات صورت گرفته 22 هزار هکتار بیابان زدایی در این شهرستان صورت گرفته است و همچنین با مشارکت های دستگاه های دیگر از جمله ستاد فرمان امام حدود 760 هزار هکتار اراضی بیابان زدایی شدند.
وی اظهار کرد: اجرای فعالیت های عمرانی از قبیل احداث بزرگراه (طرح حرم تا حرم)، عبور خطوط انتقال نیرو، گازرسانی و فیبر نوری که باعث تخریب جنگل های دست کاشت در منطقه شده است از جمله مسایل و مشکلات موجود در مناطق بیابانی استان تهران است و همچنین محدودیت اعتبار در سال های اخیر جهت اجرای فعالیت های حفاظتی عرضه های ایجاد شده و اجرای فعالیت های معدن کاوی و قاچاق چوب تاغ برای تهیه زغال مصارف سوختی نیز از دیگر مسایل موجود در این حوزه است.
وی افزود: بهره برداری از انرژی خورشیدی در دستور کار قرار گرفته است.
طاهری با اشاره به دستاوردها و نتایج اقدامات انجام شده در بیابان زدایی اظهار کرد: کمک به مدیریت پایدار و استفاده عاقلانه از منابع طبیعی، سازماندهی و بالا بردن ظرفیت مردم از طریق آموزش، توانمندسازی جوامع محلی برای انجام کار مشارکتی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و زمینه توسعه فضای کسب و کار و ایجاد مشاغل جایگزین با تعداد 20 نفر طی مدت 24 ماه (بیش از 14 هزار نفر در روز) از جمله اقداماتی است که ما در این راستا انجام دادیم.
وی با اشاره به کانون های بحرانی استان تهران خاطرنشان کرد: کانون های بحرانی داخلی برای تولید گرد و غبار در شهرستان های ورامین، ری، پاکدشت و ملارد شناسایی شده که به عنوان منابع تولید گرد و غبار داخلی استان مطرح می شود که خوشبختانه برنامه های لازم برای مدیریت این منطقه از سوی اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان تدوین شده است و منشأ خارجی ورود گرد و غبار به استان نیز کشورهای همسایه به ویژه عراق می باشد.
مدیر کل امور منابع استان تهران افزود: مساحت اراضی ملی استان بالغ بر یک میلیون هکتار می باشد که از این سطح میزان 150 هزار هکتار شامل اراضی بیابانی بوده، دارای رخساره های ژئومورفولوژی متعددی از قبیل تپه و پهنه های ماسه ای، رسی، اراضی شور و اراضی فاقد پوشش گیاهی (هشت درصد مساحت کل استان) می باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: اراضی بیابانی استان در شهرستان های ورامین، پاکدشت، ری و ملارد گسترش پیدا کرده است. از این مساحت حدود 700 هزار هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی و حدود 35 هزار هکتار در محدوده کانون های بحرانی فرسایش بادی قرار دارند.
وی افزایش تنوع و غنای پوشش گیاهی منطقه، افزایش تولید و عملکرد گونه های گیاهی، جلوگیری از فرسایش بادی، کاهش شدت گرد و غبارهای موجود در منطقه، افزایش ذخیره سفره های آب های زیرزمینی، کاهش میزان بیماری و مرگ و میر ناشی از انتشار ریزگردها و جلوگیری از وقوع سیل و متعاقب آن هدر رفت خاک و مقابله با بیابان زدایی را از جمله دستاوردهای این سازمان در ابعاد محیط زیستی عنوان کرد.
نظر شما