دبیرخانه‌های دایمی اتحادیه‌های مطبوعات جهان اسلام تشکیل می شود

سیدمحمد حسینی گفت: با وجود این که در زمان برپایی نمایشگاه مطبوعات فرصت مناسبی برای تعامل میان رسانه‌های جهان اسلام فراهم می شد، اما شکل گیری اتحادیه‌های مطبوعات جهان اسلام ضروری به نظر می رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در آیین افتتاحیه "اجلاس اتحادیه مطبوعات جهان اسلام" که در محل هتل لاله برگزار شد، گفت: نقش رسانه‌ها در تحولات فرا روی کشورهای اسلامی بی‌بدیل است.


حسینی با بیان اینکه اتحادیه مطبوعات جهان اسلام، بعداز برگزاری هجدهمین نمایشگاه تشکیل می‌شود گفت: البته در گذشته نیز تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط و تعامل میان رسانه‌های جهان اسلام صورت گرفته بود، اما کافی نبود.


وی ادامه داد: به رغم تهدیدها و تحریم‌هایی که در طول 30سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران وجود داشته و فشارهایی که هنوز هم وجود دارد مردم غیور ایران با اتکا به امام راحل و رهبر معظم انقلاب سختی‌ها را پشت سر گذاشتند.


وزیر ارشاد هم چنین افزود: ملت ما این افتخار را دارند که از مکتب اسلام و ارزش‌های الهی دفاع کرده‌اند.


حسینی یکی از شعارهای انقلاب اسلامی ایران را بحث همبستگی و وحدت اسلامی بیان‌کرد و افزود: این شعار از ابتدا در جمهوری اسلامی ایران مطرح بوده‌ و در قانون اساسی نیز تایید شده‌است و اقدامات متعدد و متنوعی در طول سالیان گذشته در راستای رسیدن به این شعار صورت گرفته است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: درست است که هرساله در زمان برپایی نمایشگاه مطبوعات فرصت مناسبی برای دیدار و تعامل میان رسانه‌های جهان اسلام فراهم می‌شود اما این امر کافی نیست و با یک تشکیلات منسجم‌تری کار باید دنبال شود.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از تشکیل دبیرخانه‌های دایمی اتحادیه‌های مطبوعات جهان اسلام خبر داد و ابراز امیدواری کرد در آینده شاهد جلسات منظم در ایران یا سایر کشورهای اسلامی باشیم.


حسینی با تاکید بر اینکه ضرورت تشکیل اتحادیه برای همگان روشن است و نیازی به استدلال نیست اظهار داشت: تلاش دشمنان اسلام به منظور ایجاد تفرقه و جدایی میان مسلمانان، خود دلیلی مهم برای تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام است.


عضو کابینه دولت دهم خاطر نشان کرد: شعار استعمارگران همواره تفرقه افکنی میان میان مسلمانان بوده و بر همین مبنا ضرورت دارد که کشورهای اسلامی کنار هم باشند و با همدلی در برابر ایده ها و دسیسه های دشمنان مقابله کنند.


حسینی با تأکید بر اینکه بیگانگان سعی دارند مسلمانان در امور مختلف به ویژه اطلاع رسانی و خبر از یکدیگر جدا باشند، گفت: کشورهای غربی از مطبوعات، خبرگزاری ها و سایر وسایل ارتباط جمعی به عنوان ابزاری برای تصمیم و تثبیت سلطه‌ی خود استفاده می کنند و این بر خلاف نگاه اسلام است.


وی افزود: اسلام معتقد است مطبوعات باید در خدمت بشریت باشد.


وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه وسایل ارتباط جمعی نباید به عنوان ابزار دست‌یابی به قدرت به شکل و شیوهی قرار گیرند، افزود: امروزه اسلام هراسی به شدت از سوی کشورهای غربی دنبال می‌شود به طوری‌که اکنون تبدیل به اسلام ستیزی شده است و همین امر دلیلی قاطع برای دفاع از اسلام و تعالیم ارزندهی آن است.
 

حسینی همجنین به حرکت بیداری اسلامی در کشورهای شمال آفریقا و کشورهای غربی آسیا اشاره کرد و گفت: برای ادامه این راه به همفکری و تبادل اندیشه نیاز است و به ثمر رسیدن انقلاب‌ها نیاز به کار جدی دارد.


وزیر ارشاد نقش ایران اسلامی را نقشی بی بدیل خواند و افزود: در سه دهه گذشته پایداری مردم ایران در برابر دشمنان موجب شد که به ایران به عنوان الگویی موفق فرا روی کشورهای اسلامی نگریسته شود.


وی تأکید کرد: ایران اسلامی پرچم پر افتخاری است که نشان داد می توان بدون آمریکا و بدون وابستگی به غرب، به دستاوردهای علمی و فن‌آوری جدید و روز دست یافت.


وزیر ارشاد خاطر نشان کرد: نگاه ما به مطبوعات و رسانه‌ها به عنوان یک ابزار در جهت احقاق حق، حقیقت و خدمت به آحاد جامعه است.


حسینی با تاکید بر اینکه امروزه کشورهای اسلامی در برابر جنگ نرم و جنگ رسانه‌ای دشمنان قرار دارند افزود: غربی‌ها برای رسیدن به اهداف خود بشترین بهره را از وسایل ارتباط جمعی می‌برند و ما نیز باید از این ابزار به نحو مطلوب استفاده کنیم .


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به‌عنوان نمونه در برابر یک بنگاه رسانه‌ای مانند ‌ BBC که از دیرباز به زبانهای مختلف در ایران برنامه اجرا می‌کند و روز به روز فعالیت‌های خود را توسعه داده نیاز است در جهت روشنگری افکار عمومی گام هایی برداشته شود تا همگان با نوع فعالیت و اهداف این رسانه در کشور آشنا شوند.


حسینی با یادآوری اینکه تعداد نشریات و رسانه‌ها در جمهوری اسلامی ایران بسیار زیاد است گفت: در یک سال گذشته 780 مجوز انتشار برای نشریات اعم از روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه و فصلنامه صادر شده است و در ایران با تکثیر مطبوعات روبه رو هستیم و در حال حاضر تمامی استانهای کشور هریک دارای روزنامه و نشریات مستقل هستند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برخلاف ادعای غربی‌ها که تبلیغ می‌کنند در ایران فضای بسته حاکم است گفت: تنوع افکار و آراء و اندیشه در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و افراد در چهارچوب نظام می‌توانند کار کنند که این مهم به ‌خاطر پیوندناگسستنی میان مردم و نظام اسلامی است.


وی همچنین با اشاره به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه گفت: سرنوشت کشورها باید با آراء و نظرات خود مردم مشخص شده و سیستم حکومتی باید برپایهی اعتقادات و باورهای مردمان کشورها پایه‌ریزی شود و دیگران در امور کشور‌ها دخالت نکرده و تفکرات خود را به مردم مسلمان دیکته نکند.


اجلاس تاسیس اتحادیه مطبوعات جهان اسلام با حضور مدیران ارشد نشریات اسلامی و 38 کشور جهان و جمعی از مدیران مسوول مطبوعات و خبرگزاری های ایران آغاز شده است.
مدیران رسانه های شرکت کننده در این اجلاس ضمن بحث و تبادل نظر درباره پیش نویس از قبل تهیه شده و تصویب آن ، بیانیه نهایی تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام را تنظیم خواهند کرد.


گفتنی است اجلاس تاسیس اتحادیه مطبوعات جهان اسلام صبح امروز -شنبه - با حضور سید محمد حسینی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در محل هتل لاله تهران آغاز به کار کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 78884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha