انتشار پیش نویس الزامات و ضوابط چک الکترونیکی

بانک مرکزی موظف است تا قبل از آذر ۹۸ ساز و کارهای لازم برای چک‌ های الکترونیکی را تدوین کند و بر این اساس و برای آگاهی و کسب نظر کارشناسان و صاحبنظران مستند پیش نویس «الزامات، ضوابط و فرآیندهای اجرایی چک الکترونیکی» منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بانک مرکزی موظف است تا قبل از آذر ۹۸ ساز و کارهای لازم را در رابطه با چک‌ های الکترونیکی که عمدتاً در حوزه حقوق تجارت و تجارت بین‌الملل کارایی خواهند داشت، در شبکه بانکی کشور تدوین کند بر این اساس برای آگاهی و کسب نظر کارشناسان و صاحبنظران مستند پیش نویس «الزامات، ضوابط و فرآینـدهای اجرایی چک الکترونیکی» منتشر شده است.

 

حالا در راستای اجرای تبصره ذیل ماده (۱) «قانون اصلاح قانون صدور چک» مصوب مورخ سیزدهم آبان‌ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی مبنی بر الزام بانک مرکزی به تمهید و تامین مقدمات گردش چک‌های الکترونیکی در کشور، مقرر است زیرساخت لازم جهت صدور و تبادل چک الکترونیکی، مبتنی بر امضاء الکترونیکی در اختیار مشتریان شبکه بانکی کشور قرار گیرد.

 

بر همین اساس مستند پیش نویس تهیه شده با عنوان «الزامات، ضوابط و فرآینـدهای اجرایی چـــک الکترونیکی»، ضمن معرفی سامانه چک الکترونیکی، به تبیین دامنه خدمات سامانه مزبور می‌پردازد. رویکرد اصلی سامانه فوق، به حداقل رساندن مخاطرات و کاستی‌های موجود در فرآیند‌های چک کاغذی و ارائه روشی امن و در عین حال ساده برای مشتریان و بانک‌ها می‌باشد.

 

مستند پیش نویس «الزامات، ضوابط و فرآینـدهای اجرایی چـــک الکترونیکی» برای آگاهی و کسب نظر کارشناسان و صاحبنظران منتشر گردیده تا ظرف یک ماه آینده نظرات علاقه‌مندان در خصوص آن به آدرس ps.info@cbi.ir ارسال شود. بانک مرکزی از ارائه هرگونه نظر و پیشنهاد و نکته در خصوص این پیش نویس استقبال می‌نماید.

 

برای مشاهده پیش نویس الزامات، ضوابط و فرآیندهای اجرایی چک الکترونیکی اینجا کلیک کنید.

 

یادآور می شود: چک الکترونیکی روش پرداختی الکترونیکی است که به واسطه انجام تراکنش پرداخت از طریق اتاق های پایاپای اتوماتیک(AHC) مورد استفاده مشتریان قرار می گیرد. اطلاعات این تراکنش صورت گرفته شامل مبلغ و اطلاعات بانک پشتیبانی صاحب حساب است. همان اطلاعاتی که روی چک های کاغذی نوشته می شود، به صورت خودکار قابل تبدیل به چک های الکترونیکی است در واقع چک الکترونیکی یک ابزار نوین پرداخت است که متشکل از امنیت، سرعت و دقت و فرآیند بازدهی تمام تراکنش های الکترونیکی توأم با زیر ساخت قانونی گسترش یافته صحیح و جایگزین خوبی برای چک های کاغذی در تجارت است./

کد خبر 789082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha