تمامی معتادان متجاهر تهران در صورت شناسایی جمع آوری می شوند

اسدی گفت: در حال حاضر ۱۴ هزار و ۱۰۰ نفر از معتادان متجاهری در شهر تهران جمع آوری شده و در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند، و اگر معتاد متجاهر دیگری نیز شناسایی شود جمع آوری و به مراکز بهزیستی منتقل می شود.

«محمدعلی اسدی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به مرگ و میر معتادان در مراکز ترک اعتیاد گفت: از لحاظ اداری، قانونی و آن چیزی که مراکز مجاز ماده 16 و تبصره 2 ذیل آن هستند، هیچ گونه مرگ و میر ناشی از ضرب و جرح نداشتیم و حتی یک نفر فوتی هم که در بعضی از روزنامه ها و فضای مجازی منتشر می شود در سال 96 و 97 نداشتیم  و تأیید نمی کنیم.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهرن با اشاره به مراکز غیر مجاز ترک اعتیاد تصریح کرد: مراکز غیرمجاز به مراکزی اطلاق می شود که یا زیر یک پله و یا داخل خانه ای است و یا یک بیغوله و سوله که در یک منطقه دورافتاده که هیچ علایم یا تابلویی ندارد، می باشد که برخی از افراد و خانواده ها به دلیل اعتماد به آنها خود را به این مراکز می سپارند و اینکه در این مراکز غیر مجاز چه اتفاقی رخ می دهد، نمی دانیم، چون ما نظارتی بر آنها نداریم، حال اگر هزاران اتفاقات این چنینی هم رخ دهد ما نه رد و نه تایید می کنیم ،ولی اگر اخبار و اطلاعاتی دال بر فعالیت این گونه مراکز غیرمجاز در سطح شهر به ما ارایه شود، برخورد می کنیم.

 

وی با بیان اینکه آماری از مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد نداریم، تصریح کرد: آن چیزی که مردم می گویند با آن چیزی که واقعیت دارد، دو مسئله متفاوت است. در صورتی که آدرسی از فعالیت مراکز غیرمجاز به ما ارایه شود،ما ظرف 48 ساعت این مراکز را شناسایی و پلمپ می کنیم، ولی مراکز مجازی مانند اخوان و سروش وجود دارند که فعالیت های خوبی نیز در این مراکز برای معتادان متجاهر صورت می گیرد و همچنین سپاه نیز ورود کرده و اقدامات خوبی در این راستا انجام داده است.

 

اسدی با اشاره به دستورالعمل فرآیند نگهداری معتادان متجاهر اظهار کرد: دستورالعمل فرآیند این مرکز بر اساس مصوبه جلسه 134 ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری است که ابلاغ شده و متولی مراکز ماده 16 نیز بهزیستی کشور می باشد.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران از وجود 15 هزار معتاد متجاهر در استان تهران خبر داد و افزود: ما با همکاری تمام دستگاه های مربوطه به ویژه بهزیستی، دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، سپاه و سازمان زندان ها در حال حاضر 14 هزار و 100 نفر از معتادان متجاهری را که مشمول مصادیق این پروتکل هستند را جمع آوری و در این مراکز نگهداری می کنیم.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از این معتادان متجاهری که مردم در خیابان ها می بینند و ما نمی توانیم آنها را دستگیر کنیم، دلیل اش این است که آنها منع پذیرش دارند یعنی یا زخم باز دارند یا کهولت سن که بر اساس شاخص های مندرج در پروتکل، ما نمی توانیم این گروه از معتادان را در این مراکز نگهداری کنیم، ولی این مانع از این نمی شود که این افراد در سطح خیابان بمانند لذا سایر دستگاه ها برحسب تکالیف قانونی، مالی و حمایتی خود باید این افراد را تحت پوشش خدمات درمانی خود قرار دهند.بر همین اساس در منطقه 9 تهران، مرکز فوریت‌های اجتماعی برای جمع‌آوری معتادان تشکیل شده است تا بتوانیم تمامی معتادان را جمع‌آوری و غربالگری بکنیم.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه اکثر معتادان متجاهر در استان تهران، غیربومی هستند اظهار کرد: به همین دلیل نمی‌توان به صورت مشخص اعلام کرد که چه تعداد معتاد متجاهر در استان تهران وجود دارد، ولی هرآنچه که شناسایی شود جمع‌آوری خواهد شد.

 

اسدی با اشاره به اینکه 6 درصد از کل کشفیات مواد مخدر کشور سهم استان تهران است، گفت: در بخش دستگیری در این زمینه نیز 24 درصد لابراتوارهای کشف شده 59 درصد از آمار کشور مربوط به عملکرد این استان است.

 

کد خبر 789508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha