سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به فشار خون جان خود را از دست می دهند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: فشار خون بالا قاتل خاموش است و شایعترین علل مرگ و میر در دنیا فشار خون بالاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان دکتر محمدرضا میرزا بیگی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان امروز( ۲۶ اردیبهشت) در نشست خبریِ طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بیان کرد: شایع ترین علل مرگ و میر در دنیا فشار خون بالا است همچنین در ایران نیز شایع ترین مرگ ها بر اثر فشار خون بالا است.

 

 

 

وی تصریح کرد: فشار خون بالا قاتل خاموش است و سالانه در دنیا بیش از 10 میلیون نفر  بر اثر این علت و نیز عوارض آن جان خود را از دست می دهند، عوارض فشار خون بالا را می توان بیماری های قلبی و عروقی، نارسایی های کلیوی، مشکلات شریالن ها و آنالیز آئورت، بیماری های مغزی و ... عنوان کرد.

 

 

میرزا بیگی افزود: کنترل فشار خون موجب می شود فرد دچار بیماری های دیگر نشود در نتیجه جلوی خیلی از هزینه های درمان نیز گرفته می شود همچنین کنترل فشار خون خیلی از بیماری های درگیر را درمان می کند به طوری که ما هر سال تعداد بسیاری از بیماران کلیوی در قسمت های پیوند کلیه و دیالیز داریم که اگر فشار خون را کنترل می کردند این تعداد رو به کاهش می رفت.

 

 

 

وی تصریح کرد: با تشخیص زودرس می توان فشار خون را کنترل کرد بیماری فشار خون به راحتی با تغذیه سالم و پرهیز از مصرف نمک و چربی، دخانیات و انجام ورزش قابل درمان است.

 

 

 

دکتر احمد جمالی زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست به 27 اردیبهشت روز جهانی فشار خون اشاره کرد و گفت: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون با  2 هدفِ افزایش شناسایی مبتلایان به فشار خون بالا و درمان بیماری آنها و نیز افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به این بیماری و آگاه سازی جامعه نسبت به پیامد های کنترل فشار خون بالا اجرا خواهد شد.

 وی افزود: ابتدا باید کلیه افراد بالای 30 سال متولیدن ( 29 / 12 / 1368) شناسایی و فشار خون انها کنترل شود و قبل از اینکه دچار بیماری فشار خون شوند توصیه های بهداشتی و تغذیه ای به انها ارائه شود، سپس مراقبت فشار خون در افرادی که فشار بالا دارند شروع می شود به این شکل که اطلاعات فرد در سامانه الکترونیک ثبت می شود و مرکز بهداشتی مراقبت را انجام می دهد تا هم درمان و هم کنترل شود.

 

 

 

جمالی زاده بیان کرد: به افراد بالای 30 سال باید از نظر علل خطرساز فشارخون که عواملی از جمله مصرف نمک و چربی، دخانیات، الکل و کم تحرکی هستند آگاه سازی شوند، زنان و مادران باردار هم از لحاظ فشار خون چکاپ می شوند، اندازه گیری فشارخون افرادی که نارسایی کلیوی دارند نیز در دستور کار است ضمن اینکه شناسایی افراد بالای 30 سال که سابقه سکته مغزی، سابقه بیماری های قلبی و عروقی، سابقه بیماری دیابت دارند در دستور کار است تا مراقبت و درمان انها انجام شود.

 

 

 

وی خاطرنشان کرد: افردا می توانند به مراکز بهداشتی درمانی روستایی و شهری مراجعه کنند و فشار خون خود را به صورت رایگان کنترل کنند و یا می توانند در منزل خودشان با دستگاه تست فشارخون خود را اندازه گیری کنند و درسامانه الکترونیکی مرکز بهداشتی ثبت کنند که از طریق پیامک تلفنی نتیجه ابتلا و یا عدم ابتلا به پرفشاری خون به دست آنها می رسد ضمن اینکه اگر به فشار خون بالا مبتلا باشند توصیه های پزشکی دارویی و غیردارویی نیز از طریق پیامک دریافت می کنند.

 

 

 

جمالی زاده از مردم خواست که به سلامتی خود اهمیت دهند و اگر همکاری نکنند جامعه سلامتی و نشاط نخواهد داشت و روز به روز بر آمار بیماری ها و هزینه های درمان آنها افزوده خواهد شد.

کد خبر 790327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha